Gjennom pakkisen
Bengt har funnet en vei gjennom pakkisen mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i det nordlige Canada.
Bildet inngår i albumet På ski gjennom Nordvestpassasjen - 100 år etter Amundsens ferd gjennom Nordvestpassasjen med Gjøa, gikk vi den samme ruta på ski. Bok kommer forresten til våren.
Mer info på www.villmarkssida.no/nvp/
Utstyr
  • Ricoh GR1v
  • -
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Velvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_57427} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Inger-Lise S.

For et nydelig bilde! Fint å se på nå i varmen og.Flotte farger og skarpt og fint!mvh Inger-Lise
Randulf V.

Takk for det. Lengter allerede tilbake...
Snart vinter igjen i alle fall!
Åse G.

Hei igjen, du som er opptatt av natur vil stortrives i Sør Afrika.

Jeg vet ikke om du nå har fått to, tre eller fire meldinger fra meg, eller ei, for det kommer ingenting opp på min side under ''dine sendte meldinger'', så derfor, for 5. gang sender jeg følgende:

---------------------------------------------------------------

Hei, det er første gangen jeg bruker "melding" her på FOTOdotNO, så jeg har litt "fingertrøbbel". Jeg skreve et svar til deg, men på oversikten over sendte meldinger ligger det ikke, så jeg er usikker på om du har fått det. Sender derfor nytt svar.

Cape Town er min favorittby nr. 1. Jeg vil anbefale på det strekeste å oppleve byen, området og det sørlige Afrika gen. Sør-Afrikanerne er frilutfsmennesker i alle varianter. De liker ekstremsport, picknick i det grønne, haiking (i fjellet) etc. mao alt som gjøres utendørs. Naturen er storslått med fjellene, havet, klippene østover og sandynene og strendene vestover. Sør-Afrikanerne er også meget gjestfrie, for de er vane med å ta vare på "sine egne". De er ikke bare vanlig hyggelige, men ber deg mer en gjerne hjem, låner deg bil og skaffer deg husrom – hvis du kjenner noen de kjenner. Cape Town er også en relativt "vestlig" by, og kunne like gjerne være en del av f.eks. California – med uteliv, strender, shopping, restauranter etc.

Jeg bodde under Table mountain i et område som heter Vredehoek. Nydelig sted med utsikt over byen, havna og fjellene som omkranser sentrum. Ulempen ved å bo under Table Mountain er at det blåser en del, og da særlig om "vinteren". Cape Town sentrum er ikke veldig stort, da fjellene begrenser utskrekningen. Cape Town universitetet ligger, etter hva jeg husker, bak Table mountain mot Cape Flats og områdene som strekker seg utover den veien. Universitetet er statelige og har en flott beligenhet. Selv gikk jeg på Stellenbosh universitetet som ligger et stykke utenfor byen, men hadde kontakt med MBA studenter fra UCT. De holdt til i en egen campus som er det gamle fengselet ved Water front. Stilig sted men små rom (celler ...). Det er mulig å leie seg inn her og få kost og losji.

Cape Town er jo også kontrastenes by, med milioner av fattige svarte som bor i slummen (scatters) uten strøm og vann nær opp mot de flotte vingårdene og åsene med villaene (hvor bl.a. Nelson Mandela bor). Slik er det og lar man slikt gå inn på seg i det daglige bør man nok ikke velge Sør-Afrika.

Hadde jeg fått jobbtilbud hadde jeg ikke tvilt særlig lenge. MEN det man må ta i betraktning er sikkerheten. Da jeg bodde der var Jo’burg "farlig" men Cape Town var bare "usikkert". Etter hva jeg hører fra venner som bor der er nå Cape Town på vei mot "farlig" også. Men vet man hvor man skal ferdes/hvilke veier og steder man absoult IKKE skal bevege seg i nærheten av og følger dette til punkt og prikke, merker man ikke mye til problemene i det daglige. Når man er der og i det daglige glemmer man det, helt til man ser på TV om voldshandlinger og attentat.

Jeg får besøk 22 – 24. august fra Cape Town, så jeg får oppdaterte nyheter og vi planlegger å reise ned i jan/februar på en lengre ferie.Ta gjerne kontakt hvis det er mer du vil spørre om. Når det gjelder Sør Afrika er jeg veldig engasjert. Jeg har også bodd i Nederland noen år, noe som var greit nok – men ikke den helt store opplevelsen, så det er ikke bare erfaringen med å bo i utlandet. Det sørlige Afrika er spesielt, og da inkluderer jeg også Mosabique, Malawi, Zambia, Zimbabwe og Namibia.

La meg få høre hva du bestemmer deg for og lykke til med valget.

Hilsen Åse :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu