Den nye traktoren
Ikke min..
Tre bilder HDR og tonemapp..samt litt vignette.
Hanholdt.
Utstyr
  • canon5D MII
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger119
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638805} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Johnny B.

Har vel ikke så mye med hdr å gjøre, en eksponering skal klare dette uten problemer. Om traktoren hever bildet er jeg litt usikker på her, men ok farger ok stemning.
Øyvind L.

Takker Johnny.. må antagelig presisere at traktoren var hovedmotivet og eieren stod med siden av.
Om noen klarer dette med et bilde,kan så være,men har bare hatt speilrefleks siden 1972 og må av og til bruke hjelpemidler :)
Walter S.

Det er ikke vanskelig å se at traktoren er hovedmotiv - noe annet ville være tull og påstå!

En annen ting er at noen tror at HDR absolutt skal være noe med merkelige kontraster, svarte skyer og lysegrå skyggepartier og skikkelig "grunge" utseende.

Dette bilde er et typisk eksemplar på hva HDR KAN tilføre et bilde, hvis det gjøres nennsomt - som du har gjort her - uten de syke halo'er og merkelige farger som ofte følger med overdreven bruk av spaker i Photomatix.

Du har fått frem en nesten 3-dimensjonal fremtoning av kjøretøyet, med god separasjon fra bakgrunnen. Spenstige farger og god kontrast.

Et godt HDR-bilde, rett og slett!

Når det gjelder bruken av ekstra vignettering, så er jeg noe usikker på hva det tilfører bildet.

Mvh,
Walter
Bjørnar P.

Teknisk vellykket. Om bruken av HDR var nødvendig for å oppnå dette resultatet kan diskuteres, men jeg ser ikke noen negative effekter av behandlinga heller. Behandlinga er tydeligvis brukt for å sikre et bilde med stort toneomfang og mettede (men naturlige) farger, og det har du klart. Vignetteringa derimot synes jeg ikke tilfører bildet noe positivt, men drar oppmerksomhet i stedet.
Ideelt sett ville jeg hatt treet et annet sted. Rett bak traktoren er etter min mening ikke optimalt. Traktoren foran en åker og treet ev. mer i bakgrunnen hadde nok vært optimalt.
Johnny B.

Beklager, men jeg tenkte ikke på bildetittel før jeg kommenterte her, da er det jo klart den må være med. Jeg hadde løst dette på en ennen måte som feks brukt stor blender åpning for å gjøre bakhrunnen defus....

Hdr er jeg enig i det skal ikke være haloer og tonemappet ut på viddene, så der er det ikke så værst.
Øyvind L.

Takk så meget dere!
Johnny, skjønte hva du mente,men er mulig litt hårsår i farten. Var meninge å få hele traktoren innenfor skarphetsområdet,mener å huske at det regnet litt og helt lyst var det ikke heller.
Det var fargene som gjørde at jeg valgte dette,
samt at jeg har kritisert uten å ha referanse.
Walter.. Mange takk for kommentaren og at du nevnte nennsomhet i omgang med HDR og tonemapp.
Jeg pleier å intergrere ett av utgangsbildene etter tonemapping,hvilket demper litt av efekten,men haler det litt i land ,farge og lysmessig,samt dekker over litt støy osv...
Vignetteringen er ikke så påfallende i større format,men virker litt mye på mindre bilde.
Bjørnar... mener ofte at jeg får flere detaljer og større dynamikk med HDR,men i senere tid bruker jeg oftere enkelteksponeringer.
Har over forklart værtype og lys og treet ikke tilfeldig med her,plassering er mulig ikke helt optimal,men åkre her hos oss er lenge siden jeg har sett :)
Om treet så har jeg tatt hauger med bilder av dette,så folk kommer antagelig til å bli ganske lei det etter hvert.
Prøver å ta litt forskjellig med nå, for å vise hva jeg holder på med og hva jeg liker.
Om vignetten sa jeg over at den ble mindre tydelig med større bilde,klarer ikke å legge in en V2 ...er rimelig sur på at jeg ikke klarer å legge inn støre bilde også,blir ikke fortrolig med slike små størrelser i innlevelse.
Takk så meget!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu