Spor i snøen
Her har mange gått til og fra Gamlebyen i Fredrikstad. Spor som er godt synlig i dag, men som er borte og glemt i morgen. Scenen er like før soloppgang en kald vinternatt i Gamlebyen.
Det som ligger mellom stien og husene på andre siden, er vollgravene som omgir Gamlebyen, selvfølgelig igjenfrosset av tykk is.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 200 - Stativ og varme sko!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_622279} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Line H.

Her er det bare å følge fotsporene,gå over brua å komme seg i hus for å nyte soloppgangen.
Både sivene og sporene fører oss frem til høyre men broa tar oss til venstre å gir innholdet ballanse.Når vi er i vater står vi trygt pgr.av hus på rekke og rad.
Kan ikke se noe å klage på vedr...krmt. HDR : )
Dett svingte,Walter.

Line
Petter Jan A.

Kan ikke dy meg ,synes snøen er for blå men det er kanskje meningen.Ellers er det jo flott.
Jan G.

Her er det lyset og fargene som gjør bildet. Soloppgangen som gnistrer i skydekket, blåfargene som spiller opp i den kalde snøem. Nydelig og dekorativt.
Mvh Jan
Carsten W.

Komposisjonen sitter som vanlig. Et fint bilde med litt blåfarging på snøen, der er jeg enig med Petter. Men jeg har ikke løsningen for dette heller;)
Jeg var mer opptatt av fortellingen i underteksten. Denne frossne elven er vollgraven av Gammlebyen?
Tanken slo meg at det hadde være lurt å angripe Fredriksstad i vinteren...
Hvordan løste de dette?
Alf B.

Her er det bare og rusle inn i soloppgangen, nydelig lys og flotte farger som det gjerne er på en klar og frisk vinterdag

Alf
Walter S.

Hjertelig takk til Line, Petter Jan A; Jan G. og Carsten, for kommentarene!

@ Line: Det er ikke ofte jeg får klager på HDR'en min. Jeg tror at grunnen til det er at jeg bruker teknikken på en forsiktig og kanskje litt konservativ måte.

@ Petter Jan: Ja, jeg ser at snøen er blåaktig og at den ideellt sett bør være hvit, men nå er det slik at snøen jo ikke har farge i seg selv, men bare speiler fargen av omgivelsen og lyset som omgir den, aller mest himmelen. Og eksponeringen er i fra før solen var oppe, så teknisk sett er det natt der. Jeg kan godt forsøke å DeSaturerer den blå kanalen noe, men da er jeg redd for at himmelen også blir seendes rart ut. Jeg får se.
:o)

@ Carsten: Det ser ut som du er et brilljant militært geni som vil angripe Fredrikstad om vinteren. Nå er isforholdene i Fredrikstad område meget ustabile, kaldt den ene dagen og mild den neste, så en slik planlegging vil nok by på utfordringer.

Ellers er det jo slik at vollgravene fylles fra "Nordre Bjørn" (et slags slusesystem som som fyller elvevann i vollgraven) på oversiden av Gamlebyen med vann fra Glomma som renner forbi her - og kan - om det er nødvendig - også tappes ut igjen fra "Søndre Bjørn" (igjen, et slusesystem som går ut i Glomma), slik at vollgraven kan justeres nok så bra. Men, hvordan de militære tenkte på det aktuelle tema med is på vollgravene, vet jeg jo ikke!
:o)

Mvh,
Walter
Walter S.

Hei Alf! Ser at du har "sneket" deg inn her, mens jeg skrev det noe langtrukne tilsvar. Du skal selvfølgelig ha takk for kommentaren, du også!

Mvh,
Walter
Bjarte W.

Flotte farger og fint vinklet. Treet tegner vakkert mot kveldshimmelen. Hus og lyktestolper ødelegger litt for meg - blir ikke samme roen i bildet som jeg ønsker i en solnedgang - helt subjektivt og i beste mening.

- Bjarte
Walter S.

Takk for det, Bjarte. Forresten, det er godt og ha deg tilbake igjen. Har ikke sett så mye til deg i det siste.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu