Mellomstraen
Sommerstid er det ikke ofte at det er mulig å ta bilder i Gamle Stavanger uten å få med turister som iler inn og ut av billedrammen. Så er også Gamle Stavanger, ved siden av Prekestolen, den mest besøkte turistattraksjon i Stavangerområdet.

Etter den annen verdenskrig var bebyggelsen på vestsiden av Vågen ved Sentrum forfallent og nedslitt. Det ble karakterisert som et slumområde. Gjeldende reguleringsplan fra 1945 bestemte at hele sentrum og Straen skulle saneres.

Arkitekt Einar Heden forslo i 1951 at et mindre antall hus, som et prøveprosjekt, skulle bevares for ettertiden. Slik at hans etterkommere kunne få et inntrykk av hvordan byen så ut i seilskutetiden.I 1953 vedtok Bystyret, med en stemmes overvekt, å gjøre et forsøk med rehabilitering av 33 hus. I dag er Gamle Stavanger byens stolthet og området består av 173 bygninger, de aller fleste bebodde eller brukt til atelier av kunstnere eller av kunsthåndverkere.

En av de første bygningene som ble rehabilitert på 1950-tallet var nr. 2 fra venstre.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetUtvasket himmel er skiftet ut.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger76
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640326} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Solvår B.

Det er flott at Gamle Stevanger består. Her har du foreviget både hus og blomsterprakt på en flott måte.
Det er en fryd å vandre her og nyte blomstene og detaljene på husene - bl.a. dørene.
: ) Solvår
Trygve B.

Ja, dette var nå gildt å se. Jeg har vandret her mange ganger. Meget fint fotografert. Informativ tekst som gjør at jeg kommer til å gå her enda oftere. En perle i Stavanger. Fint dette. Mvh Trygve
Kirsten H.

Sommeridyll fra Stavanger.Jeg synes ikke det hadde gjort noe med en turist eller to her, men det er et vanskelig valg. Man må liksom vente på "den rette".
mvh Kirsten
Jostein S.

Hei Jan
Gratulerer vil jeg si
Dette er et praktfult bilde
Og du verden for et lys
Det gjør det hele malerisk
Ellers er jeg enig med Kirsten ang. turisten!
Jostein
Walter S.

Utsøkt motiv med solid komposisjon og fint side-lys som får liv i gatestubben. Eksponeringen er bra og du har klart og få gode valører på begge sider av Levels. Fint med det grønne og blomsterinnslag i bildet mot alt det hvite.

Etter avstanden mellom disse flotte gatelyktene å dømme, så har du en sånn like bak din høyre skulder...
:o)

Mvh,
Walter
Jan G.

Det tas ti-tusenvis av panoramaliknende snapshots i Gamle Stavanger i løpet av sommersesongen. Turistene står i kø for å ta bilder av de mest populære motivene. Å ta bilde av èn turist er lettere sagt enn gjort, for turister er flokkdyr. Dessuten har de en tendens til å vende fotografen ryggen, og det forsøker jeg å unngå. Jeg la ut dette konvensjonelle bildet av en gate i Gamle Stavanger først og fremst for å få en anledning til å fortelle historien om bydelen. Her er mer: http://no.wikipedia.org/wiki/Gamle_Stavanger
Jeg har lagt ut i alt ni bilder med motiver fra Gamle Stavanger, men de fleste er miljøutsnitt.
Mvh Jan
Svein R J.

Nydelig bilde av Gamle stavanger Jan og flott uten turister,likte godt utsnittet her og flott eksponert.Kjekk og informativ undertekst

Mvh Svein
Jan G.

Takk til alle for kommentarer. Walter: Vedr. lyktestolpen. Jeg forstå hvor du vil hen, men jeg lar meg ikke friste.
Mvh Jan
Harald G.

Vi er visst i en gammalhus stim her nå. Gamle Stavanger er en herlig plass som jeg har besøkt et par ganger med min bror som bor i Tananger. Flott gjengitt av deg.
Tove Mette L.

Hallo Jan! Jeg måtte innom siden din og se, da du la igjen en kommentar hos meg. Jeg må si du er en meget dyktig fotograf, etter hva jeg kan se. Med blikk for flotte vinklinger / komposisjoner, farger og motiv, og ikke minst evnen til å presentere bildet på en god måte (tenker her etterarbeid etc.). Denne lille gatebiten får meg i godt humør !
Bjørnar O.

Et godt utført foto fra gamle Stavangers gater.
Liker godt komposisjonen her og fargene som virker naturlige.Fin skarphet og godt eksponert.
Greit uten turister i gata synes jeg da:)
Imponerende bra dette.

Mvh Bjørnar


Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu