Brunnakke hann i brunst.
Litt Info: Brunnakken er ca 48cm og vesentilig mindre enn en Stokkand. I parringsdrakt (mai-okt) er hannen svært karakteriskisk med sitt rødbrune hode og et tydelig gult bliss som lyser opp og sees tydelig på lang avstand. Brystet er rosafarget, kroppen gråaktig. I eklipsedrakt blir hannen mørk rødbrun. (Sommer/mytedrakt hos andrikker,ofte brunspettet og hunnlignende) Hunnen har et mer ensfarget preg i grunnfarge som varierer fra brun til grå, ofte med en okerbrun tone.
Bildet er tatt under justering av nytt objektiv og er håndholdt. (J.... tungt etter 10-12 bilder) men føler jeg nærmer meg. Men heretter blir det 99% stativbruk. Føler jeg har fått justert fokus, men er ikke helt fornøyd med skarpeheten enda. Kanskje dette skyldes at det er håndholdt? Det skal også sies at jeg ikke er så flink med digital billedbehandling enda. Selv om dette stort sett er påkrevd i den digitale fotoverden (små justeringer) vil det alltid være mitt mål og utgangspunkt å gjøre minst mulig med mine bilder for å bli fornøyd. Er jeg helt på bærtur i dette når det gjelder digital fotografering, så ønsker jeg tilbakemelding på dette. Har alt å lære.
Bildet inngår i albumet Mine fuglebildet tatt langs Jæren -
Utstyr
  • Nikon D3s
  • Sigma AF 300-800mm f/5,6 APO EX DG HSM
  • Brennvidde800mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetIso400 Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger98
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_610128} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Svein R J.

Hei Cato dette ble vel ikke så verst vel,ikke lett å få di helt skarpe på litt avstand.Jo nærmere du kommer jo bedre er det jo

Mvh Svein
Cato E.

Takk Svein. Tror nok jeg kommer bedre utav det med stativ. Ingen unnskyldining, men burde kalibrert hjemme. Skal nok det også 40m, men det er jo et hekkans drittvær. Håper på opphold i fremtiden og få det gjort skikkelig på stativ. Godt å se deg her inne igjen :)

Mvh
Cato
Ingrid Milly L.

Dette er flotte farger som er gjengitt på fuglen. Fin vannfarge også med naturlige bølgepreg. Ser skarpt ut på fuglen men ikke helt nært og detaljert som på kort avstandsbilder.
Ha en fin søndag.
Mvh. Ingrid Milly
Jan G.

Flott bilde av flott fugl, god komposisjon. Interessant å lese dine refleksjoner omkring kalibrering av objektiv. Her kjenner jeg meg igjen, det gikk lang tid før jeg oppdaget at det er noe som heter diopterjustering.Skarpheten avhenger også litt av teksturen på fotoobjektet. Hodet på denne fuglen representerer en utfordring, tror jeg.
Mvh Jan
Cato E.

Tusen takk Ingrid og Jan. Ja dette var en utfordring og veldig lang avstand. Egentlig dødfødt å gjøre dette håndåldt, men ville prøve. Nå blir det stativ og rett avstand som er 40m på dette objektivet.

Mvh
Cato
Roar K.

Ja, han ser jo faktisk ut som om han har noe bestemt i tankene.
Fint lys med god skarphet som bringer ut gode detaljer både i vannbevegelser og fugl. Farger og plassering i flata er det heller ikke noe å si på.

Roar
Bjørn T.

Fint av brunnakken! Fugl på vann er alltid litt vanskelig, for fuglen beveger seg jo også, ikke bare fotografen/skjelvende hender 800 mm håndholdt er i meste laget, tror du vil se forbedring med stativ, men det var absolutt bra dette! Mvh Bjørn
Cato E.

Tusen takk Roar og Bjørn. Blir nok utelukkende stativbruk heretter med dette.

Mvh
Cato
Jostein G.

Litt uskarpt og grovkornet. Brunnakken er en veldig flott fugl og da mener jeg hannen er den som er praktfull her. Flott å lære litt om fuglen i underteksten, men jeg lurer på om det ikke skal være mai til oktober og ikke omvendt!


Mvh Jostein
Cato E.

Takk Jostein. Ja selvfølgelig. Det skal være fra mai til oktober. Går noen ganger litt fort i svingene. Rettelse kommer.

Mvh
Cato
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu