Stockholm
Utstyr
  • Holga 120 CFN
  • Holga 1:8/60mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKodak T-Max 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger327
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_607889} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Per Olav V. T.
Liker godt inndelingen av sort hvitt hvor skyggene, fortauet og jentas klær, sammen med publikum oppe i høyre hjørne, ambulanse og vignettering er med på å lage et skrådd diagonal kilekomposisjon i bildet. Blikkfanget som pirrer nysgjerrigheten er jenta med maskerademasken. Det at det blir mye detaljer i bakgrunnen av jenta føler jeg forstyrrer fokus på hovedmotivet. Ambulansen gjør at en lurer på om noe nettopp har skjedd, men etter et par sekunder får jeg mest inntrykk av at den kun er parkert der. Dessverre stanser opplevelsen av bildet der og jeg får ikke så mye mer spennende ut av det. Min avrunding blir dermed at det var damen med masken som poserte for dere på fortauet (?) som skapte motivasjonen for bildet og komposisjonen kunne blitt adskillig mer spennende med henne tettere innpå fotografen med god øyekontakt (som du allerede har). Kanskje jeg hadde foretrukket å vente til hun var såpass nærme at det stort sett var overkropp/ansikt og arm som ble med og dannet en forgrunn med dybde? Personene som farter forbi (og syklisten i venstre side) blir noe forstyrrende men bidrar til miljøskildringen. Savner litt arbeid i komposisjonen og at du kunne planlagt bakgrunnen bedre. Hvis bildet derimot inngår i en serie som skildrer gatelivet vil det ha en større effekt, men på egne bein vil jeg si at det ikke gir meg så mye.

Kort sagt så kunne jeg tenkt meg at du gikk mye tettere inn på motivet (jenta) i denne sammenhengen, gjerne med samme fordeling av sort/hvitt fordeling og lagt litt mer vekt på komposisjonen av elementer i bakgrunnen.
Roger H.
Takker for innspill Per Olav. Ser at du ønsker at bare jenta var med på bildet og ikke omgivelsene. Jeg hadde bare 1/60 dels sekund å planlegge bildet på. Når jeg fikk skrudd frem filmen til neste filmrute, det tar litt td med Holga; så var jenta langt avgårde.
Takk igjen.
Avsluttet .
Ikke så enkelt å få tak i hva som skjer i dette utsnittet, men damen med masken er vel det første som fester blikket, godt hjulpet av skyggene i forgrunnen i dette litt forvirrende miljøet med mennesker i flere retninger, ambulanse og gatemiljøet i bakgrunnen. Jeg føler et jeg blir en litt utforstående betrakter til flere hendelser i en travel gate slik du beskriver det til Stockholm, og med enkeltobjekter/hendelser som skiller seg ut. Noe å lure på da.
Per Olav V. T.
Vil bare presisere at jeg absolutt ønsker at du tar med omgivelsene på bildet men at jeg helst (etter min smak) hadde sett at jenta ble mer fremtredende, noe hun ville blitt om du avventet litt og fikk henne nærmere. Komposisjonen med å henge høyre hjørne på ambulansen og skygger nede til venstre er ikke noe problem. Det som ofte trekker ned for min del er når bakgrunnen kjemper like mye etter oppmerksomheten som hovedmotivet og en ikke helt vet hvor en skal starte :)

Har full forståelse at det er mer utfordrende med å bestemme rett øyeblikk med en Holga. Det er ofte det med å raskt komponere og evnen til å forutse situasjoner som er noe av det som gjør gatefotografering moro, spesielt når en føler en lykkes.
Roger H.
Det kan vel være litt forvirrende Kjell, med såpass mange elementer i et gatebilde. Jeg ser det selv og, men synes det er ok. Setter pris på din kommentar.
Jeg har nok misforstått deg litt Per Olav, det beklager jeg. Forstår hva du mener. Setter stor pris på din oppfølgende kommentar.
Rita H.
Det er nok noe spesielt som foregår i Stockholm i og med at gatene er stengt, dame med maske, folk går i gatene, og sykebilen har parkert på gangfeltet.

Det som fanger mine øyne er de nederste skyggene som alle peker mot den smilende jenta med masken og gir henne oppmerksomheten.

Mye sol som gir mye lys, skulle gjerne sett hodet til maskeradejenta litt mer detaljert.

Et underholdende bilde du har her.

Hilsen Rita
Roger H.
Det var Stockholm Triathlon 2012 Rita, og mye annet i gatene rundt omkring.
Takk så mye til deg og.
Torbjørn V.
Kan ikke si annet enn at jeg liker dette bildet. Holga i kjent stil;-)

Mvh Toby
Roger H.
Setter pris på at du likte bildet Torbjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu