Død bamse
Innimellom irriterer jeg meg over at jeg ikke klarer å ta bilder de gangene det ligger gode motiver å venter. Utrolig høstmelankolsk med en fraslengt teddybjørn liggende i en sølepytt i høstsola. Men klarer jeg å få det skarpt? Neeeida. Sollyset gjør det utbrendt i tillegg. Allikevel liker jeg motivet så godt at jeg legger det ut :-)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger524
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61272} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Rune Edvin H.

Litt uskarpt og overeksponert passet i grunnen bra. Får ut fra uttrykket følelsen av at det er utført overlagt drap på en teddybjørn. Mulig en slem storebror?
Rune
Caroline M. S.

Ja, den irritasjonen kjenner jeg godt! Den fikk meg til å legge det gamle speilreflekskameraet mitt i skapet for godt for omtrent ti år siden. Ville ikke utsette meg for flere bedrøvelige turer hjem fra fotobutikken med bare mislykkede bilder.

Her kan jeg godt tenke meg at du så et alternativt høstmotiv med skikkelige høstfarger (sikkert mørkere) og så kom det ut med nesten vårlig blått vann og friske grønne blader. Ikke noe høstmotiv i det hele tatt, men noe helt annet. He, he - ja, det ser ut som overlagt drap på lille-Teddy. Noe annet enn det du så og ville formidle, men like fullt et severdig og artig motiv. :-)
Henrik T.

Kjipt med uskarpheten. Godt sett.

-
Henrik
Pål N.

Minner om Kylie i den Nick Cave-videoen. Trodde aldri jeg kom til å si det om en teddybjørn. Godt motiv, synd og skam at teknikken ikke funka!
Runar M.

Takk for kommentarer.

REH: Godt du ser det sånn. Kanskje hvis det hadde sett enda mer eh.. polaroid ut?

CMS: Takk for kommentar, etter å ha sett bildene dine tror jeg det er godt du begynnte å ta bilder igjen - for bildene dine her er veldig bra (i en ulærds øyne ihvertfall)

PN: Haha, jeg blei rimelig 'fasinert' av godeste Kylie i den videoen ihvertfall, så kanskje det var en underbevisst assosiasjon jeg ikke skjønte selv :-)

--
RunarM

Jo Grim G.

Hei
Skarpheten er allerede nevnt, men det som egentlig skjer er at du er bakfokusert. Bildet blir skarpere når avstanden øker.
Råd:
- Hvis du er for nær i forhold til linsas mulighet, trekk deg litt tilbake, og ta utsnittet etterpå.

- Hvis kameraet har manuell mulighet, for nedblending kan du øke skarpheten, ved f. eks. gå fra 5,6 til 11. Du må selvføgelig da, kompensere med lengre lukkertid.

-Hvis vanskeligheten da, blir å holde kameraet rolig. Finn noe å sette det på.

Bare et råd!
mvh
Jo Grim
Runar M.

JGG: Takk for kommentar; tekniske råd mottas med veldig stor takk. Kan man lure linsas, i mitt tilfelle kameraets, ''minsteavstand'' til motiver ved å blende ned? Helt sikkert et banalt spørsmål :-/
Jo Grim G.

Hei igjen!
Hvis du blender ned vil dybdeskarheten øke med 1/3 foran og 2/3 bak fokus punkt. Hvis man har en nærgrense på f.eks 1 meter, vil en meters avstand bli skarp på største blender. Hvis du blender ned og får en dybdeskarphet på f.eks. 30 cm, vil bildet være i focus fra 90 til 120cm. Dybdeskarpheten avhenger av blendervalg.
mvh
Jo Grim
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu