Hjula veveri
En aldri så liten Afrika pause mens jeg presenterer lokal både arkitekthistorie og arbeiderhistorie.
Denne bygningen - eller kanskje mer jentene som jobbet her har blitt godt kjent gjennnom Oscar Braatens forfatterskap - både hans fortellinger og ikke minst hanbs skuesapill både på teater og film. Oscar Braaten var jo selv en periode teaterdirektør.
Midt på Biermanns bro hvor dette bildet er eksponert fra står en skulptur av jentene fra Hjula veveri. Litt lenger bak meg - rett før broa står en byste av Oscar Braaten rett ovenfor det som idag går under navnet Hønse Lovisas Hus. Statuen av Hønse Lovisa må man gå et helt annet og slik jeg ser det malplassert sted for å finne. Mye lenger opp og lenger vest. Hvis jeg ikke tar feil av gatenavnet så står den i Thurmanns gate mellom Uelandsgate og Maridalsveien - eller hvertfall i det området der jeg sjelden ferdes.
OK
Utstyr
  • Canon D7
  • Sigma Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd fra rullestol.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_609433} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan G.

Ja, Oscar Braaten har vi både lest og sett på teaterscenen i Oslo. Braatens anliggende ble gripende sosialhistorie, du viser den blankpussede delen av arbeiderkulturen. Spennende koloritt og fin komposisjon. Så får jeg se gjennom fingrene på min hang til å ville lodde av de vertikale linjene.
Mvh Jan
Trygve B.

Jeg liker historien som du knytter til dette bildet. Oscar Braaten er jo en kjent figur for mange av oss. Bildet var også bra, litt sterke farger på min skjerm. Takk for godt tips til mitt siste bilde. Du har et poeng der. Mvh Trygve
Berit A.

Flott med slik tekst til, Oscar Braaten er jo en kjent personlighet, men du har med flere detaljer som er artig å få vite om.
Bildet er flott, likte speilingene i vinduene og flotte farger tatt på en fin solskinnsdag. :))
Solvår B.

Teksten gjør bildet interessant. Jeg forbinder Oscar Braatens diktning med mye gråhet og slit, men jeg liker at du setter litt ekstra farge på bildet.
: ) Solvår
Kirsten H.

En historisk bygning som bader i høstlys. Teksten under er interessant og gjør mye for bildet. Bra dette, Roar!
mvh Kirsten
Bjarte W.

Kjenner ikke bygningen, men Braaten har jeg jo hørt om. Han var vel fra samme område som deg, hvis jeg ikke tar mye feil?
Fint vinklet inn på fasaden. I likhet med Jan, så pleier også jeg å være litt pirkete på linjer som ikke er i lodd, men her synes jeg det er OK.

- Bjarte
Eli S.

Flott av denne historiske bygningen og ikke minst historien rundt bildet.
:) Eli
John A R.

Fortellende og flott dette, Roar! Herlig fargespill på veggen :)
Lars Ivarson F.

fin undertekst til flott formidla arkitektur..likte dette
Roar K.

Da takker jeg så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu