Bølgen og Klippen
Tatt med Kodak TMY-2, og 25A filter
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-03-04 22:23:30
    Versjon #2
Utstyr
  • Bronica SQ-A
  • 50mm PS
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/22
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_575663} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ivan H.
Hei,

Et fint sug i bilder der bølga slår i mot mens blikket går oppover/innover mot horisonten. Synes komposisjonen fungerer bra der blikket føres lett mot horisont, mellom bergene.
Eneste jeg har å pirke på er bergveggen som ligger i skyggen blir noe anonym og skaper noe uballanse. Kunne tenkt meg mer detaljer der.

Mvh
Ivan
Svein Erik J.
Takker for tilbake melding! Jeg ser den, at den er litt i mørkeste laget. Hadde ikke tenkt over ubalansen egentlig, var mer balanse jeg var ute etter. Det jeg tenkte med det hele, var å få frem litt "åndelighet" i bildet. Litt yinyang og med de trekantene som repeterer seg selv i topp å bunn. Samtidig som du har vann (følelser) og klippe (rotfasthet) som eksisterer samfengt i øyeblikket... ( blir i overkant kreativ av og til :P ). Skal slenge på litt lys på venstresiden i en versjon 2, men filmen er litt undereksponert.

mvh.:

Svein Erik
Bjørnar P.
Den lange lukkertida gir et fint slør, som jeg oppfatter som sentralt i bildet. Den mørke fjellveggen til venstre er jeg litt tvilende til. Mulig den har mange detaljer som potensielt kunne dratt for mye oppmerksomhet, men i utgangspunktet ville jeg likt å se detaljer i skyggepartiene også. Det hadde gitt bildet mer storformat-følelse. Dersom bildet er såpass undereksponert at det i praksis ikke er bildeinformasjon i skyggene, bør du la det være som det er. Skygger med bare støy er ikke mye verdt. Komposisjonen blir jeg ikke helt fortrolig med. Horisontlinja så nær sentrum fører nødvendigvis til at den blir veldig sentral i bildet, Kanskje tilsiktet, men jeg ser ikke helt hvorfor. Slik bildet fremstår nå vandrer øynene mine mellom himmelen og forgrunnen på jakt etter et sted å stoppe, og til slutt stopper blikket på horisontlinjen. For meg er ikke horisontlinjen spesielt interessant her. Forgrunnen derimot er veldig pen, og får ikke den oppmerksomheten jeg synes den fortjener. For meg hadde det derfor vært naturlig å gi forgrunnen mer oppmerksomhet ved å kutte en god del oppe, kanskje helt til horisontlinjen. Bildet endrer da karakter, og om det da fortsatt innehar den stemninga til søkte, er det bare du som kan vurdere.
Bildet har fin "trøkk", og den tekniske delen virker velvalgt, med et mulig unntak for manglende skyggeinformasjon pga undereksponering. At bildet er fritt for støy /synlig kornstruktur er for meg et pluss. At du helt har unngått diverse rusk og rask under skanninga er også flott, og dessverre ikke noen selvfølge hos mange som legger ut skannede bilder.
Svein Erik J.
Mange takk Bjørnar! Flott å få skikkelig tilbakemelding. Alt er nortert bak øret... :)
Avsluttet .
Dette synes jeg var flott! Herlig dybde, og fin symmetri. Fin sløring av fannet som gir liv og fart. Steinen i forgrunnen er flott sentrert og bidrar til dybden. Herlig svart/hvitt med flott toneomfang. Harde kontraster gir trøkk. Kunne forsåvidt vært interessant å sett en mykere variant også med mer detaljer i skyggene, men jeg tror nok at jeg liker orginalen best. Overhodet ikke problemer med plasseringen av horisonten, og ville slettes ikke kutte noe som helst i utsnittet. Horisonten heller dog en tanke til høyre, og det burde du nok rette opp før du printer dette stort (og stort print synes jeg dette fortjener). Synes kanskje du har vært noe hard med oppskarpinga, og det er antydning til glorie langst fjellkantene mot himmelen.

Høy kvalitet dette her synes jeg!

Mvh Jens :)
Svein Erik J.
Ny versjon av en annen eksponering laht ut!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu