Gråhegre
Bildet er tatt ved samme anledning som forrige, men ikke med digiskop. Kombinasjonen Olympus C-2100UZ og TCON-17 forsatslinse er meget brukbar. Den gir 645 mm (tilsvarende 35 mm formatet) eller ca. 13 ganger forstørrelse.
Utstyr
  • Olympus C-2100UZ
  • +TCON-17 forsatslinse
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/650s
  • FilmtypeDigital 2,1 MP
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger191
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60422} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tormod I.

Veldig flott ! Kanskje litt forstyrrende med sivet i forgrunnen? På den annen side er det jo en fin ramme. Sikkert flere synspunkt på dette.
kurt e.

Flott bilde av hegre på jakt.
Synes sivet passer fint inn. Blir litt midtstilt, og litt mye luft over hegren. Ved å ta med mer i forgrunnen kunne du fått med mer av refleksen. Savner og litt mer rom foran hegren.

MVH
Kurt
Ketil K.

Synes dette er flott, med fin positur - mener sivet passer fint her og fungerer stilistisk bra. Teknisk også bra, litt mere oppskarping/kontrast i fjærdrakt+hode kanskje? Også interessant at du får så godt fuglebilde uten DSLR-kamera!
Svein B.

Ikke helt på høyde med ditt forrige hegrebilde, men duverden, det er da flott dette og!! Synes stråene forteller mye om miljøet, og hører definitivt med i bildet. Det mangler litt på skarphet her, selv om øyet er veldig skarpt. Mistenker deg for å ha kjørt litt kraftigere oppskarping på det enn resten av fuglen. Gode farger.

PS! Kommer heretter til å vurdere digiscopingbilder på lik linje med andre bilder (noe en selfølgelig bør gjøre uansett), da det ikke ser ut til at denne teknikken er noen begrensning i alle fall, noe du beviser til stadighet!
Ta det som et kompliment.

mvh
Svein B
Jens Erik N.

Du er skarp Svein, jeg har skarpet opp øyet ekstra. Men jeg må gjøre deg oppmerksom på at *dette* bildet ikke er digiskopert. Det er tatt med Oly 2100UZ, digitalkamera med fast zoomlinse (38-380) mm + TCON-17 forsatslinse som forstørrer 1,7x. Bildet er lagt ut til sammenlikning. Kameraet er bare 2 MP og det gjør det nok vanskelig å skarpe opp bildet like mye som bilder fra 4 MP Coolpix 4500 som jeg bruker med teleskop. Men Olympusen er grei å ha ved siden av, det er litt mer fleksibelt i bruk og gir noen av fordelene med DSLR-kameraer.
Jostein M.

Sier bare meget meget bra.
Mvh
Jostein
Jan W.

Om ikke dette er på samme nivå som digiskope bildene dine så er det uansett veldig bra Jens.

Imponerende til å være tatt med et 2mp kompaktkamera. Disse kameraene er jo generellt lite egnet til fuglefotografering.

Men i motsetning til tidligere tiders dias hvor bildebehandlingen ble gjort med kameraet i opptaksøyeblikket blir jo bildet nå gjerne ''laget'' på PCen på grunnlag av opptaket.

mvh. Jan
Svein B.

Vel, jeg studerte ikke utstyrsbeskrivelsen like godt som bildet, desverre. Men uansett var den kommentaren med tanke på digiscopingen myntet på alle dine bilder, som viser utrolig god kvalitet, med et litt spesielt utstyr for mange. Jeg bruker teknikken selv, og kjenner godt dens fordeler og ulemper. Jeg blir til stadighet positivt overrasket over dine ferdigheter med denne teknikken.

mvh
Svein B
Tom E. F.

Ikke spesielt slått av skarpheten her, sett i forhold til dine tidligere bilder, (ikke at jeg kunne gjort dette engang). Likevel et pent eksemplar av arten i naturlig miljø du har fanget.
mvh Tom E. F.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu