Jeg er i alle fall i live . . .
. . . selv om jeg er bak gjerdet på Langedrag.

Hadde egentlig ikke tenkt å legge ut dette bildet, synes ikke at det ble spesielt bra, men jeg ble så innmari provosert av bilde nr. 78646 at jeg bare måtte. Ulv og andre rovdyr har fint lite bak lås og slå å gjøre, men det er snart den eneste måten vi kan sikre artens overlevelse på, i håp om at kanskje en gang i fremtiden får et mer balansert syn på natur også her i landet så de igjen kan få leve fritt slik de er ment å gjøre.





Bildet inngår i albumet K (ontrollerte forhold) - Så vakker. Så stolt. Og så hatet.
Hva er det vi gjør?
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger419
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67337} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Eskil O.
Fint og varmt portrett av et dyr som så absolutt hører hjemme i vår natur.

Eskil.
Erlend K.
Bildet ditt er fint det Ann, og skarpt er det også. Jeg ser du har lagt inn bildet som en del av diskusjonen rundt rovdyr, så derfor nytter jeg anledningen til å si noe om dette også.

Diskusjonen vi har så langt her i Norge er for polarisert. Vår generasjon, og spesielt generasjonene som bor i byer, har ikke erfaring med rovdyr. Erfaringer med bjørn og ulv spesilt er i grunnen fraværende. Dette er en element som gjør diskusjonen fattig etter mitt syn, da mange argumenter i begge leirer er riktige.

Jeg har hatt noen interessante samtaler med eldre som husker tiden da deres foreldre og besteforeldre hadde problemer med rovdyr. Disse historiene i seg selv forklarer godt hvorfor man var så ivrige med å utrydde rovdyrene den gang.

De fleste er nok enige i at rovdyr trenger økosystemet vårt, bare ikke hvor jeg bor...

Erlend
Ola M.
Jeg vil gjerne ha ulv i mitt område, men så driver jeg heller ikke med sau. Har to små barn, men anser ikke rovdyr som noen trussel mot disse på tross av hva som blir sagt i enkelte rovdyrområder i Norge. A anse rovdyr som trussel mot mennesker bunner nok mest i uvitenhet og at man har bakenforliggende motiver. Skjønner at de som driver med sau har en litt annan innstilling. Personlig ofrer jeg gjerne fårikålen og pinnekjøttet for å beholde rovdyrene i norsk natur.
Øyvind A.
Jeg synes dette er et bra ulveportrett. Liker at den ser ut som den er opptatt av noe annet enn fotografen.

Jeg skjønner godt at du ble provosert. Det ser dårlig ut med hensyn til å etablere levedyktige bestander med det forvaltningsregimet vi har nå. Det er alt for lett å ta ut ''skadedyr''.

mvh Øyvind,
sauebonde i kjerneområdet for ulv og bjørn
Mike T.
Hei Ann,
bra at du engasjerer deg i dette tema. Det er vel unødvendig å si på hvilken side jeg står. Men jeg må innrømme: Hvis en av mine deilige små hundene hadde blitt bitt ihjel av ulv, så...
Det er kanskje for lettvint å uten videre fordømme motstanderne. Men dagens stolte ulve-jægere gjør meg kvalm!
Fin portrett av ''Rotkäppchen's motspiller''. Hadde likt litt mer av ørene, men sannsynligvis ble du hindret av gjerdet. Dybdeskarpheten er bra, og de desente stråene passer fint inn. Hvor nært var du?
Flotte dyr og flott bilde.
Hil
Svein B.
Hei Ann. Som du kanskje fikk med deg var jeg en av de som ble en smule provosert av nevnte bilde selv. Sitter her med siste ''Ut i naturen'' friskt i minne, men med blandede følelser. Fine opptak av vill ulv i Østerdalen, den såkalte Koppangflokken. Alt såre vel til en begynner å tenke et par-tre vintre tilbake i tid, da ulven skullle til livs nettop der. Da blir en vemodig, og flau. Hvordan ville dagens Koppangflokk sett ut hvis ikke.....? Kanskje flere nye flokker? Får nesten lyst til å grine noen ganger når en vet at vi markedsfører oss som miljøvernforkjempere ute i den store verden, med pekefingre rettet i alle kanter mot industri og andre potensielle trusler mot klodens miljø. Mens her hjemme knekker vi de mest truede og ''eksklusive'' dyrene vi har, før de i det hele tatt får sjansen til å nærme seg en form for eksistens. For å se situasjonen fra mitt ståsted, så er det å utrydde en ulveflokk, pluss et etablerende par, å rette en noe krokete finger mot andre. Den peker vel mest tilbake på oss selv. Det samme når statens naturoppsyn farer rundt i fjellet på snøscootere på vårvinteren og graver fram jervehi for å slå ihjel tispe og unger!! Hvor ligger fornuften i dette?!

Ditt bilde gir meg i allefall glede i det å se en levende ulv, selv om den er i fangenskap. Synes du har fått til dette bra, med tanke på hvilke begrensninger slik fotografering innebærer. Komposisjon og eksponering sitter bra, og stråene gir en følelse av miljø og ''fri natur'' rundt dyret. Et fint uttrykk generelt.

mvh
Svein B
Runar A.
Veldig fint bilde egentlig, men litt synd at ørene er kuttet litt i toppen. Hadde begge vært med hele, hadde det blitt enda bedre.
Fin bakgrunn i tillegg.
Inger-Lise S.
Et vakkert ulveportrett,klart og fint.Stråene var et pluss i bildet.
Om dette fantastiske dyret skulle bli utryddet (pånytt) ville det være en tragedie! Men jeg forstår jo fortvilte sauebønder..Likevel...Jeg har selv drevet med sau,og ville nok blitt arg..Men man må være opplyst..2 av mine små barnebarn bodde en peride rett ved skogen i et ulve''rikt'' område utenfor Moss,mye sau ble tatt,denne ulveflokken gikk også nærmest på trappa til folk og tok hunder! Men slik oppførsel er ikke normal for ulv..Her hadde det vært hybrider inne i bildet,men de ble fjernet.Heldigvis.Men ulven hører til i vår fauna!
Hilsen Inger-Lise
Kaare Jarl G.
Når ble dette et diskusjonsforum for vern av rovdyr? Hold dere til saken:Bildekritikk!
KJG
Ann F.
En del av naturfotografiets misjon er - i mine øyne - å vekke ansvar og respekt for naturen.
Andre kan gjøre det i tekst og tale. Jeg bruker bilder for å vise skjønnhet, sårbarhet - stolthet der det er mulig.
Dessuten ER bildet kommentert - også.
Ann
Erlend K.
Enig med siste innlegget til Ann. Bildekritikk er både av teknisk og formidlende art. Det at et bilde engasjerer er jo et bevis på at det er formidlet i riktig tid, eller satt i et riktig perspektiv.

Dette har du fått til her Ann.

Erlend
Reidun G.
Bra Ann, på flere måter :-)
La ut en jeg også og støtter deg.
Reidun
Avsluttet .
Jeg synes bilde er helt skjønt. Kan se ut som den tenker over livet.
Lillian.
Ann F.
Takk for kommentarer til et bilde som egentlig ble lagt inn som resultat av at jeg ble provosert, ikke i første omgang fordi jeg ville ha kommentarer på det fotografiske. Men et bilde skal også engasjere, og det har det tydeligvis gjort.
Mike: avstanden var vel 2,5 -3 m, brennvidde bortimot 300 mm såvidt jeg husker.
Mvh Ann
Avsluttet .
Fint bilde! Er glad i ulv jeg! Jeg mener at de som er imot ulv er en gjeng redd harer. Ulven er ikke farlig så lenge du har vett i huet og veit åssen du skal oppføre deg i skog og mark. Ble sur og lei meg når jeg en gang for en stund siden så ulv som ble skutt fra hellikopter! Hva er det for en ''jakt''? Jeg har mine meninger om endel saue bønder, men de vil jeg ikke utale meg om her! LA ULVEN LEVE! Ulven må jo spise den også. Vi kan ikke utrydde den fordi den er sulten! Jeg kan skrive mange mange flere setninger om dette (fikk 5+ på stil jeg skreiv imot ulveutryddelse), men dette er jo en foto side så jeg sier bare , veldig fint bilde av et veldig flott dyr :o)
MVH Stian Hustad Håpnes
Stian G.
www.ulv.no ;)
Synd med ståene foran ansiktet, ellers en bra profil... takk for at du gjorde meg oppmerksom på den døde ulven.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu