Akershus festning sett fra Akershuskaia - 6V.
Disse bildene kan vel tale for seg selv.

http://pbase.com/keppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-06-09 11:11:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-06-09 11:11:54
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-06-09 11:12:37
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-06-09 11:13:07
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2012-06-09 11:13:43
    Versjon #6
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSamtlige versjoner eksponert for frihånd, men fra forskjellige steder lanngs kaia.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_592855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Olav Bjarte K.

Org: Dekorert mønegavl med krakkelert kalkpuss bak blomstrende hestekastanje, og versjonene - der V#4 stråler mot meg som den beste. At tårnene heller mot høyre i V#2 ser jeg på som et utslag av din store kunstneriske frihet ;)

Vennlig hilsen.

Roar K.

Olav Bjarte:
Scroll du opp til du ser at taket er vannrett langs adresselinja og fortell meg så hvordan man skal få rettet tårnene uten at taket blir skeivt. Hvis tårnene rettes her så vil taket bli en utforbakke mot venstre. Hvis du ser på nedre del av tårnet så ser du at det er i vater med taket. Men har du en løsning som jeg ikke har så mottar jeg den gjerne med takk for man lærer jo som kjent så lenge man lever.

Roar
Solvår B.

Fargesterk serie, som vanlig fra deg. Litt annerledes serie fra Akershus festning.
MEN denne gangen synes jeg det er for mye støy på himmelen i bildene dine + tydelig støvflekk i V2.
Hilsen pirke-Solvår :))
Carsten W.

Jeg oppfatter V2 som mest harmonisk og V6 som mestspennende med denne forskjellige firkanter i bildet. Likvel syns jeg at dette bilde kunne tale et lite kutt til venstre.
Olav Bjarte K.

Den utforbakken du nevner er perspektivet som søker mot et felles punkt ute i uendeligheten, og som sammenfaller med de andre linjene som er parallelle med takåsen. Her opp og ut til venstre et sted. Sett nedenfra ditt stå-/sittested vil dette oppleves "rart" og unaturlig. I dette tilfellet har du to valg: 1. Servere bildet som det er. 2. Tårnene i lodd og med en "pussig" vinkel på takåsen. Jeg tror den siste løsningen vil oppfattes som mest naturlig.

God helg!

Vennlig hilsen.
Roar K.

Det finnes faktisk enda flere muligheter, men det vil alltid gå på beskostning av noe. Man kan f.eks. dra i øvre venstre hjørne med Skew, men da følger veggen i den bakre bygningen med og lener seg bakover mot venstre. Som jeg har sagt noen ganger - å rette og rette i arkitektur bilder blir som gutten i prøysenvisa som skulle lage syskrin til mor og endte opp med spekefjøl.
Her er taket enkelt å bruke å rette etter. Tårnet har ingen rette linjer å rette etter så da blir det øyemål og det blir sjelden helt i vater uansett så det kommer nok litt an på øynene som ser. Nå er det godt mulig at det er flere bilder i hele serien som består i alt av 97 bilder tatt over flere år som ikke er helt riktig. Men de viser stort sett Akershus festning og slott sånn noenlunde dokumentarisk.

Roar
Jan G.

Jeg synes det er fint at du arbeider etter dokumentariske prinsipper. Når det gjelder prinsippene for perspektiv og erfaringer med skew, er jeg tilbøyølig til å være enig med Olav Bjarte. Det er forøvrig versjon #2 jeg lander på som mest interessant for meg.
Mvh Jan
johnny s.

Flere bra bilder av festningen. Ndg v2 så mener jeg du i farten bare tenker litt feil og glemmer perspektivet når du retter bildet i vater etter taket. Taklinjene blir "skeive" og er heller ikke paralelle men i perspektiv som Olav sier. Du ser samme prinsipp tydeligere i v4 og v5. Det er vel bare i Pisa det ikke er mest naturlig å rette bildet etter tårnet :-)
/j
Jostein G.

Her er det mye steinmosaikken i veggene som fasinerer meg. Stilig med alle de forskjellige farger og størrelser på steinmuren. Det ser ut som om bygget er godt ettersett...da tenker jeg på de solide fugene. Veldig stort bygg noe som kommer frem i bildene. Kjekke bilder av dette historiske stedet !





Mvh Jostein
Bjarte W.

Her er jeg enig med Jan, og går for v2 jeg også. Synes også det virker litt skjevt, selv om taket ligger i vater.

- Bjarte
Frode L.

Hei Roar.

Her henger jeg meg på Jostein sin kommentar, mye arbeid på en slik bygning, noe som imponerer meg med tanke på hva de hadde som hjelpemidler på den tiden.

En flott serie.

Frode.
Esben U.

Finfin serie dette! Godt dokumentert og spennende å se på.
Roar K.

Siden det her ble litt mas om det skeive tårnet der jeg nok innser at innvendingene er riktig atter å ha sjekket flere RAW filer som er mer riktig. Men nettop fordi det det ble så mye oppmerksomhet rundt det velger jeg å beholde det som det er rett og slett fordi det får folk til å reagere. Jeg her et bilde tatt fra Seinen i Paris der jeg valgte å rette en bygning til høyre i bildet, men unnlot å gjøre det samme til venstre slik at bygningen til venstre lente seg mot høyre op den andre bygningen - rett og slett bare for moro skyld.

Takker så mye for kommentarene.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu