Blomsterenga
I denne gamle slåtteenga på Huseby kan man ha mye å gjøre med et kamera. Husene i bakgrunnen er de bygningene som nå står på hovedbølet til den tidligere og eldgamle gården. Den nordamerikanske hagelupinen (Lupinus polyphyllus) er svartelistet av Artsdatabanken, og bør graves opp og brennes. Ugraset sprer seg og truer mangfoldet i vår egen flora. - Men et vakkert skue, det er de!
Enda et sommerens kveldsbilde. Fotolyset denne midtvinteren er fortsatt fraværende, og er enten grått eller overskyet og hardt. Walter på Kråkerøy tvilte i sin siste bildekommentar til meg på om jeg har PC med fargeskjerm. - Derfor noen fargemettede denne gangen i min bildekavalkade fra min egen lille plaskedam.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-02 12:43:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2012-02-02 12:46:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2012-02-02 12:49:53
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-3
  • Zuiko Digital 12-60
  • Brennvidde= 24mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • AnnetRAW, stativ, s.utl., matrix, EV - 0.7, ISO 125 og uten kameraets IS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571894} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Fargerike og koselige bilder.. i V3 er det et fint lys som liver opp enda mer.. i V1 er det litt for skarpe farger kanskje.. etter min smak. Ellers vedlig idyllisk og vakkert!
Hilsen Tove
Avsluttet .

En skikkelig sommeridyll.
En lengter etter sommeren når en ser slike bilder.
Fine farger,og huset spennende plassert i bildeflaten.
Heidi N.

Dette var både idyllisk og vakkert. :) Likte spesielt godt v1, som faktisk minner meg om et puslespill jeg har. :)
Heidi
Walter S.

He-he! :o) Jasså - du tok den...?

Ja, her var det både kulører og mettede valører i alle regnbuens farger. Dette var sommerlig, saftig, spenstig og flott - og kanskje, ja bare kansje - LITT over toppen, Olav Bjarte. Men helt godkjent som tilsvar!
;o)

Ja, lupiner du. Jeg både hater og elsker denne fargerike arten. Den hører jo ikke hjemme her, men man tilgir som oftest dens eksistens p.g.a. denne utrolige fargeprakten som du viser frem her. De fleste nybygde riks- og motorveier har nå lupiner i veikanten, har du lagt merke til det? Lurer jammen på om ikke Veivesenet er glad i dem? Dette ble en avsporing!

Versjon 3 er min åpenbare favoritt, nettopp p.g.a. av sin allsidighet når det gjelder farger, kontraster og en sommefølelse som er nesten ikke til å holde ut! Liker spesielt godt denne solflekken av streiflys midt i enga. Hele bilde minner meg om min egen barndoms inntrykk av sommer.

# 4 gir oss lupiner så vi kan observere denne allsidigheten i farger, og hundekjeks ut mot veien.

En frodighet og blomsterprakt er det uansett versjon. Du har vel brukt pola-filter her, Olav? Det finnes ikke antydning til lysreflekser i bladverket eller gress.

Og så til spørsmålet: Er det FOR mye fargemetning? Ikke for meg, jeg liker det. Gress og blomster ER mette på lune junikvelder, og stuene kan jo ha vært nymalte...
:o)

Mvh,
Walter

Takk for titten, Olav Bjarte - nå klarer jeg nesten ikke å vente til våren kommer!
Olav Bjarte K.

Jeg KAN ha brukt pola her, husker ikke og har ikke notèrt. Jeg satte denne gangen EV til - 0.7 og lyste opp etterpå under red. Gjør det noen ganger for å skape dynamikk. Hvis ikke vintermotivene kommer til meg med det første kommer jeg til å legge ut flere "mette" kveldsbilder av og til.

Takk til dere over! Det er hyggelig og inspirerende å kunne gjenskape barndommens sommerminner langt der inne i vintersjela...
Lars Ivarson F.

vakker sommarserie..v2 og v3 for meg om eg må velje..velkomponert og velsnitta..flotters
Avsluttet .

På min skjerm ble v3 veldig vakker.
Jeg ble også glad fordi E-3 og 12-60 klarte dette så lytefritt.
Jeg har det samme utstyret selv.
Etter å ha sett bildet ditt får jeg enda mer respekt for det kameraet og den linsen.
Flott, fargerikt og stemningsfullt.
Tone A.

Her er eg samd med Ketil at v3 er flott, det er den også på min skjerm.
V1 har litt for mykje forgrunn med all ugraset før lupinane, men du får jo fram at det er ugraset som dominerar saman med lupinane.
V2 er også fin med spesielt flott lys på trea og lupinenga, men litt uheldig kutt av bygningen i høgresida.
V3 med sitt låge fotostandpunkt får fram lupinane og har best dybde med fleire bygningar og tre med himmel over seg. Slørskyene har lett dragning pga bruk av vidvinkel. Friske fargar og fine kontrastar og flott lysspel spesielt i v3.
I v4 er det den frodige lupinenga som får dominera og den har minst dybde og kor det rødtona huset gir flott kontrast.
Ein serie som osar av sommaridyll og med nostalgiske bygningar og flotte sommarfargar, flott jobba.
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte alle versjonene, på kvar sin måte.
For ein vakker sommaridyll dette er.
Liker lyset som fell på dei gule blomane i det grøne graset i forgrunnen på #1.
Og 2,3 og 4 er nydelege og maleriske.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu