Deep blue
Et typisk syn på et veggdykk i Rødehavet. Forsøk på å vise stemningen.
Bildet inngår i albumet Rødehavet - Dykkebilder fra forskjellige turer i Rødehavet
Utstyr
  • Sea&Sea MMII
  • Vidvinkel forsats
  • Brennvidde16mm
  • Blender-
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeEktachrome EC
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger136
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5773} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Mats N.

...och det lykkes du såvel godt med, da!Eneste pirk är att det ble litt blått, men slikt går vel ikke att få mye annerledes hvis normal daglysfilme brukes uten noe filter?
Er vel ikke så verst vitende om det, men du må rette meg...
MVH/Mats n.
Birna R.

Mats: Lyset der nede (i Rødehavet) ER blått. Skal ganske mye ekstra lys til for å få en slik scene til å skifte farge ... Og slik ser det altså ikke ut.

Vi må akseptere at tropisk farvann har blått vann på lik linje med at havet langs norskekysten har blågrønn-grønn farge og at ferskvann her i Skandinavia stort sett er gulgrønt eller rødaktig. Slik er naturen. Du setter vel ikke grønnfilter på objektivet når du tar bilde av solnedgangen, bare fordi vårt øye har 80% av sin følsomhet i grønt?
Mats N.

...som jag skrev, jag må bli korrigerard om jag har fel!
Nu kan man ju tänka sej att det också hänger på hur djupt nere man fotar, och vilken tid på dagen.
Men - jag har sett en del havsdykbilder (sydeuropa/röda havet) som inte alls var så här superblå, i nästan bara en ton.Det förbryllar mej trots din info, BR.
Och var det inte några år sedan som Kodak kom med en särskild film för att slippa den orealistiska färg som ofta undervattensbilder dras med?(för att man skulle slippa bruke filter)Vill minnas att den skrevs en del om och visade sej ej vara direkt perfekt, men ändå ett gott alternativ för slik fotografering.
Vet inte om filmen finns kvar, dock.
M V Landkrabbehilsen/Mats N.
Birna R.

Kommer jo an på hvor dypt du er. Langt nok ned, og det er bare en fargetone igjen.
Birna R.

Filmen du tenkte på het Underwater Color eller noe sånt, og mener å huske at det var en variant at Sakura/Konica fargefilm. Den ga *litt mer* farger på dypet og grusomme farger mot overflaten, med mindre man satte på et spesialfilter, men da ble fargene gyselige mot dypet .... Heldigvis får en si forsvant filmen raskt fra markedet.

Tidspunktet på døgnet har mindre å si for fargene under vann enn over vann, men lysintensiteten påvirkes så klart minst like sterkt (faktisk enda mer enn på land, fordi det reflekteres mye mer lys fra vannflaten ved lav solhøyde enn midt på dagen).
Kjetil J.

Orginalen er en aning mer grønn og lys, justerte fargene forsiktig slik at jeg fikk litt mer kontrast til svømmeføttene samt mere følelse av bunnløs høyreside.

Ellers er en av de største forskjeldene på film brukt under vann hvor fort de gror igjen i de mørke partiene. Brukte en del Provia 400 med Sea&Sea kameraet (må blendes ned en del for å gi ok bilder). Denne var utmerket i gjevnt belyste situasjoner, men mistet tegning i skyggen for fort for mange vidvinkelopptak. Sensia 400 og Ektachrome 400 var snillere i så henseende. Dette er bare et eksempel på andre hensyn som må tas under vann.

Fargene endrer seg mye i løpet av bare et par meter og på ca 15 m er det naturlige lyset helt dominert av blått i Rødehavet. I Norge dominerer (kaldt) grønt helt fra ca 5 m.

Underwater Color var egentlig bare egnet til å fotografere uten blits på ca 5-10 m i sydlige farvann og som Bjørn sirer var det nok ikke noe tap at den forsvant.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu