Energien og Kilden
På lang avstand så jeg at denne situasjonen kunne inntreffe...og løp og løp og kom frem i tid til kryssningspunktet så vidt med blodsmak i munnen.
Jeg fikk det bildet jeg hadde sett for meg på lang avstand
Utstyr
  • Nikon D300S
  • 70-300 mm
  • Brennviddeca.180mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger79
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_626676} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Bjørn N.

Bra sett, bra fanget :-)
Petter Jan A.

Hælvetes vindmøller kommer til å ødelegge vårt vakre land dersom dette fortsetter .Gå inn på Landskapsvern i Norge og be om medlemskap dersom dere er enige i att dette er feil miljøpolletik.Når det er sagt er motivet godt fanget.
Tone A.

Flott at du nådde fram til at sola stod rett bak rotorbladfestet.
Her har du fanga 3 energikilder, som gir gode linjer og former til den glødande himmelen.
Flott med dei ulike skogsfelta som mjukar opp linjene her. Himmelen er prega av fargestøy pga det sterke lyset.
Flott med høgdeformatet som gir god dybde.
Sjølv bur eg på Lyefjell på Jæren kor me har to vindmøller like ved byggefeltet, desse kan ein høyra støyen av spesielt når det ikkje bles mykje.
Me har også utsikt til vinmølleparken på HøgJæren kor det er ca.30 stk.
Flott fanga motiv i rette augeblink.
Du kunne ha fått eit enda reinare uttrykk med å kutta rett overfor skogen, men mister då litt høgde.
Helsing Tone
Peter L.

Bra Kommentert Bjørn
Peter L.
+1
Ja Petter J.A. Bor man i hælvete så ser man fanden over alt. Og vårt miljø har vi mennesker systematisk ødelagt siden Adam "med eplet": Drite i havet.Kullalderen, oljealderen: Pumper ut jordens varmeisolasjonslag som gjør at vi angripes av global oppvarming både fra innsiden og utsiden. For å stoppe dette Petter, skulle vi ha begynt med Adam og guld, kull og koks.
Å kjempe mot denne mølla blir kun et nytt Don Quiote.Vi bor alle i dette "hælvete" og jeg vet at menneskehet kommer til å begå "lemenår" og begå kollektivt selvmord i demokratiets navn Amen! Men på den annen side; så går det an å bo i paradis og se skjønnheten selv i dommedag, uten å bli kammerat med Statan. For det er jo Statan i allianse med Manons disipler som styrer dette. Nok politikk. Jeg er stolt og glad for å ha mitt objektive observasjonsmedium som kamera´t:-)
Peter L.

Ja Tone det var et kappløp med Kosmos:-)Jeg måtte til og med opp på tå for å få solå sentrert. Var livredd for uskarphet i det avtagende lys. Dette er en av de gigantiske Simens møller på grensen mellom Sønderjylland og Schleswig Holstein, de største i europa, de er komplett lydløse i laber til fris bris men i sterk vind kan man høre vingeslagene noen km bort(Mitt soverom er ca tre km. unna). Bildet er tatt fra den danske siden mot sydvest og skogsområdet i bakgrunne som virker dybdeangivende og gir ro i bildet, mot den hyperfunksjonelle arkitektur; er Adlerwald like ved Süder Lügom.
Gunnar V.

Stiligt bilde, fanga i rett øyeblikk, og fine fargar. M.h. Gunnar
Peter L.

Takk for det Gunnar
LarsI B.

Dette bildet likte jeg!, du har jobbet hardt og lyktes godt!
Jeg ville gjort ett kutt over skog og kraftlinjer.

Når det gjelde vindmøller, høgspentlinjer, oljeinnstalasjoner, kullkraftverk ...
er vel disse ett nødvendig onde for att vi skal
ha energi til hjemmet, bilen og hytta.

Peter L.

Takk for det Lars: Vi har godtatt alle de former for energi gjennom tidende, blitt komplett avhengig av alle. Det er først i etterpåklokskapens tegn og vissheten om konsekvensene som stiller de protesterende på "valen". Vi utryddet Hvalen i Mammons navn. Vi utrydder oss selv i samme ånd.

Hva betreffer:"Jeg ville gjort ett kutt over skog og kraftlinjer." Så er jeg sjeleglad jeg ikke er deg: Det ville ødelegge både bilde "storyen" og komposisjonen totalt. Jeg kan forstå Tone´s ønske om
å kutte vegetasjonen, til en viss grad, men å kutte KRAFTLINJENE, som til de grader aksentuerer og setter dybde i bildet: Uhørt!
Magne S.

Her ble det fort store bølger og mye vind. Takk for et spesielt godt bilde, både for synet og sinnet. Jeg liker bildet akkurat som det er. Et sterkt møte mellom alternative energikilder. Det er sikkert ingen som er opptatt av fin natur som synes vindmøller i nærmiljøet eller andre steder er pent. Men denne energikilden er i alle fall reversibel. De kan demonteres etter bruk, og naturen kan til en viss grad føres tilbake til sitt opprinnelige utseende. Det kan en ikke lenger si når det gjelder konsekvensene fra bruk av fossilt brensel. Så inntil vi har funnet noe bedre . . Ja til vindmøller og annen alternativ energi.
Og bare så det er sagt. Det planlegges vindmøller i vårt nærmiljø og mitt turområde. mvh Magne
Peter L.

Godt sett og forstått Magne:-)
Bjørn J.

Dette var fabelaktig sett og utført! Mye klokt er sagt, og som biolog og lærer i naturfag kunne jeg skrevet et langt innlegg om den sterke symbolikken du får fram i dette bilde. Det skal jeg avholde meg fra, bare gi deg honnør for et meget bra miljøbilde.
Mvh Bjørn
Peter L.

Det er med stor glede jeg leser dette Bjørn. Og jeg tar deg på ordet: Skriv det lange innlegget om denne symbolikken og send meg på mediamannen@gmail.com så skal jeg illustrere med dette og andre bilder i samme tematikk. Godt at vi traff hverandre: Vanskelig å redde verden helt aleine vet du:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu