Kvilesteinen
Kleivå er både navn på en bydel som har gjennomgått store forandringer og en gangvei som går bratt opp fra området nær Torget og til Løkkeveien. Fra gammelt av var Kleivå tilkomstvei fra vest for de som skulle handle på Torget. Reisen til byen var et slit og ikke minst var det et slit å komme seg opp Kleivå igjen både for folk og hester, særlig for de som var tungt lastet. Midt i bakken ligger Kvilesteinen, blankslitt av alle bakdelene som har nytt godt av dens vederkvegelse. Helt oppe i bakken var det en vannpost for hestene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-29 07:53:54
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/610s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_596010} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Anne Elisabeth S.

Fine og stemningsfulls sommerbilder av noe som ser ut som en veldig koselig bydel
mvh
Anne Beth
Tove H.

Synes kvilesteinen kommer best til sin rett i v2. Trivelig.
May-Brith O.

Koselige bilder fra en bydel i Stavanger. Syns også at V2 gjorde seg best her.
Lars Ivarson F.

to fine dokumentarer, som i alle fall eg ikkje vil skilje mellom...velkomponerte og fint snitta båe to..flotters
Kirsten H.

Enig i at v2 har det beste utsnittet. Fin byhistorie dokumentert av deg.
mvh Kirsten
Trygve B.

Dette var en god kulturhistorie. Likte både bildet og historien. Slike kvilesteiner husker jeg fra min barndom på Sjernarøy. Bestemor hadde alltid en slik stein. Mange år etter at hun var død, oppsøkte jeg ofte denne steinen. Begge bildene var bra, holder en knapp på v 2. Mvh Trygve
Roar K.

"Gubben og gamla lå og dro
og ikke fikk opp rota"

var det første som slo meg da jeg åpna bildet.
Flotte detaljer.
Smaken er forskjellig så jeg ville nok kutta vekk alt som befinner seg til høyre for huset da det ikke tilfører bildet noe som helst.

God kameravinkel på V2. men der kunne du kanskje flytt ramma noen mm høyere opp og unngått linje direkte ut i øvre høyre hjørne og fått mer luft mellom linje og hjørne nede.
Jeg føler kanskje en smule trangt langs venstrekanten, men kjenner ikke lokalitetene så lar det fare. Men en liten prikk under det halve vinduet oppe til venstre akkurat i bildekant bør få smake kloner'n. Antagelig ville jeg ha oversett den helt til jeg hadde lasta opp bildet sjøl. Det er jo slikt vi har fotosider til.

Roar
Solvår B.

To flotte bilder med fin og informativ undertekst. Du er god på å dokumentere byen vår.
: ) Solvår
Berit A.

Flott dokumentert av hvilesteinen med omgivelser. Nydelig med stubben og blomstene. Bra de har latt steinen blitt liggende, for den er sikkert god å hvile seg på i noen minutter for mange. Liker begge versjonene. :))
Walter S.

Herlige, vel belyste og -eksponerte bilder fra Stavanger, servert med litt historikk i tillegg. Slikt utvider ens horisont på en utmerket måte!

Lys- og skygge-spill på panelet og i vinduene er flott.

Mvh,
Walter
Carsten W.

Det var interessant å se og lese.
Du lykktet god med å vise denne brått veien, så det er lett å forstille seg folk som satt på stenen for å fa puste igjen...;)
Lars Morten B.

To flotte milder med fin forklaring. Ser ut som et koselig strøk i denne bydelen. Fint formidlet både gjennom bilde og tekst.

Mvh,

Lars M
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu