Reirfoto3-Korsnebb
Korsnebb hunn ruger inne mellom tette furugreiner. Det er minus 15 grader, og enda tre uker til påske. Etter 100 timer på ski i vinterskogen lyktes det endelig å finne denne nordens papegøye.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger391
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_61228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Svein B.

Fint bilde av en helt spesiell hendelse. Korsnebbene er jo av de få fuglene som legger egg og ruger i vinterhalvåret her i Norge. God skarphet og fint med snøen på reirkanten som forteller endel i dette bildet.

Rent bortsett fra det er jeg ikke overvettes begeistret for reirfotografering, og spesielt ikke når det er av fugler som hekker under slike forhold. Det er ikke rare forstyrrelser som skal til før det går galt med egg/unger i en normal Norsk vinter. Reirfotografering er en ting som hører fortiden til, da utstyr og teknikk satte begrensninger for mulighetene til å fotografere fugler på andre måter. I dag har vi full mulighet til å fotografere i nær sagt alle situasjoner, og det er en god ting hvis vi kan la fuglene få fred i hekkingen.
Så jeg håper (og tror) at du var ytterst forsiktig her, (og ved dine andre reirfotograferinger).

mvh
Svein B
Avsluttet .

Som den respekterte naturfotograf du er, stusser jeg på hvorfor du er så fokusert på å profilere deg som ''reirfotograf'' her ved din entre i dette utmerkede forum!

Ser frem til å se flere av dine utmerkede bilder !

Mvh Å
Tore W.

Hei Åsmund.
Det er litt tilfeldig dette med reirbilder. Jeg satt og redigerte bilder etter å ha jobbet med barskogsfugler i vinter/vår samtidig med at jeg var innom Fotodotno. Tenkte jeg ville vise noen av bildene, kanskje kunne jeg provosere litt med reirbilder også. Det avstedkom ikke store diskusjonen, det kommer jo så mange bilder inn slik at et enkeltbilde lett drukner i mengden. Svein Bekkum var nok litt kritisk til mine reirfotografier, særlig av korsnebb tatt i en særlig sårbar tid. Nå ønsker ikke jeg å sette i gang en stor diskusjon om reirfotografering, men var litt spent på om noen reagerte. Til opplysning om korsnebbildet: reiret ble funnet under selve byggingen. Kamuflasje satt opp uten at fuglene brydde seg nevneverdig med det. Deretter kunne jeg komme å gå uten at fuglene en gang visste at jeg var der. Det ble tre flygedyktige unger som forlot reiret. Det er meget få forunt, og utrolig spennende å få observere rutiner og familieforhold hos grankorsnebben.
Avsluttet .

OK ! Vis oss noen heftige ørnebilder etterhvert !

Har du sett KE Weman sine ? De er bra !

Mvh Å
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu