Introspective
Putting a face to the pen.
Utstyr
  • Lookatit
  • -
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • ja
  • AnnetScannet fra kontaktkopi.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger122
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6039} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (48)
Dag N.

Hei Erik, ikke det beste selvportrettet som er lagd, men du får la det stå til får tatt ett bedre. At en sånn ''unnasluntrer'' som deg ser såpass alvorlig og seriøs ut vil nok overraske noen..

Du har funnet en bra stemning i bildet.
Avsluttet .

Hei Erik, Jeg er enig med Dag Nystuen dette ligner ikke deg, du må ha hatt en kjip dag.
Litt for alvorlig for og være deg, du er jo litt mere spitsi.

Ellers syns jeg du har fått et spennende bilde med et rampete perspektiv.
Erik S.

Mitt største problem når det gjelder å legge ut bilder her, er at jeg har veldig få bilder på maskinen min. Det spiller egentlig ikke så stor rolle for det er jo sporten i diskusjonene som underholder meg mest. Dette bildet er scannet fra en kontaktkopi og print resultatet er der etter.
Avsluttet .

Hei Erik. Du må ikke missforstå komentaren min bilde er kult. Du har fått en røff overflate effekt ved og scanne bildet rett fra en kontaktkopi, resultatet ditt har fått et eget preg. Det er ikke alltid ting skal
være så glansete og vakkert. Fred xxx
Erik S.

Hei Fredrikke, jeg liker Gangsta bikkja di. Jeg har sagt det til mange, og jeg håper du vet at det ikke er jeg som er Mr. Spitsy. Jeg har møtt en som vet hvem han er, så når jeg får fatt på han, så skal jeg sørge for at han ikke ligner på meg mer - ever. Tøft.

Dag: Takk for kommentar, vi unnasluntrere pleier jo bare å ta enkleste løsning, så også her. Fikk du med deg slutten på IN GOD VI TRUST, før autor fjerna hele moroa? Sensur nå. Jeg anbefalt deg blant annet å gå for stortingsverv, sånn at du kunne kaste meg ut av landet i vinterhalvåret. Jeg stemmer på deg.
Erik S.

Eller blander jeg kortene nå, var det Mr Dag (synges Train) Thrane det kanskje. Med din unnasluntrer referanse så ble jeg kanskje sendt ut på feil spor.
Dag N.

Nå må du skjerpe deg Erik. Du stemmer på Torbjørn Vidnes (det var han som var motstander av unnasluntrere). Det var derimot jeg som fikk Ola E. på nakken fordi jeg støttet deg, og kalte forsvaret for et ''organisert voldsapparat''. Jeg ble også temmelig sur når hele diskusjonen plutselig var fjerna, den var ganske morsom.
Erik S.

DN:Jeg har fått forbud mot å legge ut kommentarer hos gutten med Kosovo bildene, med mindre de er fototekniske og konstruktivt kritiske. Jeg vil som en motpol til dette gi samtlige medlemmer på foto.no fullstendig uforbeholdt klarsignal om at her kan man si akkurat hva man vil. Beklager misforståelsen DN, men når diskusjonen var fjernet var det vanskelig å sjekke bakgrunns fakta. Det skal ikke skje igjen. Organisert voldsapparat er forresten en meget god beskrivelse.
Stephen F.

Hva vil du frem til med dette bildet?
Erik S.

SF: Dette bildet la jeg ut av ymse grunner. Når man kommuniserer med mennesker som man gjør her, dreier det seg ikke kun om å være upersonlig kritisk, rosende og bedømmende for andre menneskers fotografier. Et selvportrett formidler ofte litt av personens oppfatning av seg selv, og er derfor meget interessant. I dette motivet skal du som betrakter, i følge min oppfatning, kunne lese litt om meg som person. Du skal kunne trekke livsstilsmønstre, se en flik av min personlighet og forhåpentlig se et par ting av meg som jeg personlig ikke gjør. Det er det jeg ville frem til, om man klarer det er selvfølgelig en helt annen sak.
Stephen F.

Men, hva har du av oppfatning av deg selv da?

Det jeg vil frem til, er at dette er heller et bilde som til alt overmål skal være ''kunstnerisk''.
Stephen F.

..... og det var det.
Erik S.

Tusen takk, jeg har vel ikke til alt overmål forsøkt å være ''kunstnerisk'', men en genuin interesse for kunst er så absolutt en stor side ved meg......og det var det.
Torbjørn V.

Til Dag og Erik: Jeg vil også være med! Det minste dere kunne gjort var å sende meg en hat-mail slik at jeg kunne få være med her!

Jeg ble også sur når bildet ble fjernet! Faktisk så sur at jeg fant frem AG-3'en min og skulle til å skyte skjermen min før jeg våknet av kaldsvette i sengen...

Foresten ganske 'demokratisk' at du, ESD, fikk forbud mot å kommentere bildene til han Kosovo-mannen! Det virker litt tvetydig med tanke på budskapet i bildet hans!

LENGE LEVE DEMOKRATIET!
Dag N.

Snille giraffer sender ikke hatmail....
Du må følge med..

mangfold vil nødvendigvis måtte inkludere unnasluntrere, og husk ''unnasluntrere'' kan ha gode grunner, meget gode... Sånne superprektige prinsipielle passefister får du billig av meg. Har du lest Catch 22 ?
Torbjørn V.

Har ikke lest det nei! Kan du oppdatere meg?

Jeg ønsker meg ikke flere ''superprektige prinsipielle passefister'' men derimot flere prinsippfaste unnasluntrere!

Syns foresten at gulvet på badet ligner mistenkelig på bilde nr. 7603?

:-)
Dag N.

'Catch 22'' er en av de store romanene som er skrevet de siste 50 år. Forfatter Joseph Heller. Den burde ikke være vanskelig å få tak i. Den beskriver på en glimrende, humorstisk måte individets uvillighet til å dø for ferdrelandet. Alle prinsippfaste unnasluntreres bibel.

Catch 22 (eller på norsk paragraf 22) er en smart en. Det er nemlig slik at hvis stridende er sinnsyk så skal han taes ut av tjeneste, men det er en hake, han må søke om fritak, og gjør han det kan han ikke regnes som sinnsyk......
Torbjørn V.

Hehehe...staten finner altid sin egen måte å gjøre ting på!
:-)
Erik S.

Disiplin, disiplin lær å holde kjeften din...
''Svart framtid'
Torbjørn V.

Sersjanten min mente jeg ble lobotomert hvis jeg ikke vasket gulvet...

Dag T.

Jaja, du har jo fått til en litt OK stemning, men du ser litt fårete ut der du står. På den annen side bør nok ikke jeg si for mye med mine selvportrett...

Synd at den andre diskusjonen forsvant ja, jeg vet jo ikke om du fikk med deg min siste kommentar heller (Major Tom+++).

Uansett bør du absolutt få med deg Catch 22. Om en ung mann som deg har det travelt er filmen også bra. Tro det eller ei, den oppsummerer også mitt forhold til forsvaret ganske bra, fra en vernepliktigs ståsted.
Erik S.

Jeg er veldig opptatt av følelser i forhold til bøker eller filmer jeg skal se. Catch 22 minner gir meg sterke kjipe ilninger på grunn av et grusomt synthband fra 80 tallet med samme navn. Men historien høres rå ut, men er det ikke litt Kafka prossesisk problemstilling?
Erik S.

DT; Jeg tror jeg fikk med meg hele diskusjonen for rett etter mitt siste innlegg var saken sporløst forsvunnet.
Mitt siste innlegg var at staten tjener mer penger på å ha meg i jobb, enn å sende meg til fjells med fjolls.
Dag N.

Erik, ta mitt ord for det. Catch 22 er et must. Og ikke sats på filmen, boka er rått underholdene, fra første side. Jeg skulle gjerne gitt flere smaksprøver, men Nora (min datter) har lånt den bort til venninna si...

Erik S.

TV: morsomt dette med badegulvet, men TB har vært på Gol og jeg i Bergen, det er kanskje samme hotell kjede. Jeg håper du svarte på tiltale når denne sjersjanten skulle lobotomere deg. Det er derfor det egentlig er liten vits for meg å dra i militære, jeg hadde blitt sendt hjem på flekken. Jeg har fått utsettelse på bakgrunn av forklarende søknader i 8 år, klarer jeg en til så tror jeg jeg er blitt for gammel for førstegangstjeneste, er det noen som heier på meg?
Dag N.

8 år? Ikke dårlig...
Jens L.

Jeg har ikke vært i militæret.ikke så mye som i speidern engang.
Dag N.

Jeg fant litt på nettet...

Again and again, Heller's characters demonstrate that what is commonly held to be good, is bad; what is sensible, is nonsense.

Yossarian says, ''You're talking about winning the war, and I am talking about winning the war and keeping alive.''
''Exactly,'' Clevinger snapped smugly. ''And which do you think is more important?''
''To whom?'' Yossarian shot back. ''It doesn't make a damn bit of difference who wins the war to someone who's dead.''
''I can't think of another attitude that could be depended upon to give greater comfort to the enemy.''
''The enemy,'' retorted Yossarian with weighted precision, ''is anybody who's going to get you killed, no matter which side he's on.''
Dag N.

Yossarian heier... jeg også..
Erik S.

Dette virker jo lovende, jeg må bare lese ferdig Marcel Proust's ''På sporet av den tapte tid'' først, jeg er kommet til bind 3, og den serien er jo kjent for å ta noen år.

For de som kjenner bøkene og forfatteren fra før anbefaler jeg Alain De Button's bok ''How Proust can change your life'' - veldig underholdende.
Torbjørn V.

hvordan prostata kan forandre ditt liv? eller ''dette er din prostata'' med Harald Tusberg?
Dag T.

ESD: De tjener også mer penger på at du røyker mens du feilparkerer din eksos-spyende bil med piggdekk på for å gå på polet, enn at du tar trikken dit. Vi som bor i nærheten ville likevel foretrekke det siste :-}

Jaja, leser du Proust har du sikkert tid til Catch 22 om noen år også, boken er best, men at verden er en absurd vits gjør ikke riktere å gi faan i alle de andre. Menmen, der sluttet jeg....
Erik S.

Jeg røyker, jeg drikker, jeg kjører også bil, ikke så fin bil som Sally, men jeg bruker ikke piggdekk. Jeg vet ikke hvor du bor, men når jeg er ute å ragger så er det ikke særlig trygt. Rap på full guffe, mobil i øret, røyk i hånda, bitches in the front, bitches in the back, massiv drum and bass - boomin' out the speakers. Hold utkikk!!!

At verden er en absurd vits er det du som sier, jeg er personlig veldig glad i verden jeg.

Gir jeg faen i alle de andre og nå?
Dag T.

Selv om jeg mangler humoristisk sans er jeg glad i absurde vitser, deriblant verden og livets meningsløshet. Så for å sitere en av kristenfolkets floskler ''vi er jo såå glad i deg også da''.

Ellers høres du ut som en kjekk representant for ungdommen, akurat som den var i forrige århundre (bortsett fra at jeg trodde ironi var på vei ut med ''Generasjon X''). Stå på, snart er du i fella du også!

Skal du gjennom standardlista for hippe ungdommer må du forresten ha lest ''Ulysses'' også, og jeg går ut fra at det er den kommenterte utgaven av ''Slottet'' du har lest.
Erik S.

Jeg leste faktisk den norske paperback utgaven av ''Slottet'', uten kommentarer. Jeg er vel litt tilbakeholden med å hylle Kafka som forfatter, det er altfor mange idioter som sprader rundt i T-skjorter med hans portretter. Men bra bøker, det skrev han.
''Ulysses'' er helt sikkert en bra bok, men den blir solgt i alt for mange bokklubber for min smak. Den har liksom mistet alt av rått image.

Den boken jeg har best forhold til her i verden er ''Opptegnelser fra et kjellerdyp'' av my main man Fjodor M. D. Jeg tror du har mye til felles med hovedpersonen i denne boken. Drømmen om villskapen som aldri får flyte fritt. Du burde prøve, vær crazy, kjøp sportsbil - dra på. Verden og livets meningsløshet kan jo snart være over for alt vi vet.


Dag N.

Vi får møtes til noe heftig pudderkjøring en gang....

Det gjelder å være på hugget..
Dag T.

Høres ut som en psykologisk analyse du har sett i et ukeblad. Hvis sportsbil er alt som skal til har du et kjedelig liv, prøv telttur på vinterfjellet i storm, å ta ansvaret for et nytt menneske eller innrømme at det du trodde på var feil. Nok klisjéer for idag.

Forøvrig er jeg enig i siste setning, samme med holdningen til ''Ulysses'', og enhver byråkrat burde ha ''Prosessen'' som pensum.
Erik S.

bilde nr. 7218 Jeg fant, jeg fant.
Thomas A.

Det er ganske morsomt å se at jeg fortsatt blir hetset fordi jeg tok vekk Kosovo bildet mitt, og nå i ettertid angrer jeg! Selvfølgelig er det sunt med diskusjoner og jeg liker selv å diskutere, men jeg ble vel litt paff av at diskusjonen rundt bildet skulle ta sånn av! ESD, jeg har stor respekt for deg, og har fulgt med på mange av innlegga du har lagt inn, du er en fyr med stor selvironi og det er bra! Derimot så må jeg få si at selv om Carsten Arnholm er en dyktig fotograf så liker jeg ikke hans måte å bedømme andre mennesker på ut i fra ett bilde!
Skal prøve å legge inn flere bilder med politiske/troende undertekster slik at vi kan få i gang flere gode diskusjoner her, og jeg skal være mer aktiv på mine egne bilder!

ESD, du lignet på det bildet jeg hadde dannet meg av deg! Greit bilde!

Hilsen ''Den feige Kosovo fotografen'
Torbjørn V.

Legg inn igjen bildet da vel, så kan ESD bare ''paste'' hele diskusjonen inn igjen...

Regner med at den ligger i Words og kommer ut som bok i løpet av et par år...?!?

:-)
Erik S.

Jeg vet ikke hvor interessert jeg er i å legge ut igjen den diskusjonen, ikke har jeg ''pastet'' den inn noe sted heller. Med nærmere ettertanke så var det for meg like greit at den forsvant, tenk hvis personen som skal behandle min neste søknad om utsettelse er en ivrig foto fantast som bruker store deler av livet sitt her inne. MP,MP,MP they'r comming to take me away, ha ha, ho ho, hi hi.

Thomas, takk for kommentar, legg ut noe rått nå sa tar vi skikkelig av alle sammen.

ETTERLYSNING: Mann savnet på foto.no, tidligere aktiv bruker, og ettersom jeg har forstått heavy involvert i prosjektet. Manner var tidligere kjent som JEEL, nå også A.K.A. JL.
Viss noen ser denne mannen, som har slettet seg selv fra arkivet som en annen Richard Kimble, så si ifra at jeg savner'n.

TV: Vi unnasluntrere bruker jo mye mer enn et par år på å skrive bøker da. Se på MR. Proust, han var jo så slapp at han ikke ble ferdig engang, da han forlot verden etter en alvorlig innfluensa, ikke prostata, i 30 årene. Ting tar tid.
Torbjørn V.

Har Jens forsvunnet? Riktignok har jeg ikke sett ham på et par dager, men han er visst i live så vidt jeg vet?

Mr. Proust var en mann etter ditt hjerte...? (Jeg liker å gi inntrykk av at jeg ikke er en unnasluntrer, men egentlig så...)
:-)
Jens L.

Jeg lever ......for pokker
Carsten A.

Diskusjonen går i alle retninger og har fjernet seg fra et heller likegyldig bilde. Greit nok, i og for seg. Men Thomas Aas gjør seg skyldig i en alvorlig misforståelse når han skriver ''Derimot så må jeg få si at selv om Carsten Arnholm er en dyktig fotograf så liker jeg ikke hans måte å bedømme andre mennesker på ut i fra ett bilde!''. Thomas Aas har åpenbart ikke fått med seg at det er hans UTSAGN jeg har kritisert. ''In God We Trust'' er ganske enkelt ikke relatert til marinekorpset (US Marines), men mer et uttrykk for den ganske hyklerske gudeligheten en finner alt for mange eksempler på i USA.

En kan være enig eller uenig i at Milosevitch terroriserte Kosovo-albanere (jeg er uenig), og enig eller uenig i at Natostyrker med våpen satt en stopper for det (jeg er enig), men det har lite å gjøre med den angitte, lett hyklerske, religiøse setningen, som overhodet ikke er relatert til militære styrker i noen nasjon. DENNE diskusjonen trakk Thomas Aas seg fra. kanskje fordi jeg satt ham til veggs på dette punkt. Nå forsøker han å å få det til at jeg har bedømt ham som person, hvilket også er feil.

Som sagt, jeg har bedømt (og kritisert) noe han har sagt og gjort, en kritikk jeg fastholder. Personen Thomas Aas vet jeg ingenting om, og jeg har intet grunnlag for noen vurdering, noe jeg heller ikke har gitt meg inn på.
MVH CA
Torbjørn V.

Hehehe--her tar det av! Si meg, CA: Er du av den oppfatning at Milosevic ikke terroriserte Kosovo-albanere eller er det bare jeg som tar feil? Utifra det du skriver virker det som om du er av den oppfatningen, men for all del jeg kan jo ha misforstått--hvilket jeg tror jeg har! Anyway, jeg syns det var merkelig i at du var enig i at NATO satte en stopper for Milosevic's terrorstyre som du ikke var enig i var et terrorstyre? Jeg måtte bare spørre! However, ha en god dag!
:-)
Carsten A.

Synes ikke det var så vanskelig å forstå at jeg - som de fleste - sterkt reagerer mot at Milosevitch terroriserte Kosovo-albanerne.
MVH CA
karine h.

erik skram dyblie...

selvportrettet ditt er åpenbart bedre enn jeg forstår.

karineh
Torbjørn V.

CA: Det var det jeg tenkte! Jeg stusset bare litt på den ene setningen din!
:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu