AIR WE GO
Bildet ble tatt under X-Sports arrangement i Oslo sist helg.
Utstyr
  • NIKON
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger184
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Simen B.

FETT, Eivind.
Erik S.

X-SPORTS BIGJUMP KONKURRANSE I LILLE GRENSEN

Følelsen av å være i grenseland var så absolutt tilstede i Lille Grensen i helgen. Ved ankomst var det et imponerende syn som slå imot en. En 14 meter høy stålkonstruksjon, belagt av snø og lyssatt med flombelysning, var et fantastisk skue. At hele herligheten var plassert midt i Oslo sentrum, gjorde ikke mindre inntrykk. Midt imellom sentrums rugende bygninger, og med Stortinget som utkikkspunkt fra toppen var det lagt opp til en real opplevelse.

Samlet var landets fremste kjører fra snowboard og ekstremski eliten. Spekktakkulert er vel egentlig et greit dekkende ord for prestasjonene disse leverte foran et grandiost publikums fremmøte. Karl Johan var for anledningen sperret for kjøretøystrafikk, slik at det skulle bli plass til en enorm mengde fremmøtte og forbipasserende bivånere, som kanskje ikke helt skjønte hva de hadde dumpet opp i. Det ble flippet, spinnet og rotert i alle retninger, entusiasmen fra kjørerne var upåklagelig. Snowboard kjørerne imponerte med høye svev og en god bunke solide landinger, noen landinger var på kanten til katastrofer da landingsområdet var begrenset i vidde. Med litt uheldig utgang fra kanten, endte man fort i fanget på stressete arrangører som ble overfalt av dalende snowbardere. Carpet bombing, eller et henblikk på The Weather Girls udødelig hit ”It’s raining men” dukker opp i minnet.

Snowbard kjørerne var først ut til å kvalifisere seg til finale. Av alle fremmøtte gikk kun et fåtall videre, det var lagt stort press på å levere varer i innledende runde. Så ble også gjort, underflips, rodeoflips, 540’s og 720’er ble stødig levert til jublende iver, uten OL floka, og bølgen vel å merke. Med en hausende x-sport general på mikrofonen, var det vanskelig for
publikum å innta passiv og apatisk oppførsel. Kollen brølet har fått en verdig konkurrent.

Verdige konkurrenter slet seg også igjennom to hopp på bigjumpen, og dommerne hadde nok et svare strev med å plukke ut finalistene.

Etter dette var det skikjørernes tur til å innta arenaen. Å se kjørerne sette utenfor et smalt stålstilas, baklengs, med hodet lett hengslengt bakover for å få et lite blikk på hoppkanten, var nok en ny opplevelse for mange. Aksepten for denne type skikjøring har vært sterkt økende de siste årene, og det er ikke så rart. Det er en helt annen type ski kjøring enn det man har sett tidligere, med stylish ”hangtime”, og imponerende kroppskontroll drar de på så det holder.

I en kald og regnfull ettermiddag i Oslo sentrum ble finalistene kåret og finaler gjennomført. Et imponerende arrangement, som ifølge X-Sport’s gjengen skal bli et fast innslag når det gjelder å kjøre igang kick-off på vinter sesongen i hovedstaden, la oss håpe det, Rådhusplassen neste år?

Resultatene ble som følger, og vinnerne kunne riste sin Champagne på de andre deltakerne, for så å gå rett på byen. Det var jo liten vits å gå hjem når du står midt i Oslo sentrum i gledesrus, og med pengepremien løst plassert i bukselonmmene.

(her skal resultatlisten plasseres, men jeg har den ikke, skal skaffes)

Intet ekstemsport arrangement er komplett uten en ordentlig etterfest, så heller ikke her.
Livingroom åpnet storstua for alle involverte parter og det var slettes ingen dum idè. Visning av ”Sist vinter 2” og avsllag i baren gjorde det enkelt å la feststemningen innta plassen sin omgående. Som alltid på slike fester, hvor man plasserer en gjeng karer på bristepunktet i samme lokalet som vakre grasiøse damer som beveger seg vakkert til den fineste UK garage, er det dømt til takeoff. Og som alltid under slike takeoff’s er vi i pressen selvfølgelig forsiktig med å utlevere porøse detaljer til vår lesere. Men jeg kan si såpass at det ble for begge parter blant annet eksperimentert med alternative måter å innta flytende varer på, men som sagt enough said. Jeg er den heldige innehaver av 120 negativer som dokumentasjon på galskapen, et fint tilsnitt i øse-albumet som ligger godt bevart i bankhvelvet. X-Sports leverte, og vi gleder oss til neste gang.

Hei Eivind, jeg sitter på kontoret og skal blant annet levere denne saken. Jeg klarte ikke å holde meg. Det er pressevisning på E`S filmen i morgen, skateshop klokken 20.00. Jeg har invite til deg.



Gisle L.

Bra bilde, men hvordan har du gjort det??
Eivind N.

Jeg har satt de sammen i photoshop. Brukt layers og lagt bildene over hverandre.
Thore A.

Grei teknisk montasje, men desverre altfor svakt rent fotografisk. Artig med brettkjøring i uvanlige omgivelser, men brettfyren går nesten i ett med bakgrunnen. Bedre lys på kjøreren hadde nok gjort seg, men det er selvfølgelig vanskelig å gjennomføre i praksis uten et skikkelig blitzanlegg e.l.
Knut Erik S.

Enig med Thore om at kjøreren går i ett med bygningene bak...Men likevel et rått bilde.

Har du tatt raske bilder etter hverandre eller hvordan har du fått det til? Brukt DIG videokamera?

Hvem er kjøreren forresten?
Eivind N.

Helt enig med dere to. Det er veldig vanskelig å ta bilder under slike forhold der man blir nektet å sette opp blitzlamper eller lyskastere.

Teknikken er ganske enkel. Bruk en veldig rask film som fungere under dårlige lysforhold. I dette tilfellet brukte jeg en s/h neg. film på iso 3200, En nikkor 24mm f 2.8 og eksponerte bildene på 1/300 sek. F2.8

Jeg tok en sekvens på ti bilder og satt de sammen i photshop med hjelp av layers.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu