Brahminyglente i tretopp
Bildet er tatt på en kanotur i et såkalt backwaterområde der man kun kan gå ved høyvann. Dessverre var ikke de folka jeg tidligere har engasjert der denne gang så jeg fikk en som var svært negativ og bare ute etter penger og skulle snu før vi hadde kommet en tredel inn - trodde visst jeg var nybegynner, men jeg har vært innover der mange ganger i løpet av de åra jeg har vært her. Men ikke siden 2008 nå fordi i 2009 var området fullt av politi og militære med maskinpistoler for de var jo hel paranoide etter angrepet i Bombay.
Nå måtte jeg stadig pushe på for å komme videre og da vi endelig kom til et område med hvit svarthodeibis ødela han alt ved det negative bråket sitt for fugla bare forsvant. Vanligvis har jeg hatt mye fugl derfra, men ikke nå. Sant skal sies at det var forandret etter siste monsunn for kanalene var blitt smalere og noen område var salt for grunne til å gå inn i. Men jeg har jo litt erfaringer da jeg har ferdes i deltaområder før. Jeg er tross alt mer eller mindre oppvokst i båt på Øyern der sandbankene er i stadig bevegelse.
Husverten min skulle også ha sitt for kjøringa til og fra pluss ferge så det endte rett og slett opp med 3000 rupi rett i dass. Turen var bortkasta.
Brahminyglenta vi ser her er nok en ungfugl for den er fortsatt brunaktig i ansiktet der en fullt utvokst brahminyglente skal være helt hvit.
Jeg ser nå at jeg her har brukt kun 403 av de 500 mm i brennvidde, men iritasjonsmomentet med denne fyren som jeg hadde mest lyst til å lempe i kanalen og padle videre sjøl for ta en del av skylda for det. Tross mine funksjonstap skulle jeg nok fortsatt kunne bruke ei padleåre og betjene den vesle påhengsmotoren som hang bak. Jeg er tross alt oppvokst i båt både med og uten motor, men nå er det lenge siden jeg har hatt noen sjøl.
Ville ikke croppe mer enn dette. Hvorvidt det kan være liten til moderat støy får andre fortelle meg for jeg har noen elektriske forstyrrelser på skjermen så det er vanskelig å se det slik som på rolleren for et par dager siden.

http://pbase.com/kneppen
Brukbart som artsbilde.
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG O
  • Brennvidde403mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd fra kano under padling. Avstand til motiv 32,8 meter. ISO 1000. Lysmetting nedsatt av kamera til -1. Polfilter i bruk.Fotografert i RAW instilt på P så lukker og blender automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_582328} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Solvår B.

Du opplever mye! Denne gangen var det altså ikke positivy, men underteksten er med på å gjøre blidet spesielt.
Det er fint med sola på fuglehodet.
: ) Solvår
Kirsten H.

Jeg synes underteksten er mer interessant enn bildet denne gangen. Men til sammen utgjør det en helhet som er verdt å dvele ved.
mvh Kirsten
Jan G.

Det ser ut for at fuglen betrakter spetakkelet i båten! Bildet har noe vakkert over seg som er ulikt mange andre fuglebilder. Tretoppen dominerer billedflaten mens fuglen så vidt gjør seg gjeldende. Jeg likte komposisjonen og lyset.
Mvh Jan
Harald N.

Fint bilete tross frustrersnde tur. Her er glimte i auga (på fuglen) prikken over ìen.

Mvh Harald
Berit A.

Enig med Jan, det kan se ut som fuglen lurer på hva som skjer.
Jeg likte bildet selv om det er enkelt, men historia er desto sterkere. :))
Lars Ivarson F.

vart vel mykje lauv i liom her, så ser for meg eit tettare snitt for å få arten betre fram..gromt
Avsluttet .

sier meg enig her Roar, ett bilde av fyren i båten med den historien hadde nok gitt mer. bilde er greit det men blir nok for mye buske i forhold til fugelen, men en kjempeflott historie.
du får gjør ett nytt forsøk.
Mvh
Ulf Robert.
Camilla A.

Ja, tusen takk for nok en herlig historie og godt bilde. Finner ikke noe støy på bildet, og synes du har et godt lys på denne litt nyskjerrige ungfuglen som lurer på hvilket spetakkel som forstyrrer freden hans:-)

Synes du har fått et godt resultat fra en "tur som var bortkasta" ;-) gledet mange med historien også:-)

Mvh Camilla
Børge W.

Det er tydeligvis ikke bare her i Norge at service er et fremmed ord for enkelte;) Brahminyglente er ikke en fugl jeg vanligvis ville fått sett bilde av så takk skal du ha for innføringen i et eksotisk fugleliv. Skal ikke se bort fra at det kan bli en fugletur til India med tid og stunder og da kan bildene dine bli en del av forstudiene.
Alf B.

God dokumentasjon og artig undertekst

Alf
Trygve B.

Ja, jeg må bare istemme det som er sagt her. Godt bilde og ikke minst historien som følger med. Bra som vanlig fra deg. Mvh Trygve
Eirik B.

Flott lys som treffer fuglen. Fint blikk og uttrykk du har fanget den med. Jeg ville kanskje beskåret litt i venstre kant, men bare kanskje. Mvh
Eirik
Håkon Ø.

Syntes du har litt vanskelig lys denne gangen Roar, men du verden og fint det treffer på hodet til fuglen. Synd med så sur kanofører da, irriterende når mann opplever det, men slikt man ler av siden.
Uansett så var det en artig historie, og jeg tror mange misunner deg dine opplevelser Roar, inkludert meg.
Bjarte W.

Ikke alltid lykken står den kjekke bi, og her har du vært uheldig med guiden skjønner jeg. Vel, det gir som oftest ingenting å ergre seg over hendelser som hører fortiden til. Ble ikke så mange bilder kanskje, men en historie ble det i alle fall.
Synes det ble en litt vanskelig kameravinkel her, men artig å se fugler fra andre kontinent.

- Bjarte
Frode L.

Hei Roar.

Her skulle det vært artig med bilde av både fotograf og båtfører :-)

Et fint bilde der du har truffet bra med fokus, fint glimt i øynene med dine farger.
Flott gjenfortalt historie fra turen...

Frode.
Roar K.

Takker så mye for kommentarene.

Roar
heidi a.

flott bilde , flotte farger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu