Young Blackbird
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-09-07 13:15:14
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-09-07 16:26:31
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon1Dx
  • EF 500mm f/4L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger117
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_645431} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjørn Åge O.

Ser greit ut detta Odd, Ja det er mange som sliter sikkert med det, en prøver og kompansere så godt som rå er, flott ungskarv der kameravinkelen sier vipplars.
Odd Chr. K.

Joda, litt whip-lash blir det av og til... Angående skarphetstap på web så blir jeg ikke helt klok. Denne er nedskalert til 1400px bredde - vet ikke om foto.no nedskalerer enda mere automatisk... På Facebook ligger det en gruppelink "Nordiske Naturfotografer". Her blir bildene slik jeg selv ser de på min skjerm uansett størrelse på nedskalering, mens de jeg legger i min egen Facebook-profil blir "grøt". Beats me why...
Odd C.
Lasse S.

Du overstiger maks. størrelse når du legger ut 1400px bredde. Bildet er nedskalert til 1280px som er max. på foto.no. Denne nedskaleringen vil gå utover den opprinnelige skarpheten.
Odd Chr. K.

Tusen takk Lasse. Det er som regel en grunn... :)
Odd C.
Avsluttet .

V3 er den skarpeste utgaven.

Espen
Avsluttet .

Hei!
Du setter fingeren på noe vesentlig! Bilder fra 5D mrk III eller 1D mrk4 som ser topp ut i original, synes jeg mange ganger blir pyton etter nedskalering i foto.no. For oss som er allergisk mot for mye oppskarping blir dette et problem. Nei, takke meg til A3 eller A2 print på den fantastiske Epson skriveren. Der blir vi ikke skuffet.

Regner med du bruker mellomskarven som påskudd til å ta opp dette viktige temaet. Tror også det er flere med meg som teller på knappene om vi gidder å laste opp bilder her, selv om vi tar for mye bilder.

SES
Lasse S.

Til Stein Erik: Begge de bildene du har på billedgalleriet nå er lagt ut med fargeprofil ProPhoto. De som ikke har fargestyrt nettleser vil dermed ikke oppleve bildene dine slik du har ment.
For å legge ut bilder på foto.no og nettet forøvrig er minste behandling: skalering - tilpasset oppskarping - konvertering til sRGB.

Lasse
Odd Chr. K.

Takker for innspill.
Bilder på disc har jo ingen nytteverdi uten at de blir vist på en eller annen måte, og da er jo web-fora en grei måte. Men i jungelen av muligheter innen redigering så burde kanskje sidene ha en lettlest guide/anbefaling på maks størrelse, hvilket fargerom som bør benyttes, sharpen for web/screen etc... mulig det ligger gjemt et eller annet sted på dotten??? Men uansett - ble ihvertfall litt klokere av Lasses opplysninger.
Odd C.
Avsluttet .

Vil også takke Lasse for nyttige tips! Ellers er det kloke ord fra Odd Chr. om bilder på disc. Ble noen hakk klokere her. Som vanlig holder bildet ditt høy standard.

SES
Roar K.

V3 for meg.
Greit å komme seint for da er det litt av hvert å plukke opp i kommentarene.
Men BLACKKBIRD???
Trodde blackbird var svarttrosten - hvertfall sier Kunnskapsforlagets store blå engelsk-norsk og norsk-engelsk det.
Skarv er gjerne cormorant eller shag.

Roar
Odd Chr. K.

Der har du nok helt rett, Roar; hva fakta angår. Fotografen tillot seg å benytte klengenavnet på et av amerikanernes legendariske spionfly - et fly som ikke er helt ulik skarven i lakken...
Odd C.
Frode L.

Hei.

Her var det fine tips.

Leste i bladet Digital Foto at det lønner seg og ta opptaket i Adobe RGB, det skulle vist fange opp mer grønt og blått, videre står at skal en skrive ut bildet, så skal man bruke Adobe RGB, og sRGB på web.

Et flott bilde der v3 er det beste i mine øyne.

Frode.
Odd Chr. K.

Ja, en standard hadde vel gjort det for enkelt...:)
Odd C.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu