En nyslått åker - kan være en opplevelse
Like vest for Sæby i Danmark finner en et mer kupert landskap. Det kan være ganske vakkert med bølgede kornåkere, og nyslåtte åkere. Lys og farger fikk meg til å hoppe av sykkelen for å få med meg dette motivet. Det undrer meg hver gang, hva naturen selv kan frembringe av kunstverk.
Greit nok. Ikke noen bragd, sånn fototeknisk.
Utstyr
  • Fujifilm x pro 1
  • 18 mm fast
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/300s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_604148} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Håkon Ø.

Flotte linjer og god dybde får du frem her, liker godt også fargene i åkeren. Bildet er godt å se på men sitter og lurer på en beskjæring akkurat under venstre trærne på venstre side, vet ikke bare en tanke som datt ned, flott er det i alle fall Trygve.
Solvår B.

Flotte linjer og fine farger. Jeg vil ha med himmelen. Liker det utsnittet du har valgt.
: ) Solvår
Roar K.

Her ser jeg et par tre litt mindre utsnitt som kunne være spennende:
Hvis du scroller opp så langt at trærne ute til venstre forsvinner ser du et. men ta så mye at du får en ren trekant av åkeren bak oppe til høyre.
Nr. 2:
Fjern så mye nede at du akkurat kommer til det grønne feltet.
Nr.3:
Gå så opp igjen og fjern den resterende trekanten oppe til høyre. Da får du et laangt smalt panoramaformat med spennende linjer uten forstyrrelser rundt.
Da siste operasjon var gjort oppdaget jeg at bildet trengte minst et ekstra klikk på sharpen - kanskje to, men der kommer smaken inn.

Roar
Berit A.

Er enig med Solvår, liker også utsnittet slik det er. Nydelige farger og flotte linjer og bølger. Ja, et at naturens herlige kunstverk. :))
Lars Ivarson F.

deler håkons tankar om kutt..vakre striper i åkeren
Magne M.

Fin og bølgende grønn åker. Kanskje kunne du undereksponert noe, for å få en mørkere - og blå himmel.

Hilsen Magne.
Frode L.

Hei.

Det ble en flott dybde i dette bildet, fine linjer og fine variasjoner av farger.

Frode.
Bjarte W.

Fine farger i det bølgende landskapet, og linjene bidrar til god dybde. Flott bilde fra den danske landsbygden. Kanskje et lite kutt i bunn? Det hadde gitt linjene en renere inngang og effekten av dem hadde øket.

- Bjarte
Oddmund K.

Flott landskap med fine linjer og fargenyanser :)
mvh Oddmund
Avsluttet .

Gode linjer innover, myke duvende bevegelser.
Harmoni.
Alf B.

Her var det mange linjer som leder inn over ibilde med flotte farger, knallbra landskapsbilde

Alf
Trygve B.

Takk til dere alle for nyttige kommentarer. Jeg er glad for det. Mvh Trygve
Bjørnar P.

Flotte linjer og fine farger. Ville gitt litt slipp på det rent dokumentariske ved å kutte hele himmelen. Det gir et penere og mye ryddigere bilde. Bildet oppfattes som veldig ullent over hele bildeflata. Jeg savner derfor mer skarphet. Testet bildet i egen bildebehandler, og kan få en bedring ved ekstra oppskarping. Synes likevel mange små detaljer blir borte selv etter oppskarping, og mistenker derfor at opptaket er "synderen". Kan dog være at uskarpheten er tilsiktet fra din side. I så fall bør du selvsagt la den være som den er.
Trygve B.

Ja, du har nok rett, litt ullent og uskarpt var det. Hvorfor det ble slik har jeg selv lurt på. Kan være at jeg ikke holdt kamera støtt nok. Husker det ikke så godt nå. Kan være at feil blenderåpning er brukt. Har du en ide? Litt mer usikker på det å fjerne himmelen. Kan det bli noe tett uten himmel. Bra at du tok deg tid til en grundig tilbakemelding. Takker for det. Mvh Trygve
Bjørnar P.

Lukkertida var mer enn kort nok for den valgte brennvidden forutsatt at du sto i ro da bildet ble tatt, og blenderåpninga burde være grei nok. Kan være at fokus var helt feil, men autofokusen burde ikke ha problemer her. Kanskje brukte du manuel fokus eller fokuslås? Noe større kontrast og økt oppskarping hjelper, men helt i mål kommer du ikke med annen etterbehandling så fremt du ikke lager et grafisk uttrykk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu