Nummer 36 Toldbodgaten - Gamle Fredrikstad
Et av mine "yndlingshus" i Gamlebyen, p.g.a. den fine fassaden med flotte utskjæringer, samt gammeldgas "ruglete" vindusglass, som har en egen glans og farge.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-05-29 16:05:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-05-29 16:06:35
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-05-29 16:07:57
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2012-05-29 16:09:01
    Versjon #5
Fotograf
Utstyr
  • Sony NEX-5N
  • Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 OSS
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_591085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Carsten W.

Jeg syns vinklingen ble litt for lav.
Men uansett en fint dokumentasjon av din hjemmeby i vant Walter-stilen;)
Jan G.

God dokumentasjon av bevaringsverdig bebyggelse. Utrolig hvilket overskudd man hadde i gamle dager når det gjelder utsmykning av bygninger. Nydelige farger, en stemning av en annen, forgangen tid.
Mvh Jan
Håkon Ø.

Det er flott å se bildene dine Walter fra gamle Fredrikstad,nord Europas best bevarte festningsby. som du viser og dokumenterer så godt i dine bilder. Utsnitt komposisjoner kameravinkler og ikke minst redigeringen gjør disse bildene til noe spesielt.
Jostein G.

Jeg syntes orginalen her ble et supert bilde. Innovereffekten med den gamle brosteinsbelagte gata som perspektivisk forminsker seg innover. Eksponeringen, den gamle eika....himmelen...fargerene i bygningene...veksling mellom lys og skygge. Orginalen ble et stort bilde her ! De i svart hvit....ser jeg ikke helt poenget med her.




Mvh Jostein
Walter S.

Hjertelig takk til Carsten, Jan, Håkon og Jostein for kommentarene!

@ Jan: Nettopp fordi snekkergleden er så opplagt liker jeg å ta bilder av denne bygningen, noe jeg har gjort en del ganger allerede, og dette er nok ikke site gang heller.

@ Jostein: Sort-hvitt bildene har ikke annet formål enn å vise (#2) en mono utgave konvertert fra originalen i farger - og sammenligne med #3 som er et sort-hvittbilde tatt i kamera (direkte mono / ikke konvertert). Poenget kan være at noen som er interessert i hvordan Sony NEX-5N klarer et monobilde...?
Vi har nok alle forskjellige baktanker med å legge ut bilder. Jeg er fremdeles i eksperimenterings-fasen med min NEX-5n og liker å vise forskjellige sider av det.

Mvh,
Walter
Bjarte W.

Nok en fin serie fra Fredrikstad. Liker best de i farger, og synes kompen sitter best i v4. I v1 ville jeg kanskje flytte meg litt for å få med utgangen av gaten i sin helhet.

- Bjarte
Walter S.

Ja det ble jo litt trangt nedi enden av gata - men det er alltid slike ting man seg etter at man har kommet hjem og ser bildet på skjermen.
Takk for kommentaren forresten!
:o)
Mvh,
Walter
Terje J.

Liker best orginalen. Fint balansert med treet til venstre. Flotte farger på husene, et eller annet med vinklinga, ville kanskje sett mer av den brolagte gata i forgrunn. Er det så at bak (deg) og til venstre ligger den gamle befalsmessa? Mvh Terje
Walter S.

Hei Terje - og takk for kommentaren. Skal prøve å svare deg så godt jeg kan.

Nå vet ikke jeg hvor befalsmessa var / er, men Toldbodgaten går jo paralell med Glomma, så å si. Så til venstre for meg så er det først en voll med kanoner på og så går det en 4-5 meter rett ned p.g.a. bymuren og ned til brygga liksom, omtrent der hvor trebåtene ligger i opplag om vinteren.
Jeg har jo tatt bilder av dette huset før, kanskje du kan kjenne det igjen der?
bilde nr. 638915
bilde nr. 620018
bilde nr. 601658


Bak meg så ligger Kjørboegaarden fra 1765 og før der igjen ligger selve Kommandantgaarden (omtrent fra samme tid). Hvis du ser på bilde av den bilde nr. 651604 og ser oppover gaten, akkurat der hvor man kan skimte noen mennesker, der har jeg tatt oppstilling med mitt stativ.

Håper at det hjelper.

Mvh,
Walter
Terje J.

Mange takk for et meget godt svar! Da er vi på andre siden av byen. (Messa ligger opp mot Kongsten) Mvh Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu