Vinter i Gamlebyen / Fredrikstad IV
Solen har nå såvidt kommet over horisonten denne vintermorgen, og tegner trærnes skygger over husfasaden innenfor vollene - Skygger som armer til en blekksprut.
Menneskene våkner og begynner å bevege seg ute.
Vi rusler bortover gaten.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-09 23:44:56
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-09 23:46:02
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-03-09 23:46:48
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 200 - Aperture priority - stativ - 5 forskjellige eksponeringer med (som regel) 0,7EV i mellom (fast blender - varierer med lukkertiden), gir meg HDR som jeg fortrekker.
    Bruker noe som heter: DynamicPhoto-HDR versjon 5.0.2 fra www.mediachance.com
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_577812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lisbeth S.

flotte arkitekturbilder, godt komponerte alle sammen,
fint med skygger og lys som faller på fasaden, liker
hele bunten.
mvh Lissi
Roar K.

Fortsatt vinter i plankebyen. Kanskje ikke annet å vente. Vi skriver 10. mars og det er Holmenkollhælja og da bør det være snø - hvertfall der.
Her viser du nok en serie av gammel ærverdig trearkitektur. Får litt ekstra følelse for V3 som liksom setter en tilbake til en annen tid der disse husene hørte hjemme uten at jeg dermed har sagt at de skulle vært revet for det rives så altfor mye av verneverdig arkitektur som erstattes av speilglassbur.

Roar
Walter S.

Og takk for det, dere to: Lisbeth og Roar. Setter pris på tilbakemeldinger.

@ Roar: Nå er det nok Holmekollenhelg, men bildene er fra lenger tilbake. Hele serien 'Vinter i Gamlebyen' ble tatt under en eneste fotoshoot (som det heter så fint på Nynorsk) den 23. januar. Jeg måtte liksom skynde meg for å fange mest mulig av byen i vinterhabitt, siden snøen bare varte noen få dager. Så har det vært bart her, mer eller mindre siden da.

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

En til Gamlebyen å være en monumental trehusfasade av gamle bygninger på granittblokker. Denne gangen er det refleksene i alle vinduene som lager førstegangsinntrykket, dernest de gode fargene. Jeg sikter til originalen. I org og V#2 er det tegn til liv. Jeg vet at du ettersteber de "reine" miljøene, men for dokumentasjonen skyld tror jeg at noen versjoner med parkerte biler hadde vært fint. Jeg tenker da på de fordums bilder av stedet, bilder som inneholder et par automobiler og hest med kjerre eller vogn ;). Etter en tid vil noen bilder fra dagens gatemiljø oppnå interesse som fortidens miljødokumentasjon. - Men som bygningsdokumantasjon er dine inntrykk vel så fullverdige. Hva med alle bakgårdene som tilhører en bygningstype som dette?

Vennlig hilsen.

Heidi N.

En flott serie! Imponerende hvordan du greier å gjengi lysets spill på de flotte trehusene. Bøyer meg i støvet for din hdr-bruk, Walter. :)
Heidi
Lars Ivarson F.

originalen for meg..vakre faegar og flott lys med skuggedans gjennom motivet..toppers
Walter S.

En takk også til Olav Bjarte (som selv kjenner Gamlebyen godt), Heidi og Lars for hyggelige tilbakemeldinger.

@ Olav Bjarte: Joda, titter nok innom bakgårdene rett som det er og det er en del der som er spennede, men vil vente med det til det grønnes ute.

Mvh,
Walter
Tom E.

Veldig fint lys i denne serien. Fint presentert og en god reklame for Fredrikstad. Og som Heidi nevner: Sjeldent god HDR-bruk!

Mvh TomE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu