Etter at solen har gått ned ...
... er det ofte en siste rest av varm glød, etterlatenskaper etter "den gyldne timen", høyt på himmelen. Og på klare dager, bader denne gløden landskapet i et mykt og varmt lys som gir en nesten eventyrlig stemning - og det er dette lyset og denne stemningen jeg var ute etter å "fange".
Her ved kanten av Glomma, eller Østerelva som den heter her, og med "Det Grunnmurede Proviantmagasin" som hovedmotiv. Muren på dette bygget er inntil 4 meter tykke bygget i granittsten - de skulle kunne stå imot kanonkuler fra sjøsiden...
Egentlig er det bevisst 'dumskap' av meg å bruke Panasonic sin LUMIX G5 og micro4/3-format til å fotografer landskap med.
Tradisjonelt sett, er størst mulig sensor og mest mulig detaljer (Mp) som er 'oppskriften'. Jeg har jo Nikon fullformat D700 hjemme, med nesten 3 ganger så stor sensor, men jeg skulle nå bare "teste" ut om, i et nødsfall, G5 kunne brukes til det.
Ved perfekt eksponering, noe dette kamera klarer med glans, tror jeg også at den kan brukes til bilder som dette her og, som ikke krever alt for store forstørrelser. Opp til A3 vil jeg trolig kunne klare å printe ut, uten for stor tap av detaljer.
Det er den moderate størrelsen og liten vekt som frister til å ha med seg denne G5 alle steder man går. Og, så er LUMIX ' mester' på HDR-fotografering fordi den tilbyr utrolig mange variabler - like mange som min D700 faktisk.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-07-18 17:31:23
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC G5
  • PZ 14-42mm kitobjektiv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640802} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Roar K.

Kunne jo utmerket brukes som fangehull også dette da for grave seg gjennom 4 meter med granitt er ikke bare bare.
Et flott motiv i en god kameravinkel og et herlig lys kombinert med god skarphet som henter fram mange fargerike detaljer.
En drøy cm kutt i høyresiden for å få det litt roligere der kan du skrive på pirkekonto'n. Måka oppdaget jeg ikke før nå, men den er jo et pluss selv om du ikke er interessert i fuglebilder så da veier vel den opp for pirket.

Roar
Harald G.

Flott glød og metning i fargene. God komp og flott dybdevirkning. Liker slikt når øyet blir sugd innover. Tror faktisk jeg ville overgå Roar denne gangen(!) og fjerne alle båtene etc. på høyre side. Litt brutalt og det er jo bare smak og behag som vanlig.
Harald G.

Tja, det blir vel hipp som happ egentlig. Vinner noe, taper noe.
God helg Walter.
HG
Svein R J.

Enig ett flott bilde med fine farger og skarphet på topp, båtene gjør ikke noe fra eller til å kan like godt være der.Måka er alltid ett pluss når det er sjø i bildet :-)

Mvh Svein
Avsluttet .

Flotte farger, fin vinkel på bildet, strømvirvler i vannet syntes jeg er fint foran bygningen.

mvh Tormod
Jan G.

Fint at du klonet bort båtene, det ga ro og harmoni i bildet. Eller spennende å lese dine refleksjoner om kameraer og billedbrikker. Jeg har Canon Powershot G1 X som spaserkamera og jeg synes det er bra, selv om Nikon D800 er i en klasse for seg med hensyn til oppløsning og funksjonalitet.
Mvh Jan
Walter S.

Hjertelig takk for deltagelsen og oppmuntrende kommentarer, Roar, Harald, Svein Raymond, Tormod og Jan!

Alltid hyggelig å få tilbakemeldinger.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu