lagunen
Et fantastisk sted i Romsdalen med mye energi og et fantastisk,men meget vanskelig lys.Har forsøkt å rette opp i PS det jeg mistet under scanningen.Tar gjerne imot råd om hvordan dette kan gjøres bedre.
Utstyr
  • Minolta 500 Si
  • Sigma 300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60324} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Lars Olav T.

Synes utsnittet er bra. Liker plasseringen av personen mitdt imellom de to steinene. Flott ide som du kan gjøre mye ut av. Kunne tenkt meg en bakgrunn mer ut av fokus. Så ville jeg rettet opp bildet siden det heller ganske mye til venstre. Ang. PS vet jeg ikke hva du kan gjøre.

Mvh. Lars
Steinulf L.

Flott motiv. Som nevnt, det er litt skjevt. Litt USM bør gjøre underverker her.
Fred S.

Stort sett enig med de to andre; rett opp bildet, og bakgrunnen ville jeg hatt enten helt skarp eller mer diffus. Ellers et spennende og vakkert motiv, grønnskjæret i elva er bare flott. For det er ei elv, er det ikke ? Ville ha gjettet Rauma, et godt stykke oppe i Romsdalen.
vh freds
Rune L.

Fint bildem god stemning. Utsnittet er bra. Men steinene i bakgrunnen stjeler litt oppmerksomhet. Er enig med LOT.

Mvh
Rune
Krister B.

Det er mye du kan ''tweake'' under scanningsprosessen, men noen ganger har det også mye å si hvilken scanner man bruker. Generelt gir ikke vanlige papir-scannere med dias/negativ-spor like gode bilder som dedikerte dias-scannere. Ellers er skarphetskontrollen i PS et godt verktøy, sammen med fargekorreksjon og kontroll av lysnivå (levels). Her kan mye gjenvinnes, men det krever at man er villig til å lære ved eksperimentering.
Anette G.

Takker for konstruktive kommentarer.
LOT ,jeg så faktisk ikke at bildet heller ,takk :-) Til SL og KB ,har forsøkt USM filter,men gir det et nytt forsøk.RL ,er enig med steinene.FS ,det er helt korrekt.Bildet er tatt oppe i Reuma,litt langt oppe :-)
Lars-Anders M.

Jeg syns hele bildet burde hvere skarpt. Ellers ok.
Thorfinn B.

er vel noe med scannerprosessen som ikke er helt heldig her, men ellers bra sett. Fin innramming av motivet. Kanskje litt midtstilt kan rettes opp med å beskjære litt nede.
Nils L.

Pent dette. Kanskje litt tett? Når du sier Romsdalen regner jeg med det er i Rauma elv et sted. Mange fine plasser der.
Fargene ser greie ut de.
Mvh Nils :-)
Birna R.

fargegjengivelse og kontrast ser bra ut på min kalibrerte skjerm, så der behøver du ikke å bekymre deg stort. et noe ullent inntrykk kan avhjelpes med litt forsiktig USM, evt. en lagvis softing/skarping i PS. samtidig kan du selektivt dempe ned høylysene i bakgrunnen, de trekker blikket litt for mye i forhold til damen, som jeg antar er et hovedelement i bildet.

skjevheten er nevnt av flere og er lett å fikse.

badeopplevelsen virker å være temmelig frisk, men vi er jo vikinger innerst inne - ikke?
Anette G.

Badeopplevelsen var frisk.Mens elva alene holdt 16 grader var det her et oppkomme slik at lagunen lå på en 8-10 grader.Hadde en skikkelig viking av en modell som aldri klaget,men som til slutt var så stiv at hun måtte ha hjelp til å komme på land. He he :-)
jøran f.

Dette var nydelig. Som motivvalg var dette langt bedre. Noe du kanskje har lagt merke til er at elvene Rauma og Driva har en svært spesiell grønnfarge.
Anette G.

Ja,Gjøran.Det har jeg lagt merke til.Jeg regner de to elvene som spesielt vakre.Det er bare så trist at de begge er syke.Hilsen laksefiskeren :-(
Geir Joar H.

Flott komp, bra gjennomført!
Cecilie S.

Hallo Anette!
Kjempebra bilde! Vi synes dette var det beste av de to bildene fra Rauma. Det ble mer mystisk og huldreaktig enn det andre.....
Hilsen Cecilie og Karoline
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu