Panorama LøvikRemma Gardsmuseum / Romsdalsmuseet / Aukra
Vinkelen på hovedbygningen er ikke slik det er i virkeligheten siden jeg ikke flyttet kameraet.
Utstyr
  • Canon 7D
  • Annet merke 18-270 / F/3,5-6,3 Di II VC PZD
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTestet ut programmet som fulgte med digital foto (Nik HDR efex Pro 2)

    vriddde på kameraet 4 ganger, 3 eksponeringer (altså 12 bilder til sammen) på hver. Lagret Hvert HDR bilde i Tiff og la de inn i Photomerge i Photoshop som flettet det sammen til panorama.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_635225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jostein S.

Hei
Så vakkert og flott landskapsbilde
Litt smalt format, men du verden!
Skikkelig vakkert
Jostein
jørn allan p.

Nydelig landskap Christer! Det som om du kan gå rett inn i det!
Avsluttet .

Vakkert!
Jeg er enig i de andres ros :)
Flott gjennomført!
Det er veldig fint at du har lagt inn opplysninger om bildet :)
Mvh Liv
Christer O.

Jostein, Jørn Allan og Liv! Takker for tilbakemeldinger :)

Som svar til til Jostein kan jeg si at jeg ikke er uenig. Bildet er smalt. Det var egentlig mest for å teste programvare. Om den klarte å flette sammen bilder på denne måten. Og det klarte det jo :)

Ønsker dere en fortsatt fin uke :)
Geir K.

Meget flott bilde.! Liker det jeg ser. :-)

Geir
Geir B.

Helt OK med smalt format. Dette er et panorama-bilde. Men det er kuttet litt vel nær mønet på våningshuset. Det hadde vært fint med litt mer blå himmel (eller luft som vi sier) over hustaket. Det samme gjelder uthuset til venstre i bildet. Der kunne det ha vært litt mer luft til venstre.
I tillegg synes jeg at HDR-effekten er en del overdrevet. Et vellykket HDR-bilde bør være slik at det ikke er opplagt at HDR er brukt. Her lyser det HDR lang vei, og det blir litt glorete. Dette gjelder særlig skyene til høyre for våningshuset.

MVH


Geir
Christer O.

Hei Geir! Du er ute etter å fortelle hva du vet om HDR redigering ser jeg. Her skal jeg være helt enig med deg. Hadde jeg redigert dette bildet i dag så hadde jeg gjort det på en helt annen måte. Jeg er helt enig med deg at himmelen lyser av dårlig HDR redigering. Også enig det du sier om mer blå himmel over over huset. Men det du sier om at du redigerer HDR bilder bedre manuelt enn et HDR program gjør kjøper jeg ikke på noen som helst måte. Da tror jeg du må lære deg å bruke HDR programmene før du utaler deg ;)

Ha en fin kveld
BTW! takk for konkret tilbakemelding denne gangen.
Geir B.

Hei Christer. Jeg skjønner ikke helt hva du vil med den første setningen i svaret ditt. Jeg trodde poenget her på foto.no var å dele sin kunnskap med andre. Det må da være lov til å uttrykke sin egen mening om et bilde eller en teknikk, som f.eks. HDR, uten å bli beskyldt for å være ute etter å "briefe". Dette blir faktisk å kommentere på person stedet for på sak. Vi kan være enige eller uenige, det er helt OK, men jeg ser ikke poenget med å tillegge en annen person spesielle hensikter. Det jeg ville frem til er at med HDR-software kan det fort bli fristende å dra litt vel mye i enkelte "spaker" slik at bildet blir unaturlig og får det mange vil kalle et typisk HDR-utseende. Det som karakteriserer et slikt bilde er ofte unaturlig mørk himmel, gjerne med veldig kontrastrike skyer, og unaturlig lys forgrunn. Siden HDR-bilder ofte kan bli litt blasse og kontrastløse kompenserer man for dette ved å øke lokal kontrast, noe som enkelte ganger kan gi en flott effekt (f.eks. en gammel rusten bil) men som andre ganger kan gi en litt kunstig maleri-lignende effekt. Noen liker sånne HDR-bilder, andre synes det blir litt glorete, litt à la "Elg i solnedgang". Jeg har kort og godt bidratt med mitt synspunkt i denne sammenheng. Hva angår dette konkrete bildet er dette langt fra noe ekstremt ekspempel på HDR, men som sagt i forrige kommentar ser skyene til høyre kunstige ut. Våningshuset har også fått litt vel mye lokal kontrast til å se helt naturlig ut.

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu