African Collared Dove
Denne arten har jeg truffet på så langt syd som Namibia. Så den ifjor også I Kenya og på de Kanariske øyer er den jo nærmest en landeplage bade på hotellområdene og utenfor.
Nå er jo ikke dette bildet egentlig noe rent fuglebilde. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg forsøkte å få dua midt I portalen av daddelpalmer hvilket vi så fra vår terasse I Atlantic gardens. Jeg har vel muligens bare lampe og due også, men ikke I denne settingen.
Blir dårlig med kommentarer nå for på tide å komme seg på stranda som jeg har hoppet over ei uke.
Endelig er det meste på plass. Nettet funker OK. Jeg har får fire ganger så mye RAM I maskinen og idag for en time siden kom 32 tommers TVn jeg har venta på.
Nå ser det ut til at jeg skal få meg handicap skuter før jul også. Legen som lovte å sjekke for meg sa til slutt at han ikke hadde tid etter å ha kasta bort 2 uker for meg. Igår ringte dattera I huset her et par nummer jeg fant på net og på ett fikk vi god treff og jeg valgte den beste de hadde til N.kr. Ca 20ooo. Må bare få samla sammen nok I rupi til å betale inn I banken. Visa kortet mitt har jo limit på 10ooo.
Men på mandag tror jeg det er I boks og da skal det ta bare 10 dager før jeg får den. Da blir det foto igjen.

http://WWW.pbase.com/kneppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-12-06 06:51:17
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D.Mrk.II
  • Tamron 28-300mm
  • Brennvidde92mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd I en avstand av 14,5 meter. ISO 100. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter I bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_653440} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Svein R J.

Minimalistisk av duen som jeg synes ligner på en tyrkerdue,ellers kjekt å se palmer som hadde vært deilig å ligge under nå i dette forblåste snøværet her i Rogaland :-)

Mvh Svein
Roar K.

Kan godt tenkes du har rett angående norsk tittel.
Jeg brukte den engelske som jeg har funnet på net da jeg sjekket for Afrika.

Roar
Jostein S.

Hei
Flott verandabilde Roar
Hyggelig du er tilbake. Lurte fælt på hvor du ble av!
Høres bra ut det med scooteren. Da blir det vel motiver fra ulike deler av området!
Ellers så får du konsentrere deg om macrobilder!
Du er nå så flink med diverse kunstverk så bare stå på
Jostein
Truls Bastian H.

Nydelig bilde. Jeg likte begge versjonene, men skulle gjerne sett en kombinasjon av dem.
Dua på lykta er et slags hovedmotiv der den sitter midt i bildet, selv om det frodige motivet rundt utgjør brorparten av bildet.
I V1 så er desverre lyktestolpen skjev - trolig er den bare skjev, som dårlig håndtverk eller en scooter har kjørt inn i den tidligere.
Uansett stolpen er skjev. løftet op laptoppen og vred den slik at stolpen ble rett, og så da at mye ville måtte kuttes bort som det meste av buskasset under lampa
Buskasset under lampen er viktig for motivet av minst 3 årsaker:
1. Kuttes bildet i nederkant for å rette opp stolpen så er ikke duen lengre i midten av motivet, og er på ingen måte et hovedmotiv.
2. Buskasset i seg selv er pent, og bidrar med farge til motivet
3. Det er også med på å gi bildet en total ramme av vegetasjon

V2 mangler som sagt for mye buskass. Så jeg velger meg en kombinasjon, og derfor sier jeg som Ole Brum - Ja takk, begge deler


Så over til det du skriver om scooterkjøp og visakort. Jeg hadde også en limmitt på mitt kredittkort da jeg kjøpte ny bil med vinterdekk og det hele. Totalt gikk det ut nesten 35000? den uken på det kortet, med forsikring og andre handler utenom bilen.
Jeg gikk inn på nettbanken og høynet kredittgrensen på kortet til pengene var bekreftet inne på kontoen til bilforetningen. Kortet la jeg i safen i den dagen, da jeg også har et visa elektron til samme konto som jeg bruker ved alle småhandler i butikker. Visa Elektron er et kredittkort hvor du ikke har autorisasjonskode og kan derfor ikke brukes på nettbank. Siden jeg har vært med på sommeren 2011 i Polen at mitt kredittkort ble filmet under disken på en bensinstasjon tilhørende en av kjedene vi kjenner godt til ifra Norge, og noen uker senere ble forsøkt trukket nesten 500 Euro til en konto i Brattislava så bruker jeg helst et kort uten nettbankkode ved simpel varehandel.
Så du kan trolig høyne forbruksgrensen på kortet i de dagene handelen tar, og passe godt på kortet til det hele er i boks.

Roar K.

Noe mange ikke har fått med seg er at hvis et bilde blir eksponert I skrå vinkel slik dette er vil noe måtte bli skeivt. Hvis man roterer dette vil begge palmene bli skeive hvilket vil gi inntrykk av at hele bildet er skeivt fordi det jo ikke er mulig å rette opp forskjellige elementer I bildet slik at de blir rette I forhold til hverandre. At stolpen I seg selv er litt skeiv er absolutt en mulighet. Det kan jeg kanskje finne ut av ved å sjekke andre eksponeringer av same stolpe.

Roar
Truls Bastian H.

Jeg har fått med meg at bildet blir skjevt av den årsaken du nevner også. og også om en bruker stor vidvinkel så kan ytterkanter bli skjeve eller buede.
Legg ett ark (eller noe annet rett) på dataskjerrmen ifra stolpen og opp til kuppelen, og du ser den går helt rett. Normalt vil ikke forvrengninger ifra skrå vinkel bli linjalrette så langt over et bilde, men det er selvsagt mulig.
Derfor nevnte jeg ikke den muligheten.

Jeg så også at bildet ikke kunne vries så mye at stolpen ble rett, uten at palmene ville bli skjeve.

Så over til mitt tips om å høyne kredittgrensen. Beløpet jeg brukte den uka var ikke 35000?. Tegnet skulle være ?uro, Men vi har neppe samme bank (hva rutiner angår), siden jeg bruker en svensk bank.
Carsten W.

Rett fra magen fortrekker jeg V2.
Ellers var dialogen deres meget spennende;)
Frode L.

Hei.

Tror dette er en Tyrkerdue ja, fint plassert i det frodige miljøet, her har miljøet blitt hvitt.

Kos deg i varmen, og så får vi håpe handelen går greit.

Frode.
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu