Rådyr parrer seg
Rådyra på min kant av landet er allerede så smått i brunst (gjelder ihvertfall bukkene...), og over de neste tre ukene vil de fleste råene bli bedekket. Denne situasjonen var fra i fjor sommer, og som for karer flest var det stor innsats inntil parringa var over, hvorpå han la seg rett ned og slappet av litt...
Ikke all verden teknisk, men artig å oppleve og dokumentere.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-07-14 14:03:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-07-14 14:07:32
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-07-14 14:11:41
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_597991} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Asle B.

Her har du virkelig tatt dem på fersken:) Artig dokumentasjon av rådyrparring. Har vært noen runder i Østfold den siste tiden for å fange denne situasjonen. Bukkene er ivrige nå, men geitene løper bare unna så langt. Regner med parringe er like rundt hjørnet.

Mvh
Asle
Dag Tore ..

Gratulerer med fin serie av "rådyrparringen" Ikke ofte å se slike bilder her på "dotten" Hadde ønsket noe mere utsnitt av dyrene!Se tydelig forskjell på 1 og 3.Råen har festet !labbene"bedere)(!Her går det unna)Ingen "gullbukke"dette,med et fint og dyktig gjennomført bilde av sjelden situasjon. God fotohelg!! DAG
Bjarte W.

Fin dokumentasjon av parringen. Ja, det kommer vel en del bilder av dette temaet den nærmeste tiden.

- Bjarte
Bjørn T.

Fin serie med flott lys og mye miljø. Mvh Bjørn
Frode L.

Hei.

Flott fanget situasjon, litt tettere utsnitt hadde gjort seg.
Tror det er første gangen jeg ser slike bilder, en fin opplevelse for både fotograf og rådyrene, synes bildene er av god kvalitet.

Frode.
Bernt Ø.

Takk for hyggelige kommentarer. Frode, enig i at jeg skulle vært tettere på - og hatt bedre lys;-). Det får bli en utfordring for denne sesongen! Å få bilder av denne situasjonen er vanskeligere enn man skulle tro - dyrene har en tendens til å stille seg i et kratt eller på annen måte gjøre arbeidsforholdene vanskelige... Denne serien ble tatt på lang avstand - ca 80 meter.

Mvh,
Bernt
Ingrid Milly L.

Actionbilder av høy kvalitet, synes jeg. Flotte detaljer og fine farger.
Mvh. Ingrid Milly
Bernt Ø.

Takk, Ingrid Milly.

Mvh,
Bernt
Geir K.

Flott bilde fra parringen. Skjelden en får se bilder av selve akten her på dotten. Kan ikke annet en og le litt når en ser på versjon 2 der bukken løper etter med tunga ute.
Sikkert en flott opplevelse og overvære.
Skarpe med fine farger og godt komponerte bilder.

Geir
Dag Tore ..

Bernt Østhus! Å få tatt slike "parringsbilder" er meget krevende og man må også ha en del flaks. Jeg har jobbet med rådyrfotografering i 6 år. Bare to ganger i løpet av denne tiden,har jeg opplevd å se "selve" parringen. Jeg sikret meg også noen bilde,men resultatet kunne mulig ha vørt noe bedere! Satser på nye muligheter i år Gå inn på Foto,no og ta en liten titt. God kamera jakt!! Dag T Silseth
Bernt Ø.

Hei Dag,

takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg var inne på profilen din og ser du har et rått bilde av en kapitalbukk i akten der - skulle gjerne byttet med deg!

Mvh,
Bernt
Dag Tore ..

Hei Bengt Takker for hyggelig tilbakemelding. Hadde ønsket meg et nytt "parringsbilde" av "gullbukken" her i Eda.Bor her nesten hele året i egent hus,bare noen steinkast fra de mange rådyrområdene!! Satser nå på å få tatt nye "parringsbilder" Tiden skulle være der nå? Hilsen DAG T SILSETH:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu