Bruddstedet
I mars 1980 krenget boligplattformen Alexander Kielland på Ekofiskfeltet og vippet til slutt helt rundt. Det blåste orkan i kastene. Årsaken til ulykken var en sprekk i et støttestag som førte til kollaps i en av de fem stålsøylene som bar plattformen. På grunn av dårlig sveisearbeid og etterfølgende mangelfull kontroll av sveisesømmene, var ikke staget sterkt nok til å tåle påkjenningene.123 av mannskapet om bord omkom, halvdelen av besetningen.
På Norsk Oljemuseum er det stilt ut en rekonstruksjon av bruddstedet.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_618025} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Håkon Ø.

Lurte lenge på hva dette var, men helt umulig å gjette før jeg måtte ty til teksten. En tragedie dette i Norsk oljehistorie. Husker dette godt. En god eksponering dette som viser gode detaljer og fikk frem tankene hos meg.
Liv F. D.

Måtte lese underteksten for å få med meg hva dette var jeg Jan.
En sterk påminnelse om denne tragedien som rammet så utrolig mange.

mvh
Liv ")
Trygve B.

Fin påminnelse om det som skjedde. Vår generasjon vil aldri glemme det. Fint utsnitt dette. Skarpt også. Mvh Trygve
Kirsten H.

Jeg husker godt ulykken og føler med alle som ble rammet av den. Men som fotografi synes jeg dette ble uinteressant, Jan.
mvh Kirsten
Fred S.

Som bilde per se ikke særlig interessant, som selve dokumentasjonen på årsaken til en katastrofe atskillig mer interessant.

vh fred
Tove H.

Interessant som dokumentasjon. Jeg måtte lese teksten for å se hva det gjaldt..
Alf B.

Måtte også ty til teksten for å se hva det var, en fryktelig tragisk hendelse i norsk oljehistorie, godt dokumentert Jan

Alf
Lars Ivarson F.

flott dokumentar!
Odd E. k.

En god dokumentasjon på en tragisk ulykke som rammet så mange. Flott formidlet der det store arret i staget ikke kunne tåle de store påkjenningene en slik plattform kan bli utsatt for. Godt formidlet i et fint utsnitt.

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu