Jeg synes bildet kapsler en sarthet i jenta, et dypere univers som kan skimtes.
Utstyr
  • Nikon D800
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger351
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_608570} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan W.
Vel..... ikke for å være negativ men...
Jenta er grei, (litt blek)
Hvorfor ikke følge med på bakgrunn før du begynner
Trær opp av hodet, for trang blender gir dårlig bokeh, osv.
Om løvet på toppen var planlagt skulle det være langt mindre luft i mellom, og løvet i forgrunn er dårlig utført, en stygg kvist i hånden osv.
Forsøk på nytt, rydd og tilrettelegg løv/bakgrunn, åpne opp to blender trinn, litt lengre brennvidde, 1/2 EV lavere eksponering, planlegg og ta test bilder uten jenta først. Ansiktet behøver jo heller ikke å være "midt i bildet" om du ikke har noen spesiell grunn for det.

Mvh. Jan
Øyvind T.
Tror ikke dette objektivet lar seg åpne ytterligere.

Synes bokehen er fantastisk fin, men kan være enig i at greinen opp av hodet er uheldig, og i den grad bildet er planlagt kunne bakgunnen kanskje vært ryddigere.

Uttrykket til jenta sammen med de avdempede fargene synes jeg fungerer fint. Kunne ønsket meg et lys som i større grad modellerte ansiktet, synes det blir litt flatt.
Øyvind T.
....lengre brennvidde? Nei takk, det er kontakten med modellen som gjør dette bildet.
Avsluttet .
Her er det hovedmotivet/jenta som teller, og den mittstilte komposisjonen gir balanse og harmoni. Bra blikkontakt med modellen som underbygger følelsen av tilstedeværelse. Bladene i forgrunnen er tilstrekkelig ute av fokus og skaper dybde. De store kvistene i bakgrunnen kunne vært unngått, og da særlig kvisten som "vokser" opp av hodet :) De forstyrrer alle noe av helheten. Bladene over hodet har sin funksjon i komposisjonen, og da i samspillet med bladene i front, men for å fungere best, burde de vært nærmere modellens hode. Kvisten i hånden hører til i miljøet du har brukt, og bidrar til livi fortellingen. Den litt bleke "sartheten" til modellen står seg godt til de litt duse fargene i miljøet du har valgt å fotografere i.. Kan ikke i farten huske navnet på en mer kjent fotograf/kvinne som denne typen bildeuttrykk minner meg om, men jeg synes bildet ditt engasjerte. Dog med forbedringspotensiale.
Per Olav V. T.
Mye er allerede sagt her så jeg gjentar sikkert en del. Enig i at kvisten opp av hodet som nesten ser ut til å være i ledtog med fletten er forstyrrende her. Kvisten skrådd i øvre høyre del av bildet er også med på å rote litt til. Ellers så utgjør uttrykket til jenta sammen med kvisten hun har funnet en flott stemning som du formidler her. Flott kontrast på hår og øyne. Harmonerende farger på kjole og omgivelsene i duse farger gjør bildet dekorativt.
Jan W.
Beklager at det gikk litt fort og galt om blender åpning.
Har ikke kommentert ett bilde her på over syv år.
Men i forbindelse med et foredrag jeg holdt i en fotoklubb i går kveld ble jeg forespurt av en tidligere bekjent om jeg kunne titte på et bilde her.
Desverre har jeg misforstått og klikket på feil bilde. Så heller ikke linken til exif info som antakeligvis har dukket opp i mellomtiden.

Uansett så står jeg for kritikken og mener den er riktig forøvrig.
Kvister opp av hodet er jo en gjenganger i avisenes "hvordan ta bedre feriebilder" og burde være ute av reportoaret til en som legger bilder på denne delen av bildekritikken.

Ingen tvil om at objektivet som er benyttet kan gi flott bokehen under nesten alle forhold. Men her ser ikke kvistkvasset i bakgrunnen bra ut. Kvisten i hånden er "stygg/forstyrrende" fordi den går ut av fokus-sonen og forårsaker kromatisk abberasjon mot den hvite T-skjorten.
Helt greit å benytte seg av løv ute av fokus i forgrunnen men i dette tilfellet er det stort rom for forbedring av utførelsen.

Øyvind, kan du forklare meg hvordan en lengre brennvidde kan gi mindre kontakt med modellen. Det er nytt for meg.

Mvh. Jan
Per Olav V. T.
Når du nevner det Jan W. så virker det som om kvisten i hånden er tynnere i det som vises foran den hvite skjorten enn den er mot bakgrunnen så dette ble en irriterende detalj å bli oppmerksom på.
Øyvind T.
Var kanskje litt kjapp og kategorisk jeg også mht. brennvidde, men portretter som engasjerer meg er svært ofte tettere enn hva man får med klassisk portrettbrennvidde, her er det brukt 85mm, men jeg synes portretter gjerne kan gjøres med 50 eller 35mm, ganske enkelt fordi kontakten mellom modell og fotograf/ betrakter blir bedre og nærere med kortere avstand. Mulig dette er subjektivt, og om man leter har jeg selv lagt ut portretter tatt med alt fra 35 til 300mm brennvidde:-)

Uansett, fint med uenighet og diskusjon!
Avsluttet .
POVT: Tykkelsen på kvisten. Ser hva du mener, men synes det er en ubetydelig detalj i helheten. Tipper at den er ute av fokus i likhet med bladene i front. Positivt sett kan det også formidle "liv" i bildet.
ØF: Enig i lyset i ansiktet at det kan virke flatt, men på den annen side underbygger det inntrykket av sartheten som er nevnt noen ganger i denne sammenhengen. Synd med den urolige bakgrunnen bare..
Flott at så "mange"bruker energi og sine synspunkter på BK. Kanskje det kan løsne litt igjen:)
Helge G.
Jeg vil bare si at jeg ofte ikke liker avbleika portretter o.l., men at jeg gjorde det her! På samme måte som de som har kommentert positivt om det over. Likte også løvet foran og den generelle settingen. Er litt usikker på om de mange hvite sirklene m.m. i bakgrunnen "prøver å få oppmerksomet" eller ikke. Konklusjonen er vel at det holder akkurat :-).

Kvistfri kommentar, uten at det betyr jeg har "godkjent" alt :-)
Rune N.
Jan sier mye her, og jeg er ikke uenig med ham.
Sammenliknet med de bildene som jeg har sett fra deg fra før, er dette langt unna det du kan.
Det blir Mozart for traktor og slegge.


Rune
ketil g.
Flott portrett der du har egnet å skape flere inntrykk og fortellinger gjennom et enkelt og flott portrett.

ketil
Kine B.
Rune: Mozart med traktor og slegge høres fantastisk ut!

Beklager sent svar fra min side, tiden flyr når man har det moro.

Dette er et foto fra en sessions med ei 6 år gammel jente. Fotografiet er tatt i et øyeblikk der hun ikke at fokusert på kameraet, og jeg synes at blikket hennes uttrykker nettopp dette.

Takket for interessant og konstruktiv kritikk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu