Måker i Vardø
Bildet tatt av måker og måkereder ved en byggning ved Pomormuseet og moloen i Vardø
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon AF-S 18-105mm 1.3.5-5,6G ED EX
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638675} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jostein S.

Hei
Interessant
Bygger på samme sted men valget er ulikt
Den ene holder seg til det lave, den andre foretrekker høyden
Fint å få frem hvor ulikt man kan tenke
Jostein
Truls Bastian H.

Hei Jostein. Den spennende detaljen hadde jeg ikke tenkt på.
Truls
Trygve B.

Jet liker så godt utsnittet ditt. Godt sett og fint fotografert også. Mvh Trygve
Truls Bastian H.

Takk Trygve og Jostein
Bjørnar P.

Artig motiv, som jeg selv har fotografert mange ganger.
Fint utsnitt og god eksponering.
Skarpheten ikke helt på topp. Det kan skyldes mange ting, men en mulig synder er lukkertida. Jeg ville ikke følt meg trygg på et skarpt bilde på frihånd og uten bildestabilisering uten en lukkertid på minst 1/250s med den brennvidden og det kameraet du har brukt. Ser du har brukt 250 ISO, og har har du mye å gå på før støy blir noe problem.
Truls Bastian H.

Hei Bjørnar. Flere syndere for den lille uskarpheten. Utover de du har nevnt så er bildet tatt på kvelden som snapshot, med hund på luftetur. Holder den store plastklumpen til løpestrengremma i venstrehånden sammens med kameraet (er venstrehendt), mens høyrehånden er stødig på kameraet. Valgte å ikke sette skulderne ned i gelenderet på moloen, da bildet da ville blitt for mye vinklet nedenifra og opp.
Kameraet i seg selv er faktisk ikke så ille - Dette er et lettvektskamera, med tekniske kvaliteter oppimot proff kvalitet etter år 2011-krav. Endel sier dette er et perfekt turkamera på grunn av sin vekt, men er noe uenig da kameraet sliter alt for mye med fuktighet (fusker selv i labert kaldt snøvær). Vet av erfaring at jeg er ganske stødig på hånden, men stativ hadde vært tingen.

Roar K.

En variasjon fra fuglefjell der nord på måkevis.
Fint sett og foreviget.
Skulle jeg pirke litt her så ville jeg kutta litt nede såpass at nedre kant skjærer rent i de to elementene til venstre nede i hjørnet så du unngår urolighetene.
Selvfølgelig kunne skarpheten som nevnt av andre vært litt bedre. Men akkurat det synes jeg ikke betyr all verden her.

Roar
Truls Bastian H.

Hei Roar!
Jeg hadde mere å gå på i klippingen i alle retninger, men dette ble etter min mening minst urolig. Merk at bildet er tatt ifra siden og litt nedenifra, så ikke lett å kutte alle linjer rette, og høyden over og under fuglene spiller også inn som en faktor - spesielt når redene står i ulik høyde, påvirker det luften. På venstresiden var det noe uroligheter, og når jeg klippet denne siden, begrenset det de tre andre sidene. Alternativet vart å fotoshoppe siden, og gli ut i alle rettninger. Å kutte mere for å få det rettere under følte jeg ikke gikk med tsanke på at fuglene trengte luft, når de var i ulik høyde. Prøv å skroll oppover, og se selv.
Dette var min vurdering, glad for ditt innspill
Roar K.

Det jeg nevnte var et kutt nede, Ca. 1,5 cm så roer hjørnet seg uten å påvirke de tre andre sidene. Mulighetene for toppkutt midt mellom øverste måke og øvre bildekant er også tilstede om man vil ha et tettere utsnitt av det bildet dreier seg om.
Men stort sett kommer det litt an på øynene som ser hvis man holder seg til hovedreglene.

Roar
Truls Bastian H.

Hmm Mulig du har rett Roar i at litt tettere kutting kan funke
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu