Kveldsstemning i Åros
Tatt om ettermiddagen sist lørdag.
Utstyr
  • Canon EOS 10D
  • Canon EF 17-40 mm f/4 L
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger557
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_60245} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Eskil O.

Flott høststemning, for å pirke litt ville jeg ha brukt et litt høyere ståsted slik at alle husene kom fram.

Eskil.
Nina I.

Takk for superrask tilbakemelding Eskil!

Bildet er tatt midt ute på en åker. Skulle jeg kommet høyrere måtte jeg tatt med stige :)
Er ellers helt enig i at det hadde vært fint å få med alle husene.

:) Nina
Liv Anette T.

Var det ikke en høyball du kunne ha stått på innen rekkevidde?? Synes det var et morsomt bilde. Likte fargere i himmelen godt.
Anette
Avsluttet .

Jeg tror ikke bildet ville blitt bedre av et høyere ståsted. Det at høyballen nå skjærer ''horisonten'' litt gjør at den kommer mer markant fram i bildet, og blir et slags hovedobjekt (slike høyballer er egentlig ganske stilige). Jeg synes heller kanskje et lavere ståsted kunne vært prøvd, slik at mer av høiballen kommer over ''horisonten''. Ellers er det jo bare å aplaudere det fantastiske samspillet mellom de blå fargene i himmelen og de gule/oransje fargene på åkeren. Flott bilde.
Avsluttet .

Nydelige farger. Nydelig landskap. Flott dypde i bildet. Åros, er ikke det nede på søgne? Eller er det flere plasser som heter det?
Nina I.

lol - ser meg selv prøve å klatre opp på noen av de høyballene der Liv Anette - de er store!
Ellers er det supert at dere liker fargene så godt. Bildet er vel tatt en drøy halvtime før solnedgang og lyset var veldig ''mykt''. Har lagt til litt kontrast i PS for å bringe frem fargene litt.

Åros som dette bildet er tatt ligger i Røyken kommune. (Nabokommunen til Sætre i Hurum).

:) Nina
Vibekke J.

Et kjempeflott bilde. Likt hvordan høyballen blir framhevet i bildet. Himmelen er og skikkelig flott.
Reidun G.

Flotte farger og flott dybde, er enig med Eskil vedr husene.
Reidun
Rune L.

Et utmerket bilde. Herlig komposisjon. Flott bilde, har ingenting annet å si.

Rune
Avsluttet .

Jeg er enig med Pål om at et lavere ståsted kanskje også ville ha gjort seg. Men bildet er bra, men ikke perfekt.
Carsten A.

Mye bra her, fint perspektiv. Jeg syns nok at halmballen ble litt vel dominerende, og kunne forsåvidt tenke meg en anelse lavere standpunkt med halmballen bare litt lenger unna, slik at den ikke så til de grader dominerte billedflaten.

Med kort brennvidde, som her, kan en forresten lykkes bra med å holde kameraet på strak arm over hodet, om en høyere standplass ønskes. Med en 10D sjekker en da utsnittet umiddelbart etterpå, og prøver igjen, osv.

He.he, Røyken er bra - hører med blant mine faste jaktmarker, dette ser forresten ut som et brukbart vintermotiv. Området ved Åros ser kanskje litt mer vidstrakt ut her enn i virkeligheten - men bildet viser forsåvidt fint hva en kan utrette med relativt kort brennvidder og kandskap. Bra!
MVH CA

Torbjørn L.

Flott! Utsnittet er spennende og det er et fint sug innover i bildet. Bra jobbet.

mvh

Torbjørn
Eve S.

Stilig, fint lys og kul himmel
Nina I.

Så utrolig gøy at dere likte det!
Og nå ser det ut som jeg har fått tips om gymnastikkøvelser til å holde meg beskjeftiget i lang tid fremover også... hehehe

CA: Dette bildet er tatt i Røyken rett over veien for Foss plantesenter hvis du vet hvor det er (bommet i stad og sa Åros - avstandene er så korte der ute at jeg bommet litt). Har forresten fjernet en kraftlinjemast som går på åsen ved bondegårdene. Ikke så lett å ta bilder der uten å få med alskens lysmaster og strømkabler.
Er jeg der i vinter skal jeg jammen se om det kanskje kan bli noen vinterbilder der slik du foreslo. Eneste ''problemet'' mitt er at jeg ikke er noe glad i å farte rundt og ta bilder alene. Er den eneste i omgangskretsen som synes foto er gøy... men jeg får vel sparke meg selv bak og komme meg ut allikevel :)

Litt interessant å se hvordan bildet er blitt mottatt her forresten (i positiv betydning). La også ut bildet på photo.net og der har tilbakemeldingen vært at folk har syntes det så ''digitalt'' ut og at fargene ikke stemmer... Vet jeg er glad i bilder med kraftige farger og kontrast, men synes vel selv at dette ikke ser ''fake'' ut. Av tilbakemeldingene her å dømme ser det heldigvis ut som om jeg ikke er helt på åkern :)

/Nina

Carsten A.

NA: Tror jeg vet omtrent hvor dette er. Ellers er kamera/fotoklubber til for å samle folk med samme interesse, så jeg har sendt deg en mail om Oslo Kameraklubb fra nettstedet ditt.

Vel, siden du nevner reaksjonen på photo.net så er det vel også min mening at enkelte ting ved bildet (himmelen) kanskje kunne vært gjort med mer nennsom hånd, og fargemetningsgraden, som kan passere, er nok likevel i høyeste laget.

Røyken (og Hurum) passer jo bra om en bor i Oslo, grei atkomst og mange variasjoner, dessuten fugle-, dyre- og insektliv.
MVH CA
Nina I.

Takker for svar enda en gang :)
Skal kaste meg over mailen når jeg kommer hjem i kveld.

Mvh Nina
Øyvind L.

Fantastisk bra! Flotte skarpe farger, helt herlig! Vet du om Canon D60 gir samme bildekvlitet og skarphet som 10D?

Igjen, flott bilde!

Øyvind
Torbjørn S.

Bra komponert. Ser ikke noen grunn til å kritisere noe.

TS
Avsluttet .

Yes, bejbi! Dette var knall! Synes ikke det er noen grunn til å praktisere høyball-klatring, dette funker som bare juling! Nydelige farger. Selv hadde jeg kanskje latt være å ta med husa i bakgrunnen, men bevares; dette funker! :)
Nina I.

Tusen takk igjen :)

Øyvind: Så vidt med bekjent skal det ikke være noen forskjell på bildekvaliteten på en D60 og en 10D.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu