Kom sommer - kom vinter! Versjoner:
Samme motiv tatt hhv om vinteren - 6. januar 2010 - og om sommeren - 29. august 2010 - var noe jeg fant i arkivet. Jeg må jo bli "kvitt" vinterbildene før det blir grønt ute.
Versjon #2 - sommerbildet - er tatt med min Nikon D200
Igjen imponerer min gode og gamle (desember 2009) Panasonic G1 og vanlig kitobjektiv (14-45mm, som er det første og mye bedre objektiv enn de påfølgende 14-42mm kitobjektiver med plastik-bajonett!) meg, med flotte "vinter-valører". Husk på at jeg skyter kun JPG og ikke RAW!
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-03-07 18:35:41
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-G1
  • Panasonic G Vario 14-45mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetStativ og 5 eksponeringer blir til 1 HDR-bilde.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_627314} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns det er en vakker idyll med god bildekomp., både sommer som vinter.
likte godt disse bildene.
Svein R J.

Stilig med vinter/sommer likte dette flotte bilder

Mvh Svein
Edvin U.

Her får du fram det beste fra motivene! Liker godt vinterbildet, med de pene små detaljene som steinen med snø på i forgrunnen, stråene på isen, røyken på vannet i det fjerne, og ikke minst det røde huset. Likevel syntes jeg utsnittet til sommerbildet er finest, ikke minst pga bakgrunnen som gir en fin dybde og de flotte skyene.

Bra jobba! :)

mvh Edvin
John A R.

To flotte bilder av et idyllisk sted i to årstider! Flotte farger og lys i begge versjoner :)
Jostein S.

Hei
Du er en "trollmann" med kameraet
For noen bilder!
Det ene, vakrere enn det andre
Fantastisk bra
Jostein
Tor Inge O.

To fine bilder av en idylisk plass.Orginalen er fantastisk bra utført med ekstrem dynamikk. Du bruker HDR-teknikken bedre enn de fleste.
mvh
Tor Inge
Petter Jan A.

Igjen imponerende flotte bilder av deg og Panasonicen
Gunnar V.

Nydelig det du har komponert her,Sommer eller vinter. Begge er en fryd for øyet!
MVH Gunnar
Sissel W.

Fantastisk flott begge versjoner!
Mvh
Sissel
Henrik S.

Artig med samme motiv med forskjellige årstider. Pene og idylliske begge versjonene men skulle jeg valgt så ville jeg gått for vinterversjonen.

Mvh Henrik
Walter S.

Hjertelig takk for besøket her inne og mange oppløftende kommentarer, Inger Anne, Svein Raymond, Edvin, John A; Jostein, Tor Inge, Petter Jan, Gunnar og Sissel!

@ Edvin: Nå var ikke dette planlagt å ta samme motiv for å sammenligne akkurat. Det bare falt seg slik at jeg fant 2 nesten like motiver i arkivet. På sommerbildet var det de flotte cumulonimbus-skyene på himmelen som er hovedtema og derfor fikk også himmelen den fremtredende plassen i bildet, mens i vinterbildet var det først og fremst lyset på snøen og strukturen på den, samt de små detaljene slik som sivet (strå) i isen, som var utslagsgivende for meg og ville vise frem det.

@ Jostein: Takk ennå en gang for superlativer! ;o) Denne gang kanskje noe mere "fortjent" fordi mye av styrken i vinterbildet ligger i selve etterbehandlingen (som jeg bruker mye tid på), og som får frem alle de små valørene i snøen. Slik ser jeg på det i alle fall, fordi selve motivet er nok så ordinært (i hvert fall for meg som bor ca 75m unna!).

@ Tor Inge: Det du sier her om min måte å bruke HDR på, gleder meg stort, fordi det er nettopp det jeg streber etter, det og utvide dynamikken både opp- og nedover på lys-skalaen, og ikke gå for å bruke de noe sære artefaktene som HDR KAN gi hvis man akkurat vil det.

Mvh,
Walter
Jostein S.

Hei igjen
Det er jo bare mesterlig, nok en gang
Jostein
Jan Åge H.

Et nydelig bilde!!, på alle måter. :) Mvh. Jan Åge
Bjørnar O.

Her har du to virkelig gode bilder der årstidene gir to forskjellige inntrykk.Fin bruk av HDR(Du er en mester der).Førsteinntrykk var at v2 uten tvil er best,men litt fram og tilbake så vart eg usikker.Uansett to bilder som fortener å henge på veggen.

Mvh Bjørnar

Walter S.

En takk til Jan Åge og Bjørnar for kommentar og vennlige ord!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu