Spisevegring
Denne skulpturen fant jeg på Lousianna kunstmuseum. Spisevegring er en trist og alvorlig lidelse. Vanligvis ser ikke den avmagrede selv at han/hun er for mager. Denne skulpturen satte fokus på denne lidelsen. Mine tanker ble iallfall satt i aktivitet. Kunstneren kan nok ha hatt helt andre formål med skulpturen, men dette er nå mine tolkninger.
Ingen fototeknisk bragd. Det er nå motivet som beveget meg, eller rettere sagt problematikken vedr. spisevegring slik jeg tolket skulpturen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-02-01 20:27:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Fujifilm finepix x-100
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_571812} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Elisabeth M.

Helt klart en tragisk lidelse som treffer mange unge, og da mest jenter...tror jeg. Moteidealer påvirker mange, - dessverre.
Trur kanskje du får fram kunstverket bedre i et annet format... Et tettere utsnitt, og mer luft oppe og nede - men der har du kanskje ingenting å gå på...? Bare et forslag...
Du setter fingeren på endel temaer som er vanskelige, og det setter jeg stor pris på:)
Ha en fin kveld Trygve,

vh/Elisabeth
Lars Ivarson F.

heilt klart i tynnaste laget..likte vinklinga , men snittet litt trangt i nedste kant..gromt
Jostein G.

Enig i at snittet er litt trangt spesielt nede, men også litt oppe. Bra eksponert og skulpturen står i lodd. Ja trist hvordan noen kan bli sjuke på denne måten ja.


Mvh Jostein
Lisbeth S.

Litt for tynn ja, men de kvinnelige former er forsatt inntakte,
et tema som er viktig til en hver tid, mange har problemer med vekten, både opp og ned.
greit doku. i greit format.
mvh Lisbeth
Avsluttet .

Liker idèen veldig godt. Det er klart at mange sliter med det i dagens samfunn med alt slankepresset fra media. Synes ikke utsnittet fungerer helt for deg her, slutter meg med de andre. Eksponeringen er flott!

Mvh Linn Jeanette
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er en tung og vanskelig lidelse, både for den som er rammet og for de pårørende, og dessverre med en del tabu omkring det fortsatt den dag i dag.

Bildet ditt treffer meg og berører meg veldig, best i #2.

Inger Anne
Georg K.

A wonderful sculpture in an equally wonderful room displayed.

Now, the art, or work of Giacometti has really nothing to do with eating disorders etc. - except that he reportedly was very interested in the relation between am object, even thin object, and space.
It is therefore that the way this sculpture, and others, are displayed, is of importance.
With all due respect - but to me does this image not capture any of the fascination this sculpture - and the room around offers.

If you allow your photo to be "just" a reporting document, showing something you have seen - than it should be more careful done in order to capture details etc. of the object.

One very different approach of creating an image of - and about his sculptures you can see here : http://eshop-glyptoteket.dk/product.asp?product=1091&lang=uk

I think one understand the potential of these expressive sculptures when working a bit more with an photo of them.
Avsluttet .

Bra illustrasjon om spisevegring.
Det brev dessverre om seg på grunn av skjønnhetsidealene i dagens samfunn.
Jeg håper ikke noen blir så tynn som dette.
Trygve B.

Mange takk for kommentarer. Hyggelig at også dette bildet engasjerte. Til Georg Klammt, ja, det er min tolkning av skulpturen som ble lagt til grunn her. Når jeg så den så ble temaet spisevegring vekket. Det er det som ble lagt til grunn her. Kunstneren kan nok ha helt andre tanker bak sitt produkt. Men dette var det jeg så og opplevde, og det ville jeg gjerne formidle videre. Mvh Trygve
Ottar P.

Ikke mye overflødig på denne nei, fint bilde!
Roar K.

Hu burde kanskje vært nekta deltagelse hu her også i likhet med Størmer Steira som blir nekta worldcupdeltakelse fordi hun er for tynn. Men det har andre grunner enn spisevegring.
V2 for meg takk.

Roar
Eirik B.

Her var det en kvinne som var tynn som en fyrstikk ja- og fokus på spiseforstyrrelser kan godt settes ved hjelp av dette bildet, Trygve. Flott gjengitt av detaljer på statuen. Estetisk sett foretrekker jeg nok V2.

Har lest et sted at det dummeste man kan si for å hjelpe en anorektiker er "uff så tynn du er blitt". Det tar de som en bekreftelse på at spisevegringen fører til noe bra.... de ønsker jo å bli tynnere. Det ble i samme artikkel foreslått at man heller burde peke på hvor, bleik, gråå, syk og livløs den anorektiske er blitt. Dette er jo ikke en ønsket effekt, og fokus på dette vil derfor ha større sjanse for å få den syke til å innse alvoret.

Mvh
Eirik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu