Rådyrbukk i lav kveldsol i oktober
Som dere ser, den samme kveld som de foregående bukkebilder der det ble selvsagt tatt mange bilder av denne samme bukken når den endelig sjansen kom. Så her er ett av de bilder som ikke ble helt på stell der jeg var uheldig med og kappe hans ben i det org opptaket. men klarer seg til min samling
Mulig litt for tøffe snitt men pytt pytt prøver og få de flotte gevirene fremm
kommer en ny etter dette, men da hele
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-10-12 09:23:51
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-10-13 23:22:09
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger70
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_648572} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan Inge K.

Ja, hadde sikkert gjort seg om beina hadde vært med, men det gyldne lyset gjør dette til et usedvanlig vakkert rådyrportrett okkesom! :-)
Bjørnar P.

Savner ikke beina. Burde nok vært der dersom bildet ga seg ut for å være en dokumentasjon av hvordan dyret ser ut, men jeg forutsetter at du hadde større ambisjoner enn det. Her er det posering, de ryddige omgivelsene og først og fremst lyset som er bildets sterke sider, og det er slike faktorer som får meg og sikkert mange andre også til å stoppe opp ved bildet.
Foreslår en ekstra runde med oppskarping etter nedskalering til web. Ser det er mye å hente der. Unngå for all del å sende bildet i full oppløsning til foto.no. Da blir bildet skalert ned automatisk uten noen form for oppskarping, og det vi ser på nettet vil dermed ikke yte din original full rettferdighet.
Vidar A.

NYDELIG lys ja! Har ingenting å si at beina mangler, dette er totalt smak og behag hvordan du har lyst til å presentere et dyr eller snitte et foto. Dette utsnittet funka HELT fint for meg!

Mvh Vidar Aas :)
Bjørn Åge O.

Hjertelig takk for deres raske og ikke minst deres seriøse og flotte kommentarer Jan Inge og Bjørnar. ja Bjørnar er helt infostott med dette problem der jeg prøver så gått det over hode er mulig og utligne og balansere der mine bilder blir nedlastet til foto.no der det blir som regel to varianter på vert bilde jeg legger ut en til foto.no og en til meg selv. Uansett så er det vanskelig synes jeg og få dette til helt lik org så det har du jammen rett i Bjørnar. Så igjen takk for deres flotte kommentarer som jeg setter så inderlig pris på
Bjørn Åge O.

Takk til deg også Vidar du kom vist i mellom her,, en stor TAKK
Bjørnar P.

Det er mulig å få bildet på foto.no tilnærmet likt med originalbildet bortsett fra størrelsen. Det krever dog litt etterarbeid. Hva du konkret bør gjøre avhenger av hva slags bildebehandler du har og hvor godt du kjenner den. For fargene sin del er det viktig at du lagger ut bildene med sRGB fargerom. For skarphetne er det viktig at du skalerer bildet ned til web-størrelse i din egen bildebehandler og velger 100% visning FØR du justere skarpheten. Det er først da du ser skarpheten betrakteren på foto.no ser den, og det er først da det gir mening å justere den. Dernest er det viktig å ha i bakhodet at oppskarping av bilder i lite format (som her) krever andre parametre enn vanlig oppskarping. Lav radius er en forutsetning, ellers blir bildet bare hardt i stedet for skarpt. For å få frem de fine detaljene er en radius i området 0,3 til 0,8 som regel det beste. Mengde kan variere, men prøv området 50-150 i utgangspunktet.
Tilgang til verdier for radius finner du i oppskarpingsverktøy som USM eller smart sharpening. Det lønner seg å eksperimentere en del.
Vær også obs på bildestørrelsen før du legger ut bildet. Maks er 350KB. Legg deg tett opp til denne grensen, ellers vil komprimeringen lett bli så sterk at du mister mye bildeinformasjon og får andre uheldige bivirkninger.
Bjørn Åge O.

Lærerikt og flott innlegg Bjørnar som jeg takker så mye for igjen..B. Å.O
Svein R J.

Ja her har du fått gode råd ikke att du trenger det for bildet er både skarpt nok og tatt i ett nydelig kveldslys helt topp dette Bjørn

Mvh Svein
Dag Tore ..

På ny et meget vakkert blinkskudd av prektig bukk! Topp kvalitet i kveldslyset,likte også utsnittet av verson 2! Meget dyktig levert denne gangen:)Bjørn Åge!Ønsker deg lykke til med flere dyktige rådyrbilder;)God fotohelg / Dag T Silseth
Frode L.

Hei.

Ja her var det mye lærdom for alle og enhver.
Nok et flint bukkebilde i det flotte kveldslyset, jeg går for originalen.

Frode.
Asle B.

Stemningsfullt bukkebilde du serverer her! Herlig lys og fine kontraster mot den mørke bakgrunnen. (Er litt usikker på utsnittet). Utrolig flott bukk!

Mvh
Asle
Bjørn Åge O.

Takker og bukker for deres flotte kommentarer Svein, Dag, Frode, Asle. Skjønner den Asle enig usikker selv men det retter vi opp i så måte hvis det går.
Jostein S.

Hei
Benkappingen gjør at du får et tettere utsnitt og det er slett ikke dumt
Nydelig varm farge (fint høstlys)
Synes den er litt knudrete i pelsen
Er det flåtten som angriper?
Jostein
Bjørn Åge O.

Takker for kommentaren Jostein. Hakke peiling im det er flott eller hva men jeg vet vinterpelsen er i sitt fremrykk i disse tider mule det er det du ser. Er ikke flotter på mine dyr de er bare sunne og spreke lik fotografen Hee, bare har litt skøy med deg her på dotten.. God Mandag Jostein..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu