Blåvingeromantikk
Hann og hunn av blåvingen Polymattus icarus i paringsakten
Utstyr
  • Canon 350D
  • Tamron
  • Brennvidde90mmmm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591397} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Camilla K.

Her har du fanget et kjempefint motiv!
Jeg skulle ønske skarpheten på sommerfuglene satt bedre. Du kunne nok også med fordel ha klonet vekk gresstrået til høyre, som blir litt forstyrrende. håper du tar en konstruktiv kommentar:)
Ellers et flott bilde!

mvh Camilla
Morten S.

Jeg har ingen problemer med konstruktive kommentarer :)


Det med skarphet er selvfølgelig noe jeg gjerne skulle blitt bedre på, og jeg tar gjerne imot tips om andre innstillinger som kunne gitt et bedre resultat.

Burde jeg brukt en annen blenderverdi for å få mer dybdeskarphet på sommerfuglene, eller er fokuset plassert feil?

Det er ikke alltid man har tid til å prøve seg fram med ulike innstillinger når man tar bilder av insekter, siden de har en tendens til å fly avgårde dersom man blir for nærgående. Heldigvis er de litt mer opptatt av hverandre enn meg i denne situasjonen, enn når de er hver for seg.





Når det gjelder kloning, så er ikke det noe jeg gjør til vanlig med bildene mine (til nå, kanskje jeg skal prøve).
Camilla K.

I dette tilfellet kan det hende det hadde lønnet seg med et høyere blendertall, pga at kløverblomsten - med sommerfuglene i bakkant, krevet et noe langt fokusplan.

Men det er egentlig ikke det viktigeste å fokusere på her, det viktigeste er jo å bli bedre på å få hovedmotivet i fokus, som er somemerfuglene:) Til det trenger du forsåvidt ingen annen blenderverdi, det viktigeste er å øve seg på å få fokus og skarphet til å sitte.

Macrofotografering krever en veldig stødig hånd, da de store blenderåpningene og korte avstandene til motivet gjør at selv den minste kamerabevegelse kan få hele motivet ut av fokus! Selv kan jeg ofte sitte med pustebesvær i en grøft for å konsentrere meg maks om å få et bilde som sitter! Og det blir mange misslykkede bilder innimellom de fine ;) Du har helt rett i at man ofte ikke har så mye tid på seg når det gjelder insektfotografering. det er litt av spenningen synes jeg da ;) Du har et veldig godt utgangspunkt for å bli god på makro. Bare det at du har et blikk for gode motiver hjelper langt på vei :) stå på videre

mvh Camilla

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu