Stammens hyl
Bildet inngår i albumet K (ontrollerte forhold) - Så vakker. Så stolt. Og så hatet.
Hva er det vi gjør?
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger439
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60381} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Tarjei Ekenes K.
dette var kjempeflott.

sikkert ikke lett å få tatt dette

flott komponert

litt mye tomrom på venstre side for balansens skyld,
men vanskelig å kutte der.

har du mer på høyresiden?
evt trixe/klone litt

:-D ! son tarjeiav !


Roger K.
Hvis dette er tatt i villmarka er det jaggu imponerende hvor nær du må ha kommet. Flott bilde !!

Men jeg skjønner ikke hva den K'en gjør i bildet...

mvh
Roger
Avsluttet .
Bra. Fint med løftet hode. Fyren til høyre var litt uskarp. Litt rotete i bakrunden. Spessielt med de gule blomstene til venstre. Jeg ville ikke ha kuttet mer en 1-3 cm, men det er en smaksak.

Mvh
Jon
Roger K.
...og nå ser jeg hva den K'en skal bety...K(ontrollerte forhold)...jaja, hjelper å lese hele underteksten...

mvh
Roger
Tormod I.
Flotte dyr som er fint avbildet.
Ja hadde dette vært i marka så hadde vi snakka blinkskudd, men det er det desverre ikke. K'en betydde kontrollerte forhold (dyrepark) ser jeg.
Avsluttet .
har du ulv i nærmiljøe eller?
Liker det,nært!
Roger K.
Og mens jeg er i gang...jeg så på TV for en stund siden et program som svtisjet mellom norske sauebønders syn på ulven og afrikanske bønders syn på løve og andre rovdyr på det kontinentet. Dramatiske forskjeller i respekten for et mangfoldig dyreliv. Afrikanske bønder ville for alt i verden ikke drepe eller utrydde rovdyrene selv om de rev vekk livsgrunnlaget deres ved å spise husdyrene. Rovdyrene var jo en del av det afrikanske mangfold og en viktig ''ingrediens'' i dyrelivet. Mens her i Norge jakter vi på ulven med helikopter og har et syn på rovdyr som går i retning av at disse må for en hver pris utryddes...jaja, det er ikke alltid enkelt å syns synd på norske bønder som bare slipper dyrene ut i fjellet for å klare seg selv og etterpå roper på staten for å dekke tapet etter at rovdyr har spist opp sauene deres...

Men dette hadde jo forsåvidt ingenting med bildet ditt å gjøre Ann...eller kanskje det hadde det...

mvh
Roger
Ann F.
Det du sier har veldig mye med dette og de andre bildene i serien å gjøre. Dessverre er disse i fangenskap, det er snart den eneste muligheten vi har til å se hvordan ulv, fjellrev, jerv og gaupe ser ut. Norsk rovdyrpolitikk (eller mangel på det) er til å bli fortvilet av.
Jeg forsøker etter fattig evne å vise skjønnheten og stoltheten i disse og de andre i samme serie. Kanskje en og annen kan stoppe og tenke litt.

Mvh Ann

P.S. Med fare for å tråkke enkelte på tærne: det forsvinner ca. 150.000 sau på utmarksbeite hvert år i Norge. Under 1.000 blir beviselig tatt av rovdyr . . .
Reidun G.
Her har du truffet blinken Ann, ulet den ?

Jeg antar dette er etter matingen oppe hos de sosialiserte (som jeg aldri fikk somlet meg til å se) ?
Reidun
Ann F.
Reidun, dette er et bilde det burde vært lyd til.
:-)
Mvh Ann
Marit E.
Fint bilde, Ann! Som de må kjede seg bak nettinggjerdet. Godt iallefall å se at de har bevart særegenheten. Enn så lenge.
mvh Marit
Birna R.
sålenge Staten betaler ut erstatning for sau ''tatt'' av rovdyr må vi ha minst 1 ulv igjen i dette landet, ellers skjønner også bøndene at de ikke kan skylde på ulven for alt. folk på slankekurs kunne forøvrig lære mye av ulven, som spiser iflg. tapstall tusenvis av sau, men jammen er de ville ulvene like tynne. et godt skjult mysterium - hvordan får den det til?

jeg gremmes over at vi må til dyr i fangenskap for å kunne ta bilder av denne lille fliken av mangfoldet i norsk natur. vel og merke det opprinnelige mangfoldet, representert ved en art som mennesket ikke har brakt med seg. ulven hører til norsk fauna og det er en skam at vår offisielle innstilling til ulvens eksistens i Norge er så ''ulven'' (''ulven'' = ''ullen'' + ''skjelven'').

jeg misliker sterkt bilder tatt av dyr i fangenskap, men noen ganger må det bare gjøres. håper ulven virkelig ulte så det gikk gjennom marg og bein.
Bjørn H.
Flott bilde ... :)

Bjørn
Arild K.
Fin stemning fra ulvegården.

Mvh AK
Ann F.
Takk for kommentarer.
Det ser heldigvis ut til at flere er enige med meg ang. ulvens eksistensberettigelse i Norge - i alle fall i dette forumet her. Måtte vi bare klare å få det ut til resten av landet!

Bjørn R: ''ulven innstilling'' - det ordspillet likte jeg. Og jo, den fikk sagt fra, lyd lar seg ikke stenge inne av netting.

Mvh Ann
Per R. G.
flott ulve bilde (ja La disse leve)
Mehrzad G.
Helt fantastisk !!!

mvh Mehrzad
Hans- Georg S.
Godt ulveportrett dette.
Ståle A. G.
det er få som er mer majestetisk som ulven.
et bilde som viser at ulven virkelig fortjener mer respekt enn den får.
de øynene viser mye visdom og ''sorg...''

takk for et godt bilde.. :)
Thera E.
Lenge leve ulven ja! Flott bilde
Avsluttet .
Jeg vil også dit å ta bilder av ulv! Har flere ganger tenkt på å fake ulvebilder av hunden min:P.. men en dag så skal jeg til Langedrag! Veldig pent bilde dette.. så flotte dyr!
Ann F.
Takk også til dere siste (veldig lenge siden enkelte, faktisk).

Jens-A: en tur til Langedrag kan anbefales sånn sett, men den store villmarksfølelsen uteblir blant geiter og turister og kaniner og hester og villdyr innestengt bak gjerder.
Men hvis du er tålmodig og går litt utenom de vante stiene og tar tiden til hjelp, kan det blir en fin dag og bra bilder lilkevel, til tross for aldri så kontrollerte forhold.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu