Big Apple
New York. Bilde tatt fra toppen av Beekman Tower Hotel, Midtown East
Er av de første bildene tatt med mitt nye Canon EOS 6D. Synes kamera/linsekombinasjonen gir fin gjengivning med god detaljrikdom og farger. Detaljene forsvinner riktignok litt i prosessen med å nedskalere til 1080 pixler for opplasting på foto.no
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-03-07 20:47:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-03-07 21:15:36
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-03-07 23:05:06
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 6D
  • Canon EF 24-105mm f/4L IS USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 125
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_627329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jonas V.

Veldig kult bilde! Likte best versjon 1, skarpt og fint! Kunne også prøvd en versjon i svart hvitt, tror det kunne blitt kult. :)

Mvh, Jonas
Bjørn B.

Takk for kommentar. Svart hvitt versjon (konvertert i Aperture) er herved lagt opp.

Apropos skarphet... Trodde det skulle bli skarpere bilder hvis eg nedskalerer direkte i Aperture, men det ser ut som det blir skarpere om eg laster opp 6MB filen og får automatisk nedskalering på foto.no Versjon 1 og svart hvitt versjonen er nedskalert v.h.a. foto.no, mens versjon 2 er nedskalert til 320KB i Aperture
Bjørnar P.

Fint komponert og eksponert bilde. Når du skalerer ned et bilde, mister du oppløsning. Dette har liten praktisk betydning dersom bildet betraktes med 100% visning, slik bildet vises i utgangspunktet i de fleste nettlesere. Skarpheten reduseres noe, men dette kan etterjusteres slik at bildet oppleves like skarpt som originalen forutsatt (igjen) at bildet ikke blåses opp til mer enn 100% visning.
Etterjusteringa foretas ETTER at bildet er skalert ned til webformat, f.eks 1080px på lengste side.
Det nedskalerte bildet må da først vises i 100%, og deretter skarpes opp på nytt. Da ser du bildet slik det vil bli på web, og kan justere oppskarpinga til den oppfattes som optimal. Et oppskarpingsverktøy med justering av radius anbefales. (f.eks Smart sharpening eller USM). Test med verdier i området 0,5-0,8 for radius og verdier omkring 100 for mengde som et utgangspunkt. Ulike bilder kan kreve ulike verdier, og ulike kamera likeså.
Bruker selv Aperture i kombinasjon med Photoshop. Du KAN nøye deg med bare Aperture, men programmet tillater deg ikke å skalere ned og så fortsette å jobbe videre. Du må dermed importere det nedskalerte bildet igjen for å gjøre jobben ferdig, og det er tungvint. Jeg foretrekker derfor å eksportere bildet til Photoshop etter at bildet er justert i Apterture. I Photoshop kan jeg nedskalere og deretter optimalisere bildet for web på en enkel måte.

Ser det bildet du har lagt ut her tjener en god del på optimal oppskarping. Kan sende deg en oppskarpet utgave dersom du ønsker det.
Bjørn B.

Takk for tilbakemelding, skjønner det er en del ting å lære ombildeprosessering her. Kan Elements (fra App store) gjøre dette, eller må man ha fullversjonen av Photoshop?
Hadde vært interessant å se hvordan oppskarpingen fungerer, skal eg sende over fullversjonbildet?
Hilsen Bjørn
Bjørnar P.

Elements gjør en like god jobb mht oppskarping. Jeg klarer meg med det bilde du har lagt ut. Sender deg en oppskarpet utgave.
Bjørn B.

Topp. Takk skal du ha, dette blir moro...
BB
Avsluttet .

Imponerende skyline. Lyset kunne vært bedre. Ellers et OK utsnitt av Manhattan.
Avsluttet .

Imponerende skyline. Lyset kunne vært bedre. Ellers et OK utsnitt av Manhattan.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu