Hafslund Hovedgård - Del IV - Innenfor.
Fortsetter denne føljetongen i fra Hafslund Hovedgård som den egentlig heter, og ikke Hafslund Herregård, som jeg trodde. Nå er vi innenfor hovedporten og ser oss omkring. Sist så vi dette: bilde nr. 662680
Hadde med meg min D300s på monopod + Tokina 11-16mm f/2.8 som er ypperlig egnet til dette, selv om vidvinkelfortegningen må tas med som det er.
Det som var utfordringen her, var å komponere bildene uten å ha tid på seg, fordi man jo fulgte en guidet omvisning, som flyttet seg fra rom til rom, og man ikke fikk lov til å være allene i et rom (selvfølgelig!), samtidig prøvde jeg å unngå å få med noen av de andre besøkende turistene. Det siste var ikke til å unngå, enkelte ganger..
Bildet inngår i albumet "Gammelt" - Steder og ting med høy mimre-faktor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-31 17:21:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-08-31 17:21:51
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-08-31 17:22:39
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Tokina AT X Pro 11-16mm f/2.8 Aspherical
  • Brennvidde11mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetISO 400 og 800 om hverandre (avhengig av tilgang på lys) og monopod.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_604795} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Harald G.

Dette var helt lekkert. Syns alt jeg ser er bra her så jeg vil ikke velge noen favorit. Røsslig plass å bo dette ser det ut til.
Carsten W.

Spesielt originalen ble jo knallbra. HDR-bruk som det egentlig skulle være.
Venche J.

Knæsjne saker Walter. Skikkelig "herskapelig" fra deg. :)
Syntes du har klart deg veldig bra med monopod. Brukte du "braceting"?
Venche.
Håkon Ø.

Oi dette var flott, her var du heldig som både fikk komme inn og ta bilder. Flotte eksponeringer, og gode utsnitt. Dette ble veldig severdig.
Avsluttet .

Flott,, Litt hdr aktig.. men si meg hvor skal jeg feste blikket? er kritisk og sier min mening.. og savner et klarere blikkfang.. det endelig målet i bildet.. håper du forstår hva jeg mener nå da.. . : ) ellers et teknisk superflott bilde..
John B.

Flott sted og flott fotografert! Fin og informativ serie!
John B.
Carsten H.

Hei Walter.
Stilfullt interiør og glitrende fotografert med din Tokina.
Den franske gobelin er utrolig.

God helg.

Mvh. Carsten
Odin J.

Rett og slett vakkert. Vil kalle det litt nostalgisk vakkert faktisk.
Ha en fin dag :-)
Mvh Odin Jæger, 16 år
Bjarte W.

Herlig serie. Flott dokumentert av herrskapelige herregården. Liker hele serien. På disse har du i hvertfall gjort en utmerket jobb mht de andre turistene. Supert.

- Bjarte
Walter S.

Takker både Harald, Carsten W; Venche, Håkon, Geir, John, Carsten H; Odin og Bjarte for kommentarene.

@ Venche: Ja, det er Brackets. 3 stk der hvor kontrasten var mindre, og 5 stk der hvor det var stor forskjell på lys og skygge. Hver med 0,7EV i mellom.

@ Geir Andersen: Jeg skjønner jo hvor du vil hen, men tar ikke den seriøst, fordi det tross alt er snakk om interiørbilder av en gammel og ærverdig herregård og ikke noe mer enn akkurat det. Her er det tatt hensyn til å lage informative bilder som viser hvordan overklassen på 17-og 18-hundretallet bodde, mer enn hensyn til komposisjon, normer og "rule of thirds" etc etc.
Hadde jeg hatt hele dagen på meg, så hadde jeg antageligvis brukt mere tid på å tilfredsstille slike krav og tenkt mere "fotografi". Nå var det ikke tid til noe (1 time med 3 hele etasjer og x-antall rom, pluss et haleheng av turister som gikk i flokk), så da ble det "interiør" av det mere dokumentariske slaget. Du kan egentlig feste blikket hvor du selv vil...


@ Carsten Hjort: Ja Carsten, dette er en "perle" når det gjelder nostalgi og historie, så jeg oppfordrer deg til å ta en slik omvisning med kamera rundt halsen. Men du må vente til neste sommer. Omvisninger i dette huset får man kun på søndager i juli, så du får 4 muligheter i hele 2013.
:o)

@ Bjarte: Ingen linselus-turist her, nei - men neste serien jeg skal legge ut (fortsettelsen av denne her...) blir det bare slik at jeg måtte ta bilder med dem tilstedet.

Mvh,
Walter





fehmi s.

Flott:)
Walter S.

Takk for kommentaren Fehmi!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu