Plumheaded Parakeet - Croppingprosess i 4 akter
Det har ikke akkurat blitt mange "strøkne" fuglebilder under oppholdet denne gang.
Heller ikke dette, men muligens noe bedre enn det forrige av samme art.
Dette er en hann og her sees hva som skjer når man cropper mer og mer - hvordan kvaliteten forringes. Det finnes sikkert folk med bedre kunnskaper og ferdigheter enn meg som kunne fått dette bedre, men altså ikke jeg.
Skulle gjerne hatt den litt nærmere, men er ikke herre over hvor fuglene velger å plassere seg dessverre.

http://pbase.com/kneppen
Tydelig preget av cropping grunnet lang avstand.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-09 05:01:30
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-03-09 05:02:12
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-03-09 05:03:02
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • AnnetEksponert fra min balkong i en avstand av 43,5 meter. ISO 640. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Lukker og blender automatisk fra kamera.
    Husker ikke sikkert om jeg her hadde sidestøtte eller om det var for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_577666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kirsten H.

Med ISO på 640 har du fått en del fargestøy. Originalen kommer best ut av det, versjon 3 og 4 lider av for lang avstand og for dårlig lys, jeg tror også du har croppet ganske kraftig her. Men fin å få se en fugl vi ikke ser på våre trakter.
mvh Kirsten
Roar K.

Ja, det du ser her er nettopp hva som skjer i croppingsprosessen. Stoor forskjell mellom V1 og V4 og enda er V1 en god del croppet.

Roar
Berit A.

Enig med dere angående fargestøy, men utover det så synes jeg bildene er fine. I v3 og v4 kan man se detaljer på fuglen og det liker jeg. Artig fugl med veldig lang stjert. Er dette en stor fugl ?
Ha en fin dag. :)
Trygve B.

Jeg syntes det ble bra jeg, Roar. Jeg strever også med samme problemet. (cropping). Ren og fin bakgrunn fikk du med. Artig å se. Liker det du formidler fra Goa. Kjekt for oss andre det. Ha en god dag. Mvh Trygve
Avsluttet .

Artig billedserie, artig motiv! Skulle ønsket at fuglen hadde stått lenger oppe på kvisten, men det er vanskelige å kommandere den til det.
God helg, Roar!

Hilsen Arild
Jan G.

Jeg synes versjon 4 ble bra,jeg. Det er ikke alltid at det fagfotografiske teller mest i et bilde. I dette tilfellet er gjengitt en fugl som det er vanskelig å komme tett innpå. Jeg lurer på Roar, har du greidd å ta bilde av Kingfisheren?
Mvh Jan
Oddmund K.

Et velkjent problem for mange som har prøvd seg på fuglefoto at en aldri får nok tele og må da ty til cropping i tillegg, spesielt når en skal prøve seg på fugler i sitt naturlige habitat. Blir selvfølgelig noe annet dette, enn med halvtamme meiser på foring..liker best V1 og V2 her, halo er vel følger av hard oppskarping.
mvh Oddmund
Inger Anne Maritsdotter V.

Ser denne bildeserien med mine kunstneriske auger, og ser at du også har formidla det med dine kunstneriske evner. Liker godt den enkle bildekompen og fargene.

- Inger Anne:)
Heidi N.

Likte originalen veldig godt. Spesielle og duse fargetoner som gjør det hele veldig behagelig å se på. Fint utsnitt, godt teknisk. :)
God helg!
Heidi
Roar K.

Berit Allergodt:
Denne fuglen er 35cm fra ende til annen. Men som du ser så er stjerten bortimot halvparten av legden.

Jan Gjerde:
Hvis du blar deg bakover i det jeg har lagt ut her på dotten eller går til P.base.com/kneppen og klikker deg inn på fugler fra Goa så vil du hvertfall finne Whitebrested Kingfisher som nok er den mest vanlige her og på norsk kalles kastanjeisfugl. Pied Kingfisher (svart og hvit) på norsk kalt terneisfugl vil du også finne. Jeg har også bl.a. Ruddy, men for dårlig til å publiseres. Mulig jeg har lagt ut commom et sted også.

Roar
Elisabeth M.

Ikke hver dag en ser en parakitt med paraply:)
Komp og farger, spesielt klar blå himmel er utmerket!

God Goa helg!
vh/elisabeth
Jostein G.

Likte V1 best, men det er støy i bakgrunnen imellom de øverste bladene. plutselig er den bå bakgrunnen veldig kornete der...men du har fjernet den ene siden av dette i V2, så hvorfor du ikke har glattet ut den siste lomma der, skjønner jeg ikke, men ok.
Veldig varmt lys og bildet gir veldig assosiasjoner til ditt eksotiske sted. I V2 syntes jeg den kommer for langt ned mot underkanten.
Kjekt og varmt absolutt :-)



Mvh Jostein
Frode L.

Hei Roar.

Ja cropping har jeg prøvd mye av, og her får du godt frem svakhetene med det.
Orginalen synes jeg ble bra, eksotisk med varmt lys og fine farger.

God helg!

Frode.
Eirik B.

Fuglens positur er artig og humoristisk. Liker oppsynet dens. Originalen er så til de grader best Roar. I alle fall i mine øyne. Kompet sitter kjempebra her. I de croppede versjonene synes jeg bildet bærer veldig preg av å være croppet- men det skriver du jo selv også.

Men kompet i originalen fortjener ti tommeltotter rett til værs fra min side:-) Kanskje med et kutt øverst slik at du kommer helt dønn ned til bladene... men også kanskje ikke. Bare en tanke som kanskje kan være verdt et forsøk.

Du skriver at du ikke har fått så mange vellykkede fuglebilder. Jeg synes du har hatt flere bilder lagt ut der du har fokusert også på omgivelsene rent komposisjonsmessig- hvor jeg synes bildene er svært vellykket.Dette er intet unntak.

Mvh
Eirik
Carsten W.

V1 til meg!
Bildet holder en fin balanse mellom effisent fortelling og ekte minimalisme.
Håkon Ø.

Flott bilde av den praktfulle fuglen Roar, er enig at v1 er den beste.
Veldig flott komp på v 1.
Lisbeth S.

Liker best v1,Godt komponert i fine farger og lys.
mvh Lisbeth
Roar K.

Takker så mye for alle kommentarer.

Roar
Avsluttet .

Flotte bilder av denne eksotiske fuglen.Her likte jeg best originalen og v2. Skarpt og fint av fuglen.

mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu