Langs Bjørndalsdammen i Fredrikstad - Test:
Dette er bare en intern test (med offentlig beskuelse!) av gamle, manuelle, analoge objektiver, såkalt "Legacy-glass". Her med min Nikkor-H Auto 50mm f/2 fra Nippon Kogaku - som egentlig sitter som standardobjektiv på et snart 40 år gammelt Nikkormat FT fra midten av 70-tallet. Bruker disse objektivene på mine m4/3-kamera'ene [Lumix G1 - GF1 - GH2] med diverse adaptere.
Bildet er et panoramabilde, sammensatt av 2 stk HDR-bilder.
I versjon 2 har jeg testet et Olympus objektiv som tilhører OM-system. G-Zuiko AUTO-S 55mm f/1.2 på blender 8
Ikke kast gammelt glass! Noen få objektiver er rene "juveler" hvis de brukes på riktig måte. Tungvindt, uten blenderautomatikk og autofokus? Joda, men på Panasonic sine m4/3 kamera'er med både 5x og 10x fokuserings-forstørrelse er dette grei skuring, og dessuten - som landskapsfotograf så har man jo tid.
Jeg ble mektig imponert over både skarpheten, kontrasten og den varme fargeløden som dette nesten 40 år gamle objektiv ga.
:o)
Bildet inngår i albumet Utstyrstest: - Tester ut kamera / objektiv
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-28 17:39:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-28 17:57:47
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-G1
  • Nikkor-H Auto 50mm f/2 fra Nippon Kogaku
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_580854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Tom-Runar J.

Testen ser ut til å være vellykket. Klart og fint med fine farger. Du har en spesielt god og fornuftig hdr-teft.
Olav Bjarte K.

Dette har jeg stor sans for - og bruker 2-3 slike adaptert til EOS, vel og merke ved stativfotografering. Dette kan være gode objektiver med "orntli" dybdeskarphetsskala. Lette å bruke, og fokus sitter der den skal. Langt fra alle egner seg, f.eks. har Canon noen i Fd-systemet sitt som har glasstype som gulner med alderen (De er forøvrig svakt radioaktive), og de lager et grusomt fargestikk. Derimot kan disse egne seg ypperlig til s/h-fotografering. Bildene: Det virker som om OM`en lager en liten halo i det tynne greinverket, Nikkoren virker kanskje litt klarere her? V#2 ble jo reine Fujikromen!

Vennlig hilsen.
Walter S.

Hei, Tom-Runar og Olav Bjarte - og takk for kommentar!

@ Tom-Runar: takk for "-teften"karakteristikk! Må jo legge bånd på meg selv ved hver ToneMapping, slik at ikke resutatet blir FOR overdreven. Men, HDR er med på å øke den dynamiske bredden. Ingen tvil om det.

@ Olav Bjarte: Angående "liten halo i det tynne greinverket" så er ikke det halo, men "ghosting" p.g.a. den lille brisen som var den dagen, beveget grenene seg noe i mellom eksponeringene. Dobbelt og treganger eksponert m.a.o.

Mvh,
Walter
Lisbeth S.

Orginalen- Nydelig kompoenrt med god dybde og fine linjer gjennom diagonalen, fine farger og lys, sykkelisten er fint plassert og man får lyst til å følge veien videre innover for å se etter flere ting å se på.
mvh Lisbeth
Roar K.

De to første er det svært vanskelig å si noe negativt om. Det tredje ville jeg eksperimentert med kanskje litt mer sharpen og fade samt kontrast. Men nå vet jeg jo ikke alt hva du har gjort i etterrarbeidet så kanskje er dette det optimale av hva du kan få ut av dette gamle utstyret. men svært interessant er det jo at du kombinerer et 40 år gammelt objektiv med dagens elektroniske og digitale duppeditter.

Roar
Trygve B.

God på dette er du. Likte så godt komposisjonen med de fine linjene. Det gjorde bildet svært harmonisk og godt å se på. Mvh Trygve
Walter S.

Takk til Lisbeth, Roar og Trygve for hyggelige kommentarer!

@ Roar: Versjon skal ikke bearbeides. Dette er et 100% utsnitt av versjon 1 (originalen) og meningen med den er å vise detaljer på pixelnivå. Ser du syklisten inni der i originalen? Det er han i #3

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu