Bergen, september, privatlivets fred
Bildet inngår i albumet Endless Urban Wilderness - Bynatur. Slik jeg opplever den.
Utstyr
  • [trodde det var min D1X, men Olas S2!]
  • 12-24DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger765
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_70946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Niclas F.
Ett mkt bra fotografi med spänning och fungerande form och färgkomposition! kanske hade jag önskat ett klart/betydligt rött element också men det blir pirk...
Fotografens intention med bilden låter jag vara okommenterad men visst ger motiv och titel en viss antydan!
Snyggt helt enkelt.... skall en fin omvärldsperseption till för att createra ett sådant foto.....
Mvh Niclas.
Roy S.
bra. Hvorfor ikke med i urban-serien ?
Birna R.
en ren feil. blir nå rettet RS
Kjartan T.
Hele bildet er uskarpt, du kuttet hodet på syklisten, fikk ikke med hele lampa, hele greia framstår som litt rotete og du valgte dette overvinklede og noe overlegene blikket på situasjonen.
Likevel legger du det ut og noen blir sikkert provosert igjen. For min del synes jeg bildet er spesielt og spennede å se på. Hvorfor er det slik? Blir nesten litt skuffa over at det kan være sånn:) Kan du ikke snart legge ut et av dine vakreste naturbilder her?
Jo Grim G.
Hei Bjørn
Fin bruk av farger og teknikk! Fint med lampe og liten privat som gjør at bildet balanserer! Selv om du har fulgt beskjærinsreglene liker jeg ikke den som treffer ved øret.
mvh
Jo Grim
Birna R.
bildene kommer i tilfeldig rekkefølge inn og ut av datasystemet mitt, KT. ingen grunn for meg til å prøve å holde noen orden på dem, er bare glad over at jeg iallefall har fått en automatisert workflow som fungerer.

kanskje jeg legger ut et soloppgangsbilde i løpet av helgen, da ville du vel bli glad?

''Beauty is in the Eye of the Beholder'', alltid en grunn til å huske på denne eldgamle sannheten. like gyldig innen fotografi som annetsteds hen.

Jeg betrakter dette bildet som ett av de store høydepunktene på min Bergenstur nå i september sammen med Ola Hofshagen. For en gangs skyld viste Bergen seg fra sin sanne side med surt regn og mugne hus. En drømmeverden for en urban naturfotograf, med andre ord.
Eli L.
Dette var kjempebra! Her er masse historie, et bilde i den ikke vanlige komikrim-kategorien. Får følelsen av å være flue på veggen her, og tar en fyr på fersken i et eller annet.
Niclas F.
beskjärningsregler hmmm lurer på vad det är och vem som ev.. har kommet upp med noe så till di grader patetiskt som beskjärningsregler:::::::::?/Niclas.. Ps, om det är alla fåniga och enligt mig oftast felaktiga ''reglerna i BOKA så bör få av dem följas...om man önskar å skapa vibrerande bilder såklart!'
Birna R.
ikke se på meg Niclas, jeg aner ingenting om disse reglene. Mitt hovedprinsipp er at bildet må slutte ett eller annet sted, så får det bli et eller annet sted da. Hvis det er komposisjon med i spillet så er det (i mitt tilfelle) en ren refleks, jeg tenker sjelden eller aldri på slikt, mer opptatt av å TA bildet.

i denne situasjonen var det helt klart bare mulig å få ETT opptak, så det gjaldt å holde tunga rett i munnen og trykke av i det riktige øyeblikket.

EL; kanskje, kanskje ikke, det er slik du oppfatter. Enhver kan spinne videre på det man ser.
Jo Grim G.
Hei igjen Bjørn!
Jeg BEHOLDER ganske sikkert mitt syn etter dine utsagn. Du vet godt, at man enten beskjærer, eller gir nok rom.. Hva gjelder, eventuelle to forsøk, hadde du vel en mulighet, til bare å snakke med folk, eller spant vedkommende, så fort av gårde......
Ta en titt på mitt bilde: bilde nr. 78854 og fortell om jeg hadde hatt den muligheten, på ditt språk: The only chanse, and I got it!
Ut fra måten, du nå fremstiller det på, må du jo du ha hatt ''kjempeflaks'', ala det jeg hadde? Eller?
mvh
The Lucky Grim
Birna R.
Enkelte øyeblikk er mer gyldne enn andre. Man kjenner det på seg når tiden er inne og det er en teknisk øvelse og trening i det å være forberedt når *øyeblikket* kommer. Utover det ingen kommentar.

Bildediskusjon dreier seg etter min mening ikke om å overbevise andre.
Jo Grim G.
Bjørn!
Jeg kan ikke få blitt mer enig! Selv om jeg kjemper mot, det jeg velger, å kalle løgn og desinformasjon!
Ha en god kveld!
mvh
Jo Grim
Lars-Anders M.
Spennende og bra. Her skjer det ting.
Inger-Lise S.
Et tankevekkende bilde..
Hilsen Inger-Lise
Avsluttet .
Høyt oppdrevet metning her, Bjørn, men det svinger godt av dette bildet. Er fremdeles imponert over det at du så motivet FØR det oppstod, grabbet MITT kamera, og tok bildet i én eneste flytende bevegelse. Såvidt jeg husker så du heller ikke her i søkeren, men holdt kamera på strak arm, over hodet, tippet nedover. Skikkelig C-moment, m.a.o.

Mvh Ola.
Birna R.
oops, javisst ja, bildet var tatt med din Fuji S2, oops igjen. hadde D1X med på denne turen og koblet automatisk til at dette ble brukt. sorry, sorry. selvsagt kan bildet ikke vurderes konstruktivt hvis jeg har spesifisert det tekniske feil, ikke sant Ola?

men det var min 12-24DX på, såpass vet jeg iallefall. og bergen viste seg fra sin våte side den dagen, det er jeg også sikker på. da kommer fargemetningen nesten av seg selv, iallefall for meg.
Avsluttet .
Tror faktisk ikke at D1X'en var med til Bergen en gang, jeg. 12-24DX'en var din, det stemmer, men ellers var det vel storformat du hadde med deg.

HELT ENIG i at det tekniske er essensiell lesning!!! ;-)

Ola.
Birna R.
så feil kan jeg altså huske. jeg begynner å bli senil.... Men 12-24DX var med, ikke sant? Må spørre den yngre garden som husker alt inkl. det tekniske snurrepiperiene.
Kjetil J.
Denne traff bra. Den høye kamerapossisjonen gjør mye. Står bra i serien. Usikker på om ikke bredere format og særlig litt mer med på venstresiden ikke hadde kledd bildet enda bedre etter min smak. At sykelisten er på veg ut av bildet stemmer. At hodet er kappet gir ikke meg noe ekstra.
Caroline M. S.
Jeg skulle gjerne lånt øynene dine en dag. Jeg har bodd 12 år i Bergen (for noen år siden), men aldri sett noe i nærheten av dette. Uten ''privat'' og lampen ville jeg vel helst trodd at du hadde funnet dette motivet i Vietnam (eller der omkring).

Jeg synes det passer med kappet hode og fot - for meg gir det mer inntrykk av at syklisten forter seg bort fra stedet enn han ville gjort med helt hode og hel fot. Tror jeg.

''Privat'' gjør mye av bildet synes jeg (og syklisten selvfølgelig). Uten ''Privat'' ville dette sett ut som en falleferdig rønne, nedlagt skur. Med ''privat'' kan man lure på om det er en uteligger som har okkupert skuret og laget seg et hjem. Men med syklisten kan man vel like gjerne tenke at det foregår en eller annet lyssky virksomhet i skuret, kinesisk pengespill for eksempel. :-)



Birna R.
Caroline: dette er et bergensk eksemplar av den kommunale boligsorten. lyssky virksomhet, muligens, men kanskje ikke her, men høyere opp i (det politiske) systemet.? hva vet jeg som bare er en østlending og forbinder bergen med solskinn og blå himmel (4 av 5 besøk har vært slik).
Caroline M. S.
Hei igjen - hmm, det (kommunale boliger, vanskjøtsel og slette prioriteringer) ville jeg aldri tenkt på ut fra dette bildet. Jeg så bildet til Ola E. Hofshagen før jeg så kommentaren din her. Hans bilde fikk meg til å tenke mer i bane med hva du sier dette er bilde av. Jeg trengte tydeligvis mer av miljøet rundt oppfatte hva bildet skulle (eller kunne) fortelle. Fint å se to så ulike bilder fra samme sted og tid. :-)
Alf B.
Ja, dette var jo grusomt. Hvorfor er det saa fullt av komprimering og stoey? Er det foto-dogme det her, eller? Fant du ditt nye uttrykk?? :-))
Birna R.
Noen spør om mer enn den vise kan svare.
Jon Fredrik S.
Har gått glipp av dette til nå. Dette bildet synes jeg er helt rått. Kanskje min favoritt blant alle favorittene i din portefølje her på foto.no. Farger, utsnitt, alt stemmer.

Meget bra!

Med vennlig hilsen Jon Fredrik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu