Vårlengt
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623350} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Roar K.

Egentlig et flott dyrebilde. Men jeg mistenker deg for å ha trådt over grensa hva cropping angår for når man da igjen forstørrer opp får man mer støy samt tap av skarphet. Dette bildet bedrer seg i mindre størrelse hvilket man ser hvis man legger pekeren på bildet og klikker en gang. Ofte kan det være lurt å gå med litt på størrelsen for å få bedre kvalitet. Dette gjelder også ved cropping. Det er bedre hvis man tillater litt mer miljø rundt hovedmotivet for å unngå støy og tap av skarphet. Jeg eksperimenterte litt med med dette ifjor da jeg satt her på min balkong i Goa i India og "skjøt" fugl på litt i underkant av og på trostens størrelse med en 500mm på 40-50 meters hold og croppet og forstørret. Da ble det mye korn eller egentlig forsdtørrede piksler som jo denslags støy er når man forstørrer opp. Man kompenserer skarphetstap med oppskarping og får da nærmest "ruglete" bilder.
Men la meg nå for all del understreke at jeg her kan ta feil da hverken utstyr eller exif er oppgitt. Men grovheten i pelsen og støyen i bakgrunnen får meg til å konkludere slik jeg her har forklart.

Roar
Kristian M.

Mange takk for kommentar!

Bildet vart knipsa med 300mm på rundt 25 meters hold, under det eg vil karakterisere som dårlige lysforhold, ein meget tidlig morgen i juni måned. Grovheita i pelsen kan forklarast med fuktige forhold, og støyen kan sikkert skyldast høg ISO-verdi. Utstyret kvalifiserte heller ikkje til topp resultat. Men personlig liker eg veldig godt uttrykket i bildet. Det fins sikkert programvare som enkelt kan redusere støy, samt finjustere mange slags aspekt ved bildet, men ikkje i min varetekt, dessverre.
Dag Tore ..

Et meget fint fotomotiv i vakker hjortebiotop! Beklager at hjortebilde ikke er helt "perfekt" Mye støy,og mangele denhelt perfkte skarpheten her. Støtter Roar Kleppen i sin kommentar;)Mange gode tips her,som det er godt å ta med seg! God fotohelg til dere begge;) Dag T Silseth
Kristian M.

Mange takk!

Utstyr og erfaring er oppgradert nokre hakk på noværande tidspunkt. Dette er eit bilde frå i fjor sommar, som eg plukka fram i går, når eg kjendte på lengsel mot lysare og varmare tider. Fotohobbyen min er ikkje stort eldre enn eit år gamal heller, så vil plassere meg sjølv berre såvidt ute av startgropa.

Set stor pris på tips og råd, så takk, igjen.
Bernt Ø.

Ser av exif infoen at det nok er høy ISO og dårlig lys i kombinasjon med utstyrspakken som gjør at bildet blir grovkornet. Ellers helt enig med deg i at dette ble et svært så stemningsfullt bilde.

Mvh,
Bernt
Kristian M.

Takk for det!

Då var det som eg trudde, og påstod. Huska ikkje eksakt alle omstendigheitene rundt sekvensen, så du skal også ha takk for tips angåande 'exif info', som eg ærlig talt ikkje før har studert verken innhold eller betydning av. Gler meg til neste sesong, då muligheitene for bedre bilder har eit mykje større potensiale, både kva erfaring og utstyr angår.
Henrik H.

Hei Kristian - I det dårlige lyset du hadde til rådighet, syns jeg du har kommet veldig hederlig ut.
Kjekt turminne for deg og bildet gir meg lyst til å tråkke "Møreterreng" igjen.
Noe å hente på etterbehandling. Anbefaler å teste nedlastbar Lightroom til formålet (gratis prøveperiode). Telezoom med variabel lysstyrke gir deg dårlige kort på hånden i møte med hjorten, men helt umulig er det jo ikke hvis man har en god forståelse av hvor man kan få hjelp av sparsomt lys og posterer riktig i terrenget utfra det.
:-) Henrik
Kristian M.

Hjertelig takk!

Ja, Møre og Mørekysten har mykje å by på, både i godt og i dårlig vær. Det same gjeld Sogn og Fjordane, og eg er så heldig at eg har tilhold omtrentlig like mykje begge stadane, i form av jobb på Mørekysten og fritid i Nordfjord. Tålmodigheita mi strekker dessverre ikkje til når det kjem til postering og venting på den perfekte seanse, sjølv om det absolutt hadde vært å foretrekke. Prisen å betale er jo at eg må ta det eg får, er eg redd. Forhåpentligvis blir det å investere i meir lyssterke telezoom-objektiv etter kvart, av ein betydelig høgare kvalitet enn det eg hadde til rådigheit her.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu