"Vakre oktober"
Tittelen på bildet er et kompromis (derfor anførselstegn) og litt dårlig skjult sarkasme. Oktober har til de grader vært vått, rått og forblåst her hos oss. Bare noen ytterst få lyspunkter har det vært, så vi får ta med oss de i minne fremover.
Klonet vekk noen lysmaster oppe ved E6
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-10-20 13:32:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-10-20 13:32:49
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-10-20 13:33:18
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_612159} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Eirik B.

Stemningsfulle bilder, Walter. Utrolig flott at du har fått frem disen over den blikkstille vannflaten så bra. Flott lys og herlige fargetoner er her også. Komposisjonsmessig synes jeg alle versjoner unntatt v3 fungerer ypperlig. I v3 syntes jeg at treet til venstre var forstyrrende og tok bort åpenheten ut mot vannet. Tekniske syntes jeg V4 ble best, pga skarphet. Så V4 er min favoritt. Flotte, varme høstfarger, rolig og litt trollsk stemning på vannet- og skarpt og klart med god dybde og balanse.

Mvh
Eirik

Walter S.

Takk for kjapp reaksjon og dyptgående ananlyse av bildene, Eirik. Artig å vite hvordan andre ser og oppfatter ens bilder - som man mer eller mindre ser seg blind på uansett, p.g.a. all etterarbeide og alt som er involvert for å komme frem til endelig resultat.

Mvh,
Walter
Avsluttet .

Det var flott, nesten noe malerisk over dette. Likte best orginalen (og v4), evt parret med en noe varmere fargetone somi de andre variantene.
Walter S.

Takk skal du ha, Jens. Setter pris på din kommentar.

Mvh,
Walter
John B.

Fantastis flott stemning du har fanget inn gjennom objektivet ditt her!! Jeg liker de alle sammen...de er like flotte på hvert sitt vis...
JohnB.
Olav Bjarte K.

Jeg er IKKE enig med Eirik vedr teknisk kvalitet på bildene, V4 er absolutt dårligst av disse 4 bildene. Her har det oppstått et fenomen som jeg har sett noen få ganger på andres bilder - også på ett av mine egne; det har oppstått noen perlemors-felter i de lyseste feltene på himmelen. Om dette er jpeg-artefakter eller innlastingsspor er ikke jeg kompetent til å mene noe som hest om.

Originalen har noen svake lignende spor.

Om bildenes innhold forøvrig er denne "ekspedisjonen" litt ulik dine øvrige; de innholder ikke det mylder av gode detaljer du vanligvis deler med oss.

Jeg oppfatter V2 som den beste, og tror den har ditt tyngste avtrykk.

Takk for titten, fint!

(Håper at en ærlig kommentar blir satt pris på, og god helg!)

Vennlig hilsen.
Bjarte W.

Stemningsfullt og flott, slik det ofte blir med tåke over vannet. Jeg må innrømme at jeg sliter med å se effektene som Olav Bjarte nevner, selv nå som han har fortalt at de er der.
Her synes jeg kompen sitter best i v1, og tror det må bli favoritten. Dette til tross for at jeg savner et av dine varemerker - den fine dybdeskarpheten. Vet ikke om det er et bevisst valg, men her synes jeg trærene lengst bak mangler litt skarphet. Som Erik sier, er v4 mye skarpere, men for meg er det noe med overgangen mellom sjø og land i denne versjonen som ikke stemmer helt - ser nesten ut som hele neset er limt inn.

- Bjarte
Odd A.

Flotte og stemningsfulle høstbilder med fine farger.
Mvh
Odd
Jan G.

Flott serie fra oktober, en fin fotomåned med flott lys og gode farger innimellom regnbygene. Jeg velger meg versjon #1, her synes stemningen kommer best til uttrykk. Liker også at du har lagt forgrunnen til høyre hjørne og at horisontlinjen ligger i det gyldne snitt.
Mvh Jan
Carsten H.

Originalen gir for meg det flotteste fargespekter i trærne.
Støtter for øvrig deler av Olavs kommentar.

Mvh. Carsten
Walter S.

Takker også John, Olav Bjarte, Odd, Jan og Carsten for hyggelig besøk her inne med kommentar!

@ Olav Bjarte: Jeg klarer heller ikke å se det du beskriver som perlemorsfeldt, med mindre du mener de nesten utbrendte hvite områder av morgensol nede ved horisonten. Jeg pleier å være meget nøye med utbrente pixler, men tillater noe, hvis det er rett mot sola - som her.
Sikkert på at det ikke er skjermen din?

@ Bjarte W; Du har pokker så skarpe øyne, Bjarte. Jeg tror nok at jeg - i kampens hete, fordi jeg kun hadde 5 min. på meg - har satt fokus noe nærme i originalen. Riktignok hadde jeg satt blendern til f/13 for å ha nok DOF, men det kan hende at jeg tok noe feil der...hadde heller ikke stativ med meg!

Mvh,
Walter




Geir Roger S.

Jeg likte bildet, særlig originalversjonen. Jeg synes du fikk visualisert på en fin måte den innbydende, men samtidig også den ugjestmilde, kjølige høstmåneden oktober.
Olav Bjarte K.

Ref. tilsendte melding. Ikkeno` galt her, og sammenligner med bilder med tilsvarende motiv.

Vh.
Carsten H.

Har nå dobbelsjekket på både MacBook og min Mac.
Versjon 4 viser avgjort "perlemorseffekt" i venstre og høyre del av bildet.

Mvh. Carsten
John A R.

Flott serie med herlig stemning! Likte best orginalen med naturlige gode farger og fint snitt :)
Harald N.

Fin serie dette Walter, held ein knapp på v2 med fin framkant. .

Mvh Harald
Alf B.

Flott serie med fine høstfarger, liker best v2 her.

Alf
Walter S.

Takk skal du ha, Geir Roger, John A; Harald og Alf - setter pris på kommentaren deres!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu