Orreleik på Hønsehauk vis
Orrhanen har her først fungert som "jegermiddag" før hønsehauken får servert skroget - noe den nok satte pris på.
At hønsehauken også herjer på leiken fikk jeg senest erfare for to dager siden. Plutselig kastet hanene seg på vingene. Den ene fikk jeg mitt i teltveggen så det smalt der den søkte ly blant furukvistene jeg hadde lagt ut langs teltveggene. Ikke hang fotografen med heller, men v2 viser et dårlig bilde av situasjonen rett før det smalt. Så var det bare å hive seg over hus nr2, men da var det hele brutalt langt unna, men jeger og jaget kan skimtes i hver sin side av bildet... (v3). Hadde vært drømmemotiv om hauken hadde lykkes på myra...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-05-10 09:29:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-05-10 09:33:10
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger148
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_634154} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Stig H.

Opplevelsene er bonusen ved fotografering av dyrelivet, ikke prisene for riktig lys, skarphet og komposisjon. Det er vel heller for å booste selvtilliten, men til det tekniske: original, Nært skarpt og artig utsnitt som er både rettvendt og opp ned!! V2, vanskelig å få det skarpere i den hastigheten..nesten som en F16 i en unnamanøver selv en flyger har en utfordring med å forstå utfallet av. Godt fanget tross alt. v3, kun som dokumentasjon av historien. Misunnelsesfaktor for opplevelsen: terningkast 10.... (har akkurat funnet opp en ny terning):-)

Stig
Odd Chr. K.

Joda, opplevelse først og fremst dette. Bildemessig kunne jeg sikkert spart dere for v2 og v3 hva gjelder kvalitet, men vi sitter vel alle på bilder som ikke er optimale, og uten disse ville jo noe av drivkraften bak neste tur forsvinne...
Det hører forøvrig med til historien at 15min senere var orrene i full sving igjen med spillet. Hanen som søkte ly hos meg hadde jeg nesten glemt, og hjertet mitt syntes det var dårlig gjort at den banket begge vingene i teltveggen da den dro ut på myra igjen...
Odd C.
Duy P.

Herlig situasjon OCK.
Synes nesten at du er like KJAPP som lynet.
Jeg opplevde en gang i fjord på Bjørkelangen, men LANGT unna til å feste bilder som du fikk. Må klappe for situasjon du fikk.

:) duy
Per N.

Garrantert denna hauken til Bjørn Aksel :-) Samma fjørfanten ødela min leik også. Du får si det til han , det er båndtvang nå ......
Fine bilder du legger ut .
God helg .
mvh Per N.
Odd Chr. K.

Takk Duy og Per.
Ja, det er nok Mysens rovfuglklekkeri som er skyld i orrebestandens lavmål...:)
Odd C.
Bjørn J.

Spennende situasjon du skildrer, og godt gjort å få fanget begge i v3 etter bytte av kamera. Originalen er lekker, med godt plassert fokus og med et behagelig lys.
Mvh Bjørn
Bjørn Åge O.

Herlig opplevelse som du formidler godt.der vi tyderlig kan følle dramatikken i v2 og v3.bra dokumentert med en spennende tekst til.
Odd Chr. K.

Nok en takk.
Bjørn; Kun 20cm mellom husa på hvert sitt stativ - så ingen heksekunst:)
Odd C.
Bjørn Åge O.

Hee bra
Frode L.

Hei.

Flott du deler opplevelser, det er det som er moro!

Knallgod v1, godt gjort av vettskremt hane i v2, der du har truffet rimelig godt selv om ting skjer fort, og fint med v3 som forsterker hele situasjonen.

God helg!

Frode.
Øyvind H.

Dette var Rått. Teknisk topp som alltid.
mvh Øyvind
Bernt Ø.

Flott opplevelse dette - godt formidlet i ord og bilder. Opplevelsen er vel for de fleste av oss pri 1, og ok bilder en bonus!

Mvh,
Bernt
Bjørn Aksel B.

Ja, da skal jeg få skylda for orrfuglnedgangen i øst norge også nå da. Ja da får vi åpne for haukejakt en periode for å få balanse igjen. Forøvrig, toppers dokumentasjon.
BA
Odd Chr. K.

Mange takk alle sammen.
Ja, forskerne har jo aldri 100% klart å slå fast grunnen til bestandssvingningene, men det er hyggelig at årsaken endelig er klarlagt...:)
Odd C.
Bjørn Ketil K.

Flott formidlet i ord og bilder!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu