Mot Femes = 3 versj.
Bildene er eksponert fra Avenida Papagayo litt utenfor Dorada stranden for de som er kjent i og rundt Playa Blanca på Lanzarote.
Mars landskap ble tidligere nevnt da jeg presenterte et liknende landskap fra Fuerteventura. Kanskje ikke så rart for det er jo nettopp slikt landskap som preger disse to øyene og da kanskje mest Lanzarote som fra 1.september 1730 til 16. april 1736 hadde sammenhengende utbrudd i 5,5 år. Siste utbrudd på Lanzarote var i 1824.
Første gang jeg kom dit var det faktisk slik at man i grupper med biler som ble guidet av en lokal fører kunne ta runden oppe på Timanfaya. Året etter leide jeg jeep, men da var det allerede slutt og man måtte bli med en buss. Derfor får man ikke de bildene man gjerne skulle ha.
Månelandskap blir stadig brukt om området og det med rette for månebilen som ble med Apollo til Månen ble faktisk utprøvd på Lanzarote av Armstrong før ferden.
Tidligere og delvis også nå avhengig av hvilket selskap man tar turen med spiller under runden musikk av Arne Nordheim som kan gi gi inntrykk av at man hører utbruddene.
Det finnes også et vulkansenter et annet sted på øya der man kan gå inn i et rom og oppleve både lyden og bevegelsene slik det oppleves under et vulkanutbrudd.
De sies at øya omtrent doblet sin størrelse i løpet av det lange utbruddet. Tykkelsen på lavalaget hvis jeg ikke husker feil være 60 meter på de flate områdene. Men her kan jeg huske feil
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-02-28 09:16:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-02-28 09:17:04
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 med OS
  • Brennvidde31 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd sittende på el.skuter. ISO 200. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_626473} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Solvår B.

Flott dokumentasjon av månelandskapet.
Vulkaner og lava er fascinerende.
: ) Solvår
Berit A.

Flotte bilder av det golde landskapet. Fine duse farger og fint lys. Spennende steinar eller er det lavaklumper. Likte v1 aller best. :))
Dag Tore ..

Hei ! Meget lærerik tekst til 3 vakre landskapsbilder fra denne vakre øya,har besøke dette område mange ganger, de siste årene! Her presanterer du bilder fra historisk grunn! Får nesten lyst å besøke dette området på nytt,fordi her kryr det av fotomotiver! DAG
Frode L.

Hei Roar.

Goldt landskap foreviget på en flott måte, fin dybde med varme farger.

Frode.
Jostein S.

Hei!
Det er en viss ro over dette landskapet. Fargene kler bildet veldig godt. Også himmelen. Mektig å skue innover de mektige slettene.
Jostein
Carsten W.

Komposisjone i originalen kunne god tas inni lærebok med sitt z-dannende linje inni bildet.
Et spennende landskap.
Eirik B.

Fantastiske komposisjoner. Velbalanserte, ryddige og med god dybde gjør de både spennende og behagelig i mine øyne. Liker fargetonene også.

Mvh
Eirik
Jostein G.

Ikke det mest tropiske og grøderike miljøet dette nei! Likte best orginalen der den rødlige diagonalen nede brekker av noe av de ensformige fargene. Interesant historie. Månelandskapet er jo stilig men ikke akkurat det jeg forbinder med vakkert og det blir noe det samme her.... men mye sol og varme og flotte strender....det har de! :-)




Mvh Jostein
Roar K.

Nå finnes det jo atskillig mer spennende områder enn akkurat dette. men her var det mer utfordringen å få til en brukbar komposisjon som lokket. I de mest spennende områdene har man ikke de samme mulighetene som nevnt under bildet.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Oddmund K.

Flotte harmoniske fargetoner over hele flata, liker best kompen i originalen.
mvh Oddmund
Roar K.

Takk til deg også, Oddmund

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu