Dykkerklokke på stas
Dette hjelmdykkerutstyret ble patentert av tysk-britiske Augustus Siebe i 1837 Det var fortsatt i bruk i Nordsjøen i den kritiske fasen på 1960- og 1970-tallet da man ikke visste hvilke påkjenninger og risiko nordsjødykkerne pådro seg. Ironisk nok er denne hjelmen høytidelig utstilt i en egen glassmonter i et halvmørkt rom på Norsk Oljemuseum, opplyst av spotlights som om det skulle være kronjuveler. Storsamfunnet og staten står i stor takknemlighetsgjeld til de som ofret liv og helse for at oljeeventyret skulle bli virkelighet.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_618136} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Håkon Ø.

Flott at du viser dette Jan, ikke bare står vi i takknemlighets gjeld, men når sant skal sies så er det vel disse vi kan takke for at vi har det så godt som vi har det i dag. De har jo også kjempet en lang camp for å få sin rettmessige erstattning for tap av helse. Jeg vet neimen ikke hvordan den saken står i dag.
Flott å bli minnet på dette.
Solvår B.

Her har du valgt et vanskelig motiv med glass og reflekser fra lysene.
Teksten er det viktigste her. Dette er en stygg del av norsk oljehistorie som aldri må glemmes, selv om det virker som om myndighetene helst vil det.
: ) Solvår
Tove H.

Flott minnet oss på, bra dokumentert.
Stian B.

Det er en flott hjelm å dykke med, den blir fortsatt brukt inshore den dag i dag. "Gammlegutta" sverger til den enda. :)
Trygve B.

Viktig og sant det du sier her, Jan. Bra at du drar det frem. Jeg liker dine dokumentasjoner. Bildet er også bra. Mvh Trygve
Alf B.

Flott dokumentert fra oljemuseumet, god og viktig undertekst

Alf
Lars Ivarson F.

heilt vanleg utstyr før i tida då dei pumpa luft gjennom ein slange og inn i hjelmen. Blysko var og ein del av utrustinga, så tusen takk for at du minnte meg på gamle dagar! Fint skudd!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu