Pheasant tailed Jacana, Fasanbladhøne, Hydrophasianus chirgus 4V
Endelig fått denne i sånn noenlunde kvalitet da vi var i Karambolim 10. april. Har tidligere vist Bronzewinged Jacana her, men det er nok noen år siden.
Denne er i sin "breeding time" hvilket man ser på den gule nakken og den lange halen. Begge deler forsvinner når tiden er over så da blir de vanlige brune og hvite fugler. Redet ligger og flyter på vannet. Hunnen er ei ordentlig flyfille og kan ha fra 2 til 5 elskere. Hannen er den som tar seg av rugingen og oppfostringen av ungene. Så fort et egg er klekket fjerner han skallet vekk fra redet. Jacanaene er de som har de største føttene eller tærne om man vil av fuglene som holder til i vann. Denne Fasanbladhøna blir også kalt Jesusfuglen da det ofte ser ut som om den går på vannet.

http://WWW.pbase.com/kneppen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-04-20 06:58:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-04-20 06:59:08
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-04-20 07:00:21
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500 med OS
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert med støtte i sete rygg pluss bildørstøtte uder handa i en avstand av 25,7 meter på de to første og 20,8 meter på de to siste. ISO 640, lysmettig edsatt med 0,33. Polfilter i bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_631949} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Svein R J.

Flott bilde av denne eksotiske høna ops hørtes kanskje litt feil ut men men :-) flott serie av den flotte fuglen i fint miljø heldig du Roar som får se så mye flotte fugler og dyr

Mvh Svein God Helg

Jan G.

En morsom fortelling og en fin billedserie, god skarphet og absolutt akseptable komposisjoner. Ellers er det vel slik i Goa som andre steder, at det er først når man flytter seg til riktige steder og bruker øynene, at det blir mye fugl å fotografere.
Mvh Jan
Eirik B.

V1 er en soleklar vinner i mine øyne. Kjempefin komp. Rolig og behagelig stemning i dette bildet synes jeg. God miljøbeskrivelse også, der kontrasten mellom motiv og miljø gjør at alt buskaset forran faktisk ikke blir rotete i det hele tatt. Snarere synes jeg det fremhevet motivet godt.

Dette syntes jeg var veldig bra.

Mvh
Eirik
Bjørnar O.

Interessant det du skriver om denne noe spesielle
fuglen.Komposisjonene sitter bra,likeså skarpheten.Vil tro vanskelghetsgraden for slike motiver er rimelig stor,så her har du gjort en bra jobb.

Mvh Bjørnar
Berit A.

En superfin serie av denne flotte fuglen med de artige fargene og den fine stjerten. Likte godt arbeidsfordelingen mellom hun og han her. ;)
Ha en god helg. :))
Frode L.

Hei Roar.

Her har du fått en flott fugl på brikka, Henger meg på Eirik sin utfyllende kommentar.

Frode.
Jostein G.

En veldig stilig og flott fugl. Godt fanget og fint med miljøbeskrivelsene i bildene. Likte best V4, men skulle ønske du hadde fått mer frem den fargesterke gulfargen her. Denne bør du satse mer på! :-)





Mvh Jostein
Inger Anne Maritsdotter V.

En fin bildeserie og en interessant undertekst om denne arten.
Solvår B.

Enig med de enige. Jeg henger meg på Inger Annes kommentar.
: ) Solvår
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Øistein W.

Fin serie, gøy med nye arter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu