Kveldslys over Bygdin
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-08-16 16:22:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-08-19 19:16:16
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 600D
  • Sigma 17-70
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger91
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_602621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Bjørnar P.
Pent komponert med fint lys. Stusser litt på skarpheten. Bildet fremstår som om det var brukt et soft-filter av den typen som gjerne brukes for å skjule urenheter i huden på damer. Dette gjør at det er vanskelig å finne skikkelig hvile for øynene. Kan være tiltenkt for alt jeg vet, men rent umiddelbart synes jeg ikke noe om effekten. Mistenker dog at effekten i dette tilfellet skyldes etterbehandlinga, kanskje i forbindelse med sammensmeltning av flere eksponeringer. (HDR-teknikk)
Harald G.
Takk for kommentaren. Ja dette er HDR og det er jo fy fy det.
Bjørnar P.
I mine øyne er ikke HDR fy-fy, (bruker ofte teknikken selv), men når teknikken fører til utilsiktede (?) bieffekter som redusert skarphet, bør man vurdere å endre teknikken under opptak eller etterbehandling. Det er ingen grunn til at HDR-bilder ikke skal være skarpe bare fordi de er er HDR. Dersom bildene ikke overlapper perfekt, kan resultatet lett blir uskarphet. Mange HDR-program har funksjoner for å hindre dette.
Harald G.
Dette programmet med perfekt overlapping er selvfølgelig kjørt. Bildet er forøvrig ikke skarpet helt topp da støy lett oppdtår - særlig nårlyset er svakt sem her - så da blir ett av to onde litt mindre skarpt eller mer støy. Kjører jeg støyrens vil det igjen gå ut over skarpheten og da har jeg det gående. Syns forøvrig ikke er så ille som du sier og for å være ærlig så fins det mange bilder på denne siden som er mindre skarpe. Jeg kan selvfølgelig bruke mindre effekt og dermed få mindre støy men det var nå en gang slik som dette jeg ville ha det.
Harald G.
Jeg har lagt inn en ny versjon, mulig jeg ikke har etterskarpet nedskalleringen - men her ble det jo for skarpt igjen.
Bjørnar P.
Oppletting av skygger (som programvare for HDR ofte bruker), gir lett plagsomt mye støy. Kan unngås ved lite eller ingen etterbehandling i HDR-programmet utover ren sammensmelting av flere eksponeringer. Da får du kun større kontrastomfang, og ikke økt støy eller grelle farger. Noe etterbehandling trenger de fleste bilder i alle fall, men da får du mest naturtro resultat ved å gjøre det i den vanlige bildebehandleren i stedet. Når utgangspunktet der har stort kontrastomfang, er muligheten for stort kontrastomfang kombinert med naturtro gjengivelse meget stor. Dersom du du Photomatix, har den et valg for fotografisk gjengivelse.
Oppskarping etter nedskalering er viktig uansett om utgangspunktet er HDR eller ikke, men innstillingene for USM er kritisk. For mye (som i din versjon 3) er like problematisk som for lite. Bruk lav radius (omkring 0,5-0,8) og prøv deg frem med mengde. omkring 100 pleier fungere bra.
Forøvrig er det DIN mening og smak som bør avgjøre hvordan du redigerer bildet, men for å ha et godt grunnlag for å ta en avgjørelse bør man teste ut ulike alternativ.
Harald G.
Dette bildet er det ikke justert noe i Photmatix i det hele tatt. Her har jeg brukt grunninnstillingen på første bilde som kommer opp. Etterbehandlet kun en smule i Digital Photo Profesional. +/- 1EV i bracketingen. Stort mindre etterbehandling er det vanskelig å få. Som regel bruker jeg kun grunninnstillingen dersom jeg ikke ønsker noen spesiel effekt. Jeg syns forøvrig det er morro å dra til av og til og særlig når litt dramatikk skal tilføres.
HG
Galina L.
nydelig

mvh
galina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu